Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 odpowiedzi w tym temacie

#561 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 15 styczeń 2016 - 10:16

Jak wygląda rozmiarówka VItesse względem dwóch poprzednich zamówień - kombinowali coś czy jest identyczna? Jak wygląda sytuacja w sprawie reklamacji? Podczas pierwszego zamówienia dostałem trochę wadliwy zamek w koszulce i nie chcicałbym, aby problem znowu się powtórzył. 

#562 Gosc_wojciech_bmv_*

Gosc_wojciech_bmv_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2016 - 11:56

wzrost 175 cm, klatka 104 cm

Czy z długością też jest problem? Czy tylko z obwodem klatki piersiowej? 

#563 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 styczeń 2016 - 15:35

@beskidbike 175 wzrostu i 104 w klatce to nie jest wymiar zgodny z tabelą dla kroju race i może stąd problem. Ja mam 185 cm wzrostu przy takim samym obwodzie w klatce i rozmiary się pokrywają. Dodatkowo zastanawiające jest, że Ty się ledwo mieścisz w 5 kiedy ja spokojnie zakładam na siebie 4/L :)

@Tomo Rozmiary są takie jak w ubiegłym roku. Reklamacje jak zawsze Vitesse realizuje indywidualnie.

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#564 Gosc_wojciech_bmv_*

Gosc_wojciech_bmv_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2016 - 17:20

95 w klacie i 186 wzrostu, co polecacie? :) Potówka rozmiar 3 czy 4 ?

#565 dery

dery
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • Skądck

Napisano 16 styczeń 2016 - 00:28

Panowie wzrost 172 cm waga 65 co polecacie 3 czy mniej? chodzi o spodenki i koszulkę

#566 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 styczeń 2016 - 08:46

Zawsze lepiej brać mniejszy najwyżej się zejdzie z wagą w dół.

#567 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 styczeń 2016 - 11:03

@beskidbike 175 wzrostu i 104 w klatce to nie jest wymiar zgodny z tabelą dla kroju race i może stąd problem. Ja mam 185 cm wzrostu przy takim samym obwodzie w klatce i rozmiary się pokrywają.

Jak najbardziej moje wymiary są zgodne z tabelą, rozmiar 4. Przy Twoim wzroście,kierując się tabelą powinieneś mieć przynajmniej rozmiar 5...teoretycznie.

Nie każdy ma wymiar "tabelkowy". W moim przypadku należy się trzymać wymiaru obwodu w klatce, koszulki są długie, więc nie ma obaw. Gdybym patrzył w tabelce na wzrost, to jaki rozmiar musiałbym wziąść, 3? :D

Dodatkowo zastanawiające jest, że Ty się ledwo mieścisz w 5 kiedy ja spokojnie zakładam na siebie 4/L :)

Zastanawiające, ale w praktyce tak to wygląda. Wolałbym nawet 6, pomimo tego, że lubię dopasowane rzeczy.

Może Vitesse źle "ometkowała" moją koszulkę? Albo po prostu robią tak nierówne rzeczy, które nie trzymają rozmiarówki.

Innych możliwości nie widzę.

#568 Jedi23

Jedi23
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • SkądŻarki Letnisko

Napisano 16 styczeń 2016 - 11:29

Niestety, ale robią nierówne rzeczy, które nie do końca trzymają rozmiarówkę, jest nawet takie info na ich stronie.

Mam 2 koszulki proline race cut w rozmiarze 3 i jedna jest dopasowana, a 2ga niestety nieco za luźna i wyraźnie dłuższa.

Jeszcze info od Vitesse dot. potówek, może komuś ułatwi wybór:

Jeśli chodzi o potówki to będziemy je szyć w rozmiarach S, M, L i XL.
Rozmiar S jest odpowiednikiem naszego rozmiaru 2
Rozmiar M jest odpowiedni dla osób, które zamawiają nasze koszulki w rozmiarze 3 i 4
Rozmiar L jest odpowiedni dla osób, które zamawiają nasze koszulki w rozmiarze 5
Rozmiar XL jest odpowiedni dla osób, które zamawiają nasze koszulki w rozmiarze 6

#569 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 styczeń 2016 - 11:50

Hehe...no to fajnie, u mnie na metce potówki jest 5/XL :D

Dla przypomnienia: mam koszulkę Ultimate z poprzedniego zamówienia, rozmiar 4, jest nawet za luźna.

Potówka: rozmiar 5/XL(na metce) i ledwo się mieszczę, pod pachami/w klacie jest napięta do granic możliwości i mam wrażenie, że szwy zaraz puszczą (czyli pewnie jakieś dwa rozmiary za mała)  ;)

#570 Luk33

Luk33
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 16 styczeń 2016 - 14:00

Masz 104 w klacie i ultimate 4 jest za luźna? W tej chwili to już mi totalnie zamotałeś wybór rozmiaru :)

#571 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 styczeń 2016 - 16:25

Też się właśnie dziwie. Ja mam ok 105 w klatce piersiowej i koszulki ultimate r. 4 są bardzo obcisłe, aż ciężko je zapiąć (przy czym zaznaczam, że nie są za małe) . Rozmiar 5 jest przylegający ale jednak trochę luźniejszy. Zasadniczo przy moich wymiarach mogę używać zarówno 4 jak i 5. Koszulka termoaktywna rozmiar 4/L jest na mnie jak najbardziej ok.

#572 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 styczeń 2016 - 17:12

No więc to rozmiarówka Vitesse jest nierówna. Tym bardziej, że potówkę mam r. 5 i jest o wiele ciaśniejsza(jakby 3) od koszulki Ultimate r. 4(jakby 5)

Pytanie tylko, która u mnie jest spieprzona, chyba obydwie, jedna za mała, jedna za duża. Prawidłowy rozmiar 4 pewnie byłby dobry.

#573 kalibra

kalibra
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 16 styczeń 2016 - 23:35

jeśli komuś pomoże w doborze rozmiaru to w ubiegłym roku kupiłem spodenki ultimate rozmiar 5 przy moich 179cm wzrostu, 85kg wagi, noga około 79cm udo w połowie jak karze mierzyć vitesse 60cm i były za ciasne mimo że w rozmiarówce podanej na stronie miało być właśnie 5.

@uraz dlaczego jest opcja skrócenia tylko 3cm? dla osób takich jak ja gdzie jest "spory" stosunek uda do długości nogi te spodenki będą za długie, tamtoroczne rozmiar 5 skrócone o 5cm długość miały ok, ale w tym roku chciałbym zamówić rozmiar 6 który już jest dłuższy na starcie i skracając tylko 3cm to spodenki do kolan jak dla mnie, lipa z brakiem możliwości skrócenia o 5cm jak w tamtym roku, bo wiem że sporo osób korzystało z tej opcji, vitesse robi nieproporcjonalnie długie nogawki, no chyba że ktoś lubi naciągać spodenki na nogawki, ja nie...

#574 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 styczeń 2016 - 09:49

A czy istnieje możliwość skorzystanie z opcji dodatkowych?

• personalizowana taśma PGE z Twoim imieniem lub nickiem;
  • krótki suwak;
  • suwak kryty 3/4;
  • bezszwowy antypoślizgowy ściągacz w zakończeniach rękawków;
  • płaskie szwy;
  • 5 cm dłuższe rękawy;
  • panel przedni wykonany z teksturowanej lycry Matrix.

sorry niedoczytałem...

#575 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 styczeń 2016 - 11:19

jeśli komuś pomoże w doborze rozmiaru to w ubiegłym roku kupiłem spodenki ultimate rozmiar 5 przy moich 179cm wzrostu, 85kg wagi, noga około 79cm udo w połowie jak karze mierzyć vitesse 60cm i były za ciasne mimo że w rozmiarówce podanej na stronie miało być właśnie 5.

@uraz dlaczego jest opcja skrócenia tylko 3cm? dla osób takich jak ja gdzie jest "spory" stosunek uda do długości nogi te spodenki będą za długie, tamtoroczne rozmiar 5 skrócone o 5cm długość miały ok, ale w tym roku chciałbym zamówić rozmiar 6 który już jest dłuższy na starcie i skracając tylko 3cm to spodenki do kolan jak dla mnie, lipa z brakiem możliwości skrócenia o 5cm jak w tamtym roku, bo wiem że sporo osób korzystało z tej opcji, vitesse robi nieproporcjonalnie długie nogawki, no chyba że ktoś lubi naciągać spodenki na nogawki, ja nie...

Według ich rozmiarówki spodenki od 5 wzwyż mają taką samą długość nogawek.

#576 Dragonis1345

Dragonis1345
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 17 styczeń 2016 - 15:11

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że koszulka z krótkim rękawem Vitesse Ultimate  jest dostępna w tylko jednym kroju AREO CUT którego nie można porównywać do Race czy Sport nie widzę tam możliwości wyboru chyba że coś się zmieni po zalogowaniu. 

RGTs8wW.jpg?1

#577 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 styczeń 2016 - 17:14

5 cm to trochę ekstremalne skrócenie więc na drodze kompromisu wybrałem 3 cm. Obie opcje jednocześnie odpadają z wcześniej wspomnianych powodów.

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że koszulka z krótkim rękawem Vitesse Ultimate  jest dostępna w tylko jednym kroju AREO CUT którego nie można porównywać do Race czy Sport nie widzę tam możliwości wyboru chyba że coś się zmieni po zalogowaniu. 

Właściwie to głównie różnią się materiałem. Proline jest z grubszego i mniej rozciągliwego poliestru, a Ultimate z cienkiej Lycry. Proline race cut jest mniej więcej odpowiednikiem kroju ultimate aero.

#578 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 17 styczeń 2016 - 17:32

Pytanko:
Koszulki z długim rękawem są jakoś delikatnie ocieplone?

#579 impa

impa
  • Użytkownik
  • 1077 postów
  • SkądŚREM

Napisano 17 styczeń 2016 - 17:43

@kolunio tak są ocieplane,w zasadzie jest to bluza ;)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

#580 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 19 styczeń 2016 - 15:51

Tak zapytam
Czyli jak biorę wszystko w rozmiarze 5 ( 178cm wzrostu, klatka 106 83kg) to potowke wybrać 4 czy 5? Jak potowki są tylko do rozmiaru 5 co mają wybrać ludzie którzy zamawiają ubrania w rozmiarze 10? :)
A jeżeli chodzi o możliwie ewentualnego zwrotu czy tez wymiany to taka będzie istniała?

Dodaj odpowiedź