Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 odpowiedzi w tym temacie

#421 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 grudzień 2015 - 15:41

W projekcie między białym a czerwonym jest jeszcze wąski pasek szary/srebrny. Czy tak zostanie?

Santini za każdy kolejny kolor (standardowo są 2 + biały) chce pieniądze więc jeśli uda mi się ich przekonać żeby w cenie 2 zrobili 3 kolory to będzie w przeciwnym razie nie. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#422 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 16 grudzień 2015 - 16:16

uraz: czy w razie gdybym domówił coś jeszcze z Vitesse (o ile będzie dostępne, podobnie jak w ub. roku) to jest możliwość wysłania tego razem z ciuchami Santini? (btw. zamówienie złożone i opłacone... pozostaje czekać na realizację :) )

#423 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 grudzień 2015 - 16:18

Pewnie. Dla mnie to nawet wygodniej. 

• palli lubi to

#424 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 16 grudzień 2015 - 22:30

A ja mam pytanko jaka będzie cena zestawów od polskiego producenta? Chodzi i o różnice w cenie. .

#425 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 grudzień 2015 - 22:34

Okolice 350 zł

#426 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 16 grudzień 2015 - 23:12

Pytanie do tych co mają i Vitesse i Santini:

Jaki rozmiar Santini brać jak spodenki vitesse mam rozmiar 6 i koszulkę a koszulka 5 była ciut za luźna?

187cm wzrostu/klata 110cm/ok 90kg

Spodenki po wymiarach wychodzi mi XXL a koszulka po klasie XXXL Sensowne to?

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#427 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 grudzień 2015 - 23:20

Z tabeli wychodzi 2XL i na 95% tak właśnie jest. 

#428 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 grudzień 2015 - 09:27

Prośba do zamawiających z zeszłego roku. Jeśli ciuchy na was dobrze pasują to podajcie proszę jakie rozmiary braliście i wasze wymiary. Szczególnie chodzi mi o osoby nie będące typowymi kolarskimi 'chuderlaczkami'. Dzięki. :)

#429 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 grudzień 2015 - 15:50

Rozmiar ubrań Santini trzeba wybrać na podstawie tabeli którą dostarcza producent i kierować się 2 wymiarami - wzrostem oraz obwodem w klatce piersiowej. Jeśli twoje wymiary znacząco odbiegają od tego co zawiera wspomniana tabela to możliwe, że nie są do ubrania dla Ciebie. Tak czy inaczej Patolog też chyba nie ma postury "górala", a jest zadowolony z ubiegłorocznego zakupu. Może podaj swoje wymiary to Ci ktoś podpowie. 

#430 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 17 grudzień 2015 - 16:10

Vitesse będzie w tych samych kolorach co santini?

#431 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 grudzień 2015 - 16:15

181cm/82kg/klatka 98/talia 84

Według Santini koszulka rozmiar M, co wydaje mi się zupełnie nierealne. Na filmiku ten 'zwykły' człowiek nosił t-shirt M (tak jak ja), a koszulkę Santini musiał mieć 2XL. U mnie waga mocno koncentruje się na biodrach, plecach i nogach stąd te niewielkie wymiary góry. Z tymże barki  i górę pleców też mam dość rozrośnięte. :P

W sumie jeszcze pytania do rzeczywistych pomiarów ze zdjęcia. Na zdjęciu przodu koszulki jest pomiar żółty i czerwony. Co w zasadzie ma ten żółty oznaczać? I jeszcze o zdjęcie spodenek. Nie masz może wymiarów dla szerokości spodenek w biodrze? Santini nie podaje rozmiarówki dla bioder, co dla mnie jest bardzo istotne, bo jak mam się w coś nie zmieścić to właśnie, za przeproszeniem, na dupie.

A, jeśli o spodenki chodzi to mam w tej chwili Vitesse Ultimate rozmiar 5. W tym roku chcę wziąć rozmiar 6, bo tamten jednak jest odrobinę za ciasny. Także chętnie się dowiem jaki rozmiar spodenek Santini odpowiada Vitesse 6.

#432 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 grudzień 2015 - 16:34

Vitesse będzie w tych samych kolorach co santini?

Tak

@sirkozi Koszulka L, natomiast spodenki to nie potrafię powiedzieć Ja mam spodenki z Vitesse w rozmiarze 5 ale gdybym kupił kolejne to raczej bym zamówił 4 (koszulki tak samo). Z Santini noszę komplet XL. Żółty kolor w tym przypadku oznacza szerokość koszulki z przodu z pominięciem paneli bocznych. Innych wymiarów niż te które podałem, nie mam.

#433 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 705 postów

Napisano 17 grudzień 2015 - 16:55

By uściślić: nogawki w spodenkach Santini będą dłuższe niż zeszłoroczne? Tak/Nie?

#434 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 grudzień 2015 - 16:57

Tak

#435 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 17 grudzień 2015 - 19:52

Projekt Santini w dechę. Miało nie być smutno i nie jest, bardzo mnie się podoba ale cenowo sporo więc poczekam na polskiego producenta i tu pytanie projekt zostaje bo jeśli tak to bomba ;) 

#436 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 17 grudzień 2015 - 20:35

Zmierzyłem obwód klary. 112cm. Wziąłbym XXXL ale w "rzeczywiste wymiary koszulki" przy xxxl wymiar czerwony to 52cm czyli 104obwodu.

to znaczy że się tak będzie rozciągać... bo aż tak rozciąganej to nie mam chęci mieć...?

Chciałbym komplet od Santini ale nie z tak naciągniętą koszulką,.... poprawcie mnie jeśli się mylę w tych pomiarach....

W ostateczności wezmę spodenki Santini a koszulkę od Vitesse bo mam jedną i wiem z praktyki co brać.

Radon ZR Race - 8222,8g

#437 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 17 grudzień 2015 - 21:04

pimpf, ale seria Sleek od Santini jest bardzo przylegająca do ciała. Bardzo! Krój typowo sportowy.

Koszulki przed założeniem wyglądają na sporo za małe, więc nie należy sugerować się rozmiarem rzeczywistym, a tym co podaje tabelka (a dodatkowo wybierać 1-2 rozmiary większe niż tabela, zgodnie z zaleceniami). 

#438 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 17 grudzień 2015 - 21:15

@palli - tnx.

więc wezmę tylko spodenki a z koszulką zaczekam na vitesse jak będzie

• dejo lubi to

Radon ZR Race - 8222,8g

#439 pawelp7

pawelp7
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 17 grudzień 2015 - 21:28

Wg. tabel Santini najbardziej mieszczę się w "M". Rok temu wziąłem koszulkę M, spodenki L (zgodnie z zaleceniem o 1 rozmiar większe) i spodenki musiałem zwęzić w nogawkach (podsuwały mi się do góry). Po tej operacji są ok. Także ja trzymałbym się tabeli. Koszulka jest bardzo dopasowana, krótsza od innych, wąskie kieszenie, więc mniejszej niż sugeruje tabela bym nie brał. Strój jest rewelacyjny, polecam.

#440 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 grudzień 2015 - 21:29

A kto wam zaleca branie o 1 rozmiar więcej? :) Mi z tabeli wychodzi XL, wziąłem XL i jest idealnie.

Dodaj odpowiedź