Spodenki kolarskie na lato z "szelkami" czy bez?
Started By
Gosc_Castor Troy_*
, 16 sty 2010 12:57
10 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 16 styczeń 2010 - 12:57
Cześć,
Mam takie lamerskie pytanie i proszę mi wybaczyć... ;-)
Szykuję się na nowy sezon z formą i zakupami i mam do Was pytanie dla mnie zasadnicze.
Jakie wybrać sobie spodenki na nowy sezon z "szelkami" czy bez szelek?
Zaznaczam, że nigdy nie jeździłem w spodenkach z szelkami z uwagi na "niewygodę" jak dla mnie tych szelek ale moje pytanie wiąże się raczej z pytaniem technicznym, o funkcję tych szelek. Jakie jest ich zasadnicze zadanie? Odprowadzają lepiej pot? Podtrzymują spodenki, żeby "nie spadały"?
Planuję zakup oryginalnego kompletu teamu Saxo Bank z oficjalnej strony, a tam są spodenki właśnie tylko z szelkami i z tąd moja prośba, o pomoc.
Z góry dziękuję i jeszcze raz przepraszam za takie, może wydawać się komuś, dziwne pytanie ale kto pyta nie błądzi. :->
Mam takie lamerskie pytanie i proszę mi wybaczyć... ;-)
Szykuję się na nowy sezon z formą i zakupami i mam do Was pytanie dla mnie zasadnicze.
Jakie wybrać sobie spodenki na nowy sezon z "szelkami" czy bez szelek?
Zaznaczam, że nigdy nie jeździłem w spodenkach z szelkami z uwagi na "niewygodę" jak dla mnie tych szelek ale moje pytanie wiąże się raczej z pytaniem technicznym, o funkcję tych szelek. Jakie jest ich zasadnicze zadanie? Odprowadzają lepiej pot? Podtrzymują spodenki, żeby "nie spadały"?
Planuję zakup oryginalnego kompletu teamu Saxo Bank z oficjalnej strony, a tam są spodenki właśnie tylko z szelkami i z tąd moja prośba, o pomoc.
Z góry dziękuję i jeszcze raz przepraszam za takie, może wydawać się komuś, dziwne pytanie ale kto pyta nie błądzi. :->
Napisano 16 styczeń 2010 - 14:10
Na początku jeździłem w takich zwykłych spodenkach bez szelek z decathlona. Oczywiście w porównaniu ze zwykłymi gaciami to było niebo a ziemia. Ale potrafiły zjeżdzać z pleców. Jestem chudy, więc nie odczuwałem efektu cisnącej gumki. Tylko to zsuwanie z pleców.
Z tego względu następne jakie kupiłem były z szelkami. I to jest to. Zatem zdecydowanie polecam z szelkami!
Z tego względu następne jakie kupiłem były z szelkami. I to jest to. Zatem zdecydowanie polecam z szelkami!
:-) Wczoraj właśnie takowe tam zakupiłem (te droższe, nie replikę). Mam nadzieję, że trafiłem z rozmiarem. Polecam zajrzeć na stronę www.alwaysriding.co.uk, tam mają tabelkę z rozmiarówką ciuchów Craft'a. Kupowałem tam wzorując się na niej i było ok (chociaż moje wymiary są w zależności od części ciała od S do XL). Szkoda, że się pospieszyłem, bo widzę, że jesteś z Wrocka, a ja też tu właśnie siedzę przez najbliższy czas, więc trochę byśmy na wysyłce mogli przyoszczędzić. Ale znowu nie była tak wysoka.Planuję zakup oryginalnego kompletu teamu Saxo Bank z oficjalnej strony, a tam są spodenki właśnie tylko z szelkami i z tąd moja prośba, o pomoc.
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 16 styczeń 2010 - 14:38
Cześć,
Dzięki wszystkim za pomoc. :-D
Vortac, no szkoda, że nie zapytałeś na forum przed zakupem bo byśmy razem zamówili i faktycznie zaoszczędzili na wysyłce, a to było nie było 11 euro pocztą albo 17 kurierem. Ja też biorę te droższe spodenki, koszulkę letnią i rękawiczki. Szkoda, że nie mają już skarpetek... :-/ Dzięki za linka z wymiarami. :-)
Dzięki wszystkim za pomoc. :-D
Vortac, no szkoda, że nie zapytałeś na forum przed zakupem bo byśmy razem zamówili i faktycznie zaoszczędzili na wysyłce, a to było nie było 11 euro pocztą albo 17 kurierem. Ja też biorę te droższe spodenki, koszulkę letnią i rękawiczki. Szkoda, że nie mają już skarpetek... :-/ Dzięki za linka z wymiarami. :-)
Napisano 16 styczeń 2010 - 14:44
Hehe, koszulki już miałem, więc tym razem rękawiczki (tu mam nadzieję, że tabelka z always... się przyda), spodenki i... zapas bidonów, bo mi stary już zarósł. :-)
Trzeba korzystać, w końcu to ich ostatni sezon ekipy pod tym szyldem.
Skarpetki brałem z always... przy okazji innych zakupów, ale nie dość że teraz drogo, to już większość wyszła.
Trzeba korzystać, w końcu to ich ostatni sezon ekipy pod tym szyldem.
Skarpetki brałem z always... przy okazji innych zakupów, ale nie dość że teraz drogo, to już większość wyszła.
Napisano 17 styczeń 2010 - 00:40
Moje pierwsze typowe spodenki kolarskie kupiłem z szelkami, że niby takie "pro". Ze dwa pierwsze wyjazdy szelki mnie wkurzały, potem się przyzwyczaiłem. Pierwsze, że nic się nie ściąga, drugie, że nawet jak jest zimno a koszulka się ściągnie, to nie wieje po nerkach. I jeszcze bonus, fajnie się wygląda, jak się koszulkę zdejmie 8-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 17 styczeń 2010 - 15:45
Cześć,
Chłopaki, zaufałem Wam i dziś zamówiłem sobie zestaw Saxo Bank, a w nim spodenki z "szelkami". Info w tym wątku:
http://forumszosowe....p?p=78152#78152
Dzięki Wam za pomoc raz jeszcze. :-)
Chłopaki, zaufałem Wam i dziś zamówiłem sobie zestaw Saxo Bank, a w nim spodenki z "szelkami". Info w tym wątku:
http://forumszosowe....p?p=78152#78152
Dzięki Wam za pomoc raz jeszcze. :-)