Jump to content

Photo

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 replies to this topic

#781 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 posts

Posted 26 April 2016 - 07:54

Drugi! Mam ;-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

#782 koriolan1

koriolan1
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 26 April 2016 - 09:24

Przed chwilą odebrałem przesyłkę od kuriera. Dziękuję! Niestety nie trafiłem za bardzo z rozmiarem. Spodenki są całkiem ok ale koszulka niestety okazała się za duża. Może ktoś chciałby się wymienić. Mam Proline Race Cut 5. Chętnie wymienię na rozmiar 4.

Może warto utworzyć jakiś nowy temat związany z wymianą, bo coś mi się wydaje, że osób które będą się chciały wymienić będzie więcej.

Reasumując: Wymienię koszulkę z rozmiaru 5 na 4! Ewentualnie cały zestaw(koszulka +spodenki) na 4.

#783 biker1981

biker1981
  • Użytkownik
  • 88 posts

Posted 26 April 2016 - 11:39

Przesyłka odebrana, fajnie wykonane, rozmiar prawie pasuje: spodenki r6, koszulka r5 dla 196cm wzrostu... tylko mogliby dłuższy przód koszulki robić w tym rozmiarze albo dać wybór długości - dla zimowych brzuchów ;)

#784 Gosc_Peelos_*

Gosc_Peelos_*
  • Gość

Posted 26 April 2016 - 12:22

Odebrane - wszystko super i dobrze, że zapytałem o rozmiar, bo miałbym za duża.

Wysłane z z1c

#785 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 26 April 2016 - 13:26

Dajcie jakies fotki.

#786 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 posts

Posted 26 April 2016 - 13:28

Przesyłka odebrana, fajnie wykonane, rozmiar prawie pasuje: spodenki r6, koszulka r5 dla 196cm wzrostu... tylko mogliby dłuższy przód koszulki robić w tym rozmiarze albo dać wybór długości - dla zimowych brzuchów ;)

Popieram. Wydaje mi się przód koszulki jest krótszy niż w poprzednich zamówieniach przy tym samym rozmiarze. Elegancko wygląda i przynajmniej zamek w koszulce chodzi jak należy. Uraz, świetna robota!

Edit. Porównałem z poprzednią koszulką i faktycznie przód jest +- o 5 cm krótszy. Niezbyt mi się podoba ta zmiana :P

#787 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Posted 26 April 2016 - 13:33

Moje zamówienie też dotarło i jak za każdym razem jestem mega zadowolony!

Chociaż zmiany w szyciu Vitesse też zauważyłem - koszulki są teraz krótsze z przodu, a kieszonka zapinana na zamek już nie jest umieszczona na środkowej kieszonce, tylko od boku bocznej :)

#788 Tomasz260

Tomasz260
  • Użytkownik
  • 5 posts
  • SkądKielce

Posted 26 April 2016 - 13:43

Przyszło moje zamówienie  Wszystko jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozmiar idealny.

Uraz wielkie wielkie dzięki z mojej strony.

#789 impa

impa
  • Użytkownik
  • 1,077 posts
  • SkądŚREM

Posted 26 April 2016 - 13:48

Jest i moje zamówienie-dzięki uraz ;)
Jak co roku koszulki różnią się detalami i troszkę materiałem(siatka) przód faktycznie troszkę krótszy ale mnie najbardziej rzuca się w oczy wykończenie rękawków(tam gdzie jest siatka)w poprzednich zamówieniach było to lepiej zrobione.Ale mimo tego jestem zadowolony ;)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

#790 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 26 April 2016 - 13:59

Odebralem. Ale czy suwak nie mial byc czerwony?

#791 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 26 April 2016 - 14:32

Spodenki wydają mi się trochę za luźne

Mógłbym wymienić rozmiar 7 na rozmiar 6 jeśli ktoś będzie zainteresowany

#792 mikkkkkael

mikkkkkael
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 26 April 2016 - 14:50

Do mnie też wszystko doszło. Wykonanie super, rozmiar pasuje idealnie. Dzięki za ogarnięcie wszystkiego.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

#793 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 posts

Posted 26 April 2016 - 14:55

Również otrzymałem paczkę. Wszystko ok. Dziękuję za ogarniecie tematu:)

#794 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 26 April 2016 - 15:16

Jednak co kurier to kurier, warto dopłacić te 4 zł i mieć wszystko w terminie dostarczone pod drzwi.

Odebralem. Ale czy suwak nie mial byc czerwony?

Dobre pytanie ... nie zwróciłem na to uwagi, a faktycznie miał być czerwony suwak. Postaram się dowiedzieć o co chodzi. Też co ciekawe, odnośnie czerwonego paska na kieszonkach usłyszałem, że trzeba dopłacić do bardziej precyzyjnego szycia więc zrezygnowałem z tej opcji, a mimo to czerwony pasek jest. Pasek na kieszonkach miał być a na głównym ściągaczu miało go nie być, także tu jest ok.

Ciuchy na lato już są. Może czas pomyśleć teraz o jesieni/zimie? :) Czy byłby ktoś chętny na kurtki Race Proline według tego projektu? Ile osób musiałoby być chętnych, żeby Vitesse chciało się za to zabrać?

Ja muszę sobie zrobić chwilę przerwy od tych zamówień grupowych ale w razie czego minimum to 5 szt. Swoją drogą mam taką nową kurtkę w rozmiarze 4 race jak chcesz - cała czarna.

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#795 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 347 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 April 2016 - 15:33

Dobre pytanie ... nie zwróciłem na to uwagi, a faktycznie miał być czerwony suwak. Też co ciekawe, odnośnie czerwonego paska na kieszonkach usłyszałem, że trzeba dopłacić do bardziej precyzyjnego szycia więc zrezygnowałem z tej opcji, a mimo to czerwony pasek jest. Postaram się dowiedzieć o co chodzi.

Uraz to jakbyś mógł jeszcze rzucić okiem i wyjaśnić bo ja nie jestem do końca zadowolony z tegorocznej koszulki... A mam porównanie (rozmiar 4)

Pomijając już ten czerwony suwak:

-koszulka jest zdecydowanie krótsza od zeszłorocznej podwija się prawie do pępka...

- zamek jakby źle wszyty - bardzo się faluje

- brak tylnej kieszonki na zamek!!! 

- dolny ściągacz na plecach jakby od koszulki dwa razy większej - w ogóle nie trzyma, ewidentnie za duży... 

- w rękawkach tam gdzie nie ma biało-czerwonej taśmy nie podszyli materiału i się zahacza przy ubieraniu :/

Zamawiałem jeszcze koszulkę w rozmiarze 3 i czekam aż osoba dla której była ją przymierzy... jak ten ściągacz i i długość... 

Czy ewentualnie można to reklamować? Daj znać jakie były ustalenia... wiem że to może być problem ale serio bardzo słabo to wygląda...

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#796 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 26 April 2016 - 15:39

- zamek jakby źle wszyty - bardzo się faluje

Potwierdzam, u mnie to samo. Wygląda to bardzo źle i marszczy się kilka cm na wysokości klatki piersiowej.

#797 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 26 April 2016 - 15:45

Myślę że jedyną rzeczą którą można ew. reklamować to kolor suwaka. Reszta zmian dotyczy wszystkich. Jest to nowsza i droższa wersja koszulki niż te z ubiegłego roku. Krótki przód się sprawdza lepiej na rowerze niż przed lustrem :) - użytkownicy Santini pewnie coś na ten temat wiedzą. Kieszonka zamykana jest z boku, a nie na środku.

#798 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 26 April 2016 - 16:06

Uraz, to co napisałeś to jasne, taki krój, ale co z zmakiem, bo mam problem taki jak kolega d8wid, zamek nie układa się równo, jak w innych koszulkach (nawet od vitesse) tylko robi się olbrzymia 3 centymetrowa fałda i kilka małych.

#799 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 26 April 2016 - 16:14

Tylko w pozycji wyprostowanej czy siedząc na rowerze też tak się robi?

#800 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 26 April 2016 - 16:25

Co do zamka to niestety potwierdzam. Żeby się nie falował to trzeba się nieźle wygiąć do tyłu. Na rowerze, w pochyleniu to robią się fale, że hej :(

d8wid jak będziesz już wiedział jak leży rozmiar 3 to daj znać. Jestem ciekawy jaka jest różnica między 3 a 4. Mierzyłem 4 z poprzednich sezonów i były ok, a teraz jakby była ciut za duża. Barki i w klacie jest ok, ale poniżej klaty jest duzo luzu i ściągacz też lekko luźny.

Reply to this topic