Jump to content

Photo

Buty szosowe

90 replies to this topic

#61 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 28 January 2010 - 00:00

cywilne nosze 44 a shimano 45

u2250y2014v3.gif

#62 tuner21

tuner21
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądBochnia

Posted 28 January 2010 - 10:36

A co sądzicie o tych butach: http://www.chainreac...px?ModelID=9503 ???
I może ktoś wie czy w Polsce mogę dostać takie buty.Z góry dziękuje ;-)

#63 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 January 2010 - 16:56

Odezwij się do tego sklepu...
http://www.eurobike.pl/index.php/home
Mają czasem jakiś model sprzed kilku lat, ale ciężko rozmiar dorwać.

#64 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Posted 29 January 2010 - 18:28

DMT polecam, sam chętnie kupię na jakiejś wyprzedaży kolejna parę. Może ktoś coś znalazł sensownego, nie koniecznie w PL sklepach?

#65 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 posts
  • SkądJózefów

Posted 29 January 2010 - 19:04

W legionie mieli dmt w bardzo dobrych cenach, szosowe jak i mtb tylko nie wiem jak z rozmiarowka.

#66 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 29 January 2010 - 21:16

A co powiecie na takie buciki ??

http://bontrager.com...s_apparel/shoes

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#67 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Posted 30 January 2010 - 08:37

Tak, maja w Legionie ale patrząc po ich aukcjach na allegro to nie ma mojego, albo wieksze albo mniejsze.

#68 migdal

migdal
  • Użytkownik
  • 90 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 January 2010 - 10:00

Cześć ;-)
Mam pytanie do was koledzy, jeżdzi ktoś w tych butach?
http://allegro.pl/it...ly_pd_r540.html

Chcę kupić sobie jakiś secik na szosę ponieważ narazie jeżdzę w SPD.

Jak spisują się te pedały? Czytałem ze te plastikowe nakładki na pedałach ścierają się.

Chodzi mi po głowie jeszcze ten zestaw
http://www.allegro.p...ly_pd_r540.html
Mam model M-086 do MTB i są całkiem OK. Tylko nie wiem czy chcę mieć dwa komplety takich samych butów :-D Klamra jest super przydatna i nie wiem czy trzy rzepy zdadzą egzamin w R-099?

#69 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 30 January 2010 - 10:04

SPIKE, ja jako "niefan" Armstronga mam alergie na WSZYSTKIE produtky z nim zwiazane ( takie male zboczenie).
Zadnych Trekow,Sramow,Bontragerow i podobnych w moim domu nie uswiadczysz , chocby pisali o nich , ze NAJLEPSZE na swiecie ;-)

#70 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 30 January 2010 - 10:24

Nie chodzi o fanowanie, tylko o wygode i praktyke

Shimanowskie mi nie pasują ani górskie, ani szosowe, ewentualnie jeszcze Northwave

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#71 Bauer1921

Bauer1921
  • Użytkownik
  • 64 posts
  • SkądRadom

Posted 30 January 2010 - 20:48

Przepraszam ze się powtarzam z innymi uzytkownikami forum, ale mysle ze powinien byc temat który jasno opisuje buty :-) . Zamierzam na wiosnę kupić buty szosowe ( moje pierwsze :mrgreen: ). Myslę wydać na nie tak 400-500zł. Moglibyście mi doradzic w co warto zainwestować, a co omijac szerokim wookiem :-P . Jeśli macie jakieś tańsze, a sprawdzone propozycję to poprosze :-) . Myśle, ze nie tylko ja mam taki dylemat, więc proszę o wyrozumiałość. ( jeśli można wpisujcie model butów i dlaczego je poleciacie, krótko i na temat :-P ) Z góry dzięki, pozdrawiam Bauer1921 :-)

#72 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 30 January 2010 - 21:19

Ja jeżdżę już 3 sezon na Shimano SH-R075. Butki jak dla mnie całkiem fajne. Rzepy wygodnie trzymają nogę, but jest znakomicie wentylowany. Wtedy dałem za nie ok 190zł. Minusów w nich nie widzę, jak dla mnie wypasiony but jak na taką cenę.
Pamiętaj, że poza butami musisz mieć do nich jeszcze pedały.

#73 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 posts
  • SkądZłocieniec

Posted 30 January 2010 - 21:45

Może mały OT. Z tego co widzę, to jesteś jeszcze młody Bauer1921 ;-) Jak chcesz wydać trochę kasy w buty, to może zastanów się, czy noga Ci już nie rośnie :P Kupisz buty, które po sezonie albo półtora będą za małe. Oczywiście, jak masz pieniądze, to fajnie ;-)

#74 Bauer1921

Bauer1921
  • Użytkownik
  • 64 posts
  • SkądRadom

Posted 30 January 2010 - 21:53

Oczywiście tych pieniedzy nie mam;P Zbieram i zbieram i nic nie przybywa ;( Dziewczyna sie na mnie caly czas obraża ze nie chodze z nia do kina, a ja zbieram ;P Dlatego napisalem czy macie jakies inne sparwdzone a tansze buty ;P

#75 Gosc_bartek86_*

Gosc_bartek86_*
  • Gość

Posted 30 January 2010 - 22:56

Obecnie posiadam buty szosowe shimano model shr075 zastanawiam sie nad sidi tylko nie wiem jakie na rzepy czy z jedna klamra :mrgreen:

plusy
+ bardzo dobra jakosc wykonczenia nie mozna sie przyczepic i tylko tyle

wady
- po okolo 70 km zaczynaja lekko dretwiec mi palce w stopach
- bardzo denerwujaca jest jak dla mnie ta dziura w podeszwie cały czas mialem zaklejona
- palce przednie jakby wisiały w powietrzu

Niedawno buty pożyczyłem znajomemu i tez nazekał ze cos jest nie tak
Mnie osobiscie nie pasuja. Fakt ze jest to jeden z podstawowoych modeli moze dla tego, moze kolejne modele sa lepsze np. shr 131 czy 132

#76 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 January 2010 - 10:45

W Shimano problem polega na tym, że buty są dość wąskie. Jeśli ktoś ma szeroką stopę lub wysokie podbicie to mogą się pojawiać problemy. Jest kilka modeli produkowanych w szerszej wersji oznaczenie (E) m. in. jest to SH-R086.

#77 mateusz661

mateusz661
  • Użytkownik
  • 157 posts
  • SkądOkolice Opola

Posted 19 February 2010 - 23:02

Nigdzie nie mogę dostać tych Shimano SH-R086 i rozmyślam kupno bucików od Adidasa http://www.allegro.p...3_warszawa.html Czy miał ktoś okazję jeździć w butach Adidasa i Shimano :?: Jak ma się rozmiarówka Shimano do Adidasa. Nigdy nie miałem okazji przymierzyć butów Adidasa, jeśli chodzi o buty Shimano to odpowiednie są dla mnie 46 o długości wkładki 292mm, a biorąc pod uwagę wyłącznie długość może odpowiednie byłby 45, czyli 285mm ale są one stanowczo za wąskie. Czy te buty z linku 290mm mogą być dobre :?:

#78 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 20 February 2010 - 09:11

Czy te buty z linku 290mm mogą być dobre

Zamówiłem przez internet buty shimano w rozmiarze takim jaki zawsze . Wszyscy twierdzili,że będą za małe bo shimano ma mniejszą rozmiarówkę niż inne firmy a po przymierzeniu okazało się, że są ... za duże. Wniosek - jak nie przymierzysz to nie będziesz wiedział a kupowanie przez internet odzieży to zawsze jest loteria niestety przy tym co oferują sklepy stacjonarne nie pozostaje nam nic innego jak w tej loterii uczestniczyć.

#79 Akademicki

Akademicki
  • Użytkownik
  • 61 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 20 February 2010 - 18:08

Obecnie posiadam buty szosowe shimano model shr075 zastanawiam sie nad sidi tylko nie wiem jakie na rzepy czy z jedna klamra :mrgreen:

plusy
+ bardzo dobra jakosc wykonczenia nie mozna sie przyczepic i tylko tyle

wady
- po okolo 70 km zaczynaja lekko dretwiec mi palce w stopach
- bardzo denerwujaca jest jak dla mnie ta dziura w podeszwie cały czas mialem zaklejona
- palce przednie jakby wisiały w powietrzu

Niedawno buty pożyczyłem znajomemu i tez nazekał ze cos jest nie tak
Mnie osobiscie nie pasuja. Fakt ze jest to jeden z podstawowoych modeli moze dla tego, moze kolejne modele sa lepsze np. shr 131 czy 132

PALCE PRZEDNIE?

#80 mateusz661

mateusz661
  • Użytkownik
  • 157 posts
  • SkądOkolice Opola

Posted 20 February 2010 - 20:13

Dogadałem się z właścicielem sklepu internetowego i porówna dla mnie wkładki z butów Adidasa, Specialized i Shimano 46 (wiele razy miałem je na sobie) aby znaleźć dobre dla mnie ;-) Mierzyłem też w domu wkładki do moich najwygodniejszych butów mają one 29cm i są jakby stworzone dla mnie :-D Zainteresowały mnie jeszcze buty Specialized http://rowerowysklep...l?cPath=158_161 według rozmiarówki dobre będą 45 i z podanych w poprzednim moim poście butów Adidasa 45 i 1/3. Czy może ktoś wypowiedzieć na temat wyrobów obuwniczych Adidasa i Speca :?: Dodam, że jestem fanem produktów Specialized podobnie jak Meridy i bardzo spodobały mi się te buty ;-)

Reply to this topic