Skocz do zawartości

Zdjęcie

B'twin 700 Czy Genesis Corsa Pro

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 sambuca

sambuca
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 październik 2015 - 11:55

hej,

trafiła mi się podobno okazja zakupu nowej corsy pro za 3700. Z własnego porównywania trafiłem jeszcze na zbliżony b'twin 700. 

Jak uważacie czy w przedziale do 4k który z tych dwóch rowerów jest lepszy ? Lub może wybijecie mi je z głowy i coś innego polecicie. 

Problemem może być mój wzrost do corsy bo mam 191cm i nogę 93cm a rama w nim jest 58cm.

Proszę o opinie na temat wybranych przeze mnie rowerów.

Pozdrawiam

Podrzucam specyfikację:

Genesis Corsa Pro / Szosowe / Rowery / Katalog Rowerowy 2014

ROWER SZOSOWY ULTRA 700 AF B'TWIN - Rowery Rowery - Decathlon

#2 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 23 październik 2015 - 12:28

Jakaś super okazja toto nie jest....Alur lepszy, no i co najważniejsze weźmiesz XL i będzie idealna, a te 58cm Corsy to niewiadomo czego rozmiar....czy TT czy ST czy jakiś ogólny itp. Pozdro

#3 cky

cky
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 23 październik 2015 - 12:35

W tej cenie masz jeszcze Focus Culebro 2.0 2015 i pewnie jeszcze Fuji Roubaix 1.3 2016(?) - w sprawie Fuji to pisz do bike11.pl może w tak dużym rozmiarze uda się znaleźć jeszcze coś lepszego.

Ogólnie w takim rozmiarze można szukać czegoś z karbonu

http://allegro.pl/fo...5713056382.html

#4 sambuca

sambuca
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 październik 2015 - 13:43

dzięki za odp. ten focus z allegro fajny ale trochę boję się karbonu że gdzieś stuknę i po ramie. nie miałem z tym nigdy styczności więc może z tego to wynika. 

a co do pozostałych to preferuję zdecydowanie bardziej turystyczną pozycję podczas jazdy.

#5 clavdivs

clavdivs
  • Użytkownik
  • 392 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 23 październik 2015 - 18:17

Nie rozumiem poszukiwania turystycznej jazdy w rowerze szosowym. Cała idea roweru szosowego polega na szybkiej agresywnej jeżdzie i to daje największy "fun" w tym sprzęcie. 

Twoja opinia o karboie świadczy że nie miałeś styczności. Tam gdzie połamiesz karbon, to samo stanie się z alu.

#6 sambuca

sambuca
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 październik 2015 - 20:07

co zrobić, nie jestem wyczynowcem tylko rowerowym turystą który z uwagi na poruszanie sie rowerem po ulicach chciałby w wygodnej pozycji pokonywać xxx km.

a co powiecie na CANYON ENDURACE AL 6.0 ? czy jest szansa na jakiś rabat od nich ?  

#7 Maitre

Maitre
  • Użytkownik
  • 483 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 październik 2015 - 20:28

Z tego co wiem to Canyon nie bawi się w negocjacje cenowe. Oferuje jedynie posezonowe rowery ze zniżką, ale są to końcówki serii i nie ma wszystkich rozmiarów. U Canyona trzeba też do ceny dodać koszty opakowania.

Co do wypowiedzi Clavdivs, to ma rację. Rowery endurance mają teoretycznie być przeznaczone do długodystansowej jazdy, która przy agresywnej pozycji na typowej szosówce może wywoływać już pewne dolegliwości. Nie oznacza to jednak, że na typowych dystansach agresywna szosa jest niewygodna. Wszystko zależy od ustawienia swojej pozycji. Jeśli ona będzie zła, to i rower endurance będzie niewygodny. Dla mnie np. endurance w ogóle jest mniej wygodny niż rower o agresywnej pozycji. To zależy przede wszystkim od budowy ciała, jego gibkości i jego ograniczeń.

Dodaj odpowiedź