Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 odpowiedzi w tym temacie

#341 biker1981

biker1981
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 29 listopad 2015 - 15:17

Komplet z Vitesse będzie tak samo wyglądał?
  • impa lubi to

#342 bursztynian

bursztynian
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 29 listopad 2015 - 15:48

Proszę usunąć mnie z listy zainteresowanych zakupem.

#343 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 listopad 2015 - 16:20

To już zgubiłem wątek ;) ciuchy z vitesse też będą zamawiane?

Tak, chyba że zdecyduję się na Raso. Ale z Polski na pewno coś będzie brane bo Santini jakby nie patrzeć jest trochę drogie.  

Hmm..dlaczego nie mogę oddać głosu w ankiecie  "Musisz wybrać odpowiedź w każdym pytaniu ankiety." ??

Już powinno działać. Jakiś błąd forum. Niestety poprzednio oddane głosy zostały skasowane, także dobrze by było gdyby zostały oddane ponownie :)

Będziemy dopracowywać jeszcze ten projekt? 
Np. poprzez takie ciapki na rękawach jak w tamtym roku?

Nie wykluczam takiej możliwości ale nie mam czasu nad tym siedzieć. W tym roku przyjmuję tylko gotowe lub prawie gotowe propozycje.  

Komplet z Vitesse będzie tak samo wyglądał?

Tak.

Proszę usunąć mnie z listy zainteresowanych zakupem.

Lista jest niewiążąca. Nie będziesz chciał wziąć udziału w zamówieniu to po prostu tego nie zrobisz.

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#344 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 29 listopad 2015 - 17:04

Nie wykluczam takiej możliwości ale nie mam czasu nad tym siedzieć. W tym roku przyjmuję tylko gotowe lub prawie gotowe propozycje.

A może można by przepuścić to jeszcze przez grafika Santini? Może będzie miał jakieś propozycje w stylu ciapki, siatka, plaster miodu (z zachowaniem ogólnie zaakceptowanego już wyglądu). I logo Giordana może by wyciachać? ;)

#345 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 29 listopad 2015 - 17:58

Dla mnie pomarańczowy bomba

#346 laszlo20

laszlo20
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 29 listopad 2015 - 20:43

a cennik jakiś pozostałych ciuchów? Jakaś kurtka na wiosnę/jesień czy coś? Ograniczamy się tylko do stroju letniego? Jak będzie z Vitesse/Raso? Tak się zastanawiam jeszcze czy będzie opcja na strój triathlonowy? Oczywiście wzór ten sam.. 

#347 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 listopad 2015 - 21:30

A może można by przepuścić to jeszcze przez grafika Santini? Może będzie miał jakieś propozycje w stylu ciapki, siatka, plaster miodu (z zachowaniem ogólnie zaakceptowanego już wyglądu). I logo Giordana może by wyciachać? ;)

Za całym szacunkiem dla grafika santini ale wolę nie :) 

a cennik jakiś pozostałych ciuchów? Jakaś kurtka na wiosnę/jesień czy coś? Ograniczamy się tylko do stroju letniego? Jak będzie z Vitesse/Raso? Tak się zastanawiam jeszcze czy będzie opcja na strój triathlonowy? Oczywiście wzór ten sam.. 

Jeśli chodzi o santini to dojdzie na pewno koszulka z długim rękawem i jeśli mimo nieco wyższej niż w ubiegłym roku ceny nazbieramy 30 chętnych to będzie można brać wszystko z ich katalogu z dużym upustem. Co do polskich producentów to jeszcze nie pytałem o konkrety. 1 szt. kombinezonu do triathlonu pewnie bez problemu zrobi raso. Vitesse i Santini mają minima asortymentowe poniżej których nie robią. 

#348 qusiu7

qusiu7
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądBochnia

Napisano 29 listopad 2015 - 22:14

Niedawno natknąłem się na polskiego producenta myślę, że godnego uwagi, ceny mają śmiesznie niskie a czytałem, że jakść świetna, może warto by się pochylić nad tematem?

http://martombike.pl/sklep/

#349 beernbike

beernbike
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30 listopad 2015 - 20:00

Trochę późno się obudziłem, ale może jeszcze nie jest za późno :) Zrobiłem kilka przykładowych projektów w jednej, dość prostej i uniwersalnej koncepcji i szkoda byłoby ich nie pokazać. Bardzo podoba mi się "casualowy" styl koszulek Raphy jak tutaj: 

rapha-club-jersey-600x338.jpg

Lubię też dość stonowane kolory, bo są bardziej uniwersalne. Z propozycji do ankiety bardziej podoba mi się opcja z pomarańczowymi akcentami, ale mam czerwony rower i nie bardzo mi gra takie połączenie. W związku z tym na szybko, schematycznie przygotowałem kilka swoich propozycji na templacie pobranym ze strony Raso, mając na uwadze wcześniejsze wypowiedzi w temacie. Jeśli pomysł by się spodobał to mogę przygotować to porządniej. Co do spodenek, byłbym za opcją całych czarnych, bo te z zeszłorocznego zamówienia nie pasują mi do żadnej innej "góry".

49bf19e292115.jpg5163721ef003c.jpg213c5b7c04a92.jpg78749d385bdc2.jpg

#350 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 listopad 2015 - 20:14

Może głupie pytanie, ale na kiedy szykować kasę? Wolałbym uniknąć sytuacji, że nagle pojawia się konieczność wpłaty niemałej kwoty i zawczasu się przygotować.

• biker1981 lubi to

#351 bursztynian

bursztynian
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 30 listopad 2015 - 21:38

[quote name="beernbike" post="301109" timestamp="1448910043"
5163721ef003c.jpg78749d385bdc2.jpg[/quote]

Coś podobnego jak wyżej proponowałem w moim poście #71. W końcu ktoś stworzył obrazki :) Ale teraz to trochę późno......

#352 fifarafa

fifarafa
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 30 listopad 2015 - 21:56

Głos oddany. IMO nie ma co już kombinować z siateczką na ramionach itp. ma być minimalistyczne i prosto a dwa projekty, które Uraz wkleił idealnie spełniąją założenia.
Szkoda, że biała wersja Wam się nie podoba ale cała czarna + wstawki (te z pod pach bym usunął) też będzie git !

#353 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 705 postów

Napisano 30 listopad 2015 - 22:07

Spodenki mogłyby być całe czarne by bez problemu pasowały do wszystkiego.

#354 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 grudzień 2015 - 19:19

Wychodzi na to, że zrobimy czerwone a'la Giordana bo na nowe pomysły i modyfikacje nie ma czasu. Jeśli chodzi o zamówienia/płatność to planuję je zebrać między 10 a 20 grudnia, prawdopodobnie w formie z ubiegłego roku. 

#355 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 grudzień 2015 - 20:57

Czyli jednak scenariusz o konieczności nagłej wpłaty. Nieciekawie zważywszy jeszcze na wydatki świąteczne.

#356 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 02 grudzień 2015 - 21:04

Jeśli chodzi o zamówienia/płatność to planuję je zebrać między 10 a 20 grudnia, prawdopodobnie w formie z ubiegłego roku. 

Wiadomo jakie będą orientacyjne ceny? Chodzi o zabezpieczenie środków :)

#357 Beymont

Beymont
  • Użytkownik
  • 116 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 02 grudzień 2015 - 22:14

@Uraz Czy byłaby możliwość puszczenia przelewu 19 grudnia?

#358 mindgame

mindgame
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądBytom

Napisano 04 grudzień 2015 - 06:24

Uraz wiadomo coś w kwestii cen rękawków i nogawek oraz bluz z długim rękawem?

#359 pawelp7

pawelp7
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 04 grudzień 2015 - 11:08

Ja cieszyłbym się na możliwość zamówienia dodatkowych akcesoriów z katalogu.

#360 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 grudzień 2015 - 13:26

Na chwilę obecną znam tylko ceny koszulek i spodenek Santini. Czekam na maila z ceną koszulki z długim rękawem. Jeśli ktoś się zdecyduje na zakup ale bardzo nie pasują mu dodatkowe przedświąteczne wydatki to wystarczy jakaś zaliczka i rozliczymy się po nowym roku. 

Jeśli chodzi o akcesoria Santini to zajmę się tym dopiero kiedy będzie pewność że jest 30 chętnych na komplety letnie pomimo obecnego kursu EUR. Z tym tematem nie ma pośpiechu.

W kwestii polskiego producenta jestem w trakcie rozmów - dam znać jak tylko będę znał szczegóły. 

Dodaj odpowiedź