Głównie do użytku przez osobę starszą, ale taki, żebym ja go nie zniszczył, jak czasem siądę. ![]()
A budżet to ok. 600-700 zł - z lekkim przegięciem w górę. ![]()
Posted 27 November 2015 - 15:56
W takiej cenie polecam http://allegro.pl/ro...5707808250.htmltrenazer jest lepsza opcja jak ktos posiada swoj rower
Posted 27 November 2015 - 16:00
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 27 November 2015 - 16:12
Przecież pytanie było nie o trenażer, a rower stacjonarny i to z konkretnym przeznaczeniem…
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Moj blad, http://allegro.pl/ro...5707808250.htmltaki rowerek jest ok, jesli ktos posiada swoj rower to trenazer jest fajniejsza opcja
Posted 29 November 2015 - 13:28
Cyklopedia - właśnie o tym Nitro Zipro myślałem ! ![]()
Coś wiesz więcej na jego temat ?
Myślę jeszcze o trochę droższym rowerze SG-922B Sapphire Ultimate II
A co do trenażera to rowery tego typu też mają zalety - długość to tylko ok. 90 cm.
Posted 30 November 2015 - 01:00
Cyklopedia - właśnie o tym Nitro Zipro myślałem !
Coś wiesz więcej na jego temat ?
Myślę jeszcze o trochę droższym rowerze SG-922B Sapphire Ultimate II
- (rower posiada elektromagnetyczny system oporu).
A co do trenażera to rowery tego typu też mają zalety - długość to tylko ok. 90 cm.
hmm to zalezy do jakiego przeznaczenia to ma byc rower, jesli do czystej rekreacji to jest ok, a jesli ktos chce pod trening kolarski to raczej niepolecalbym. Opor elektromagnetyczny bedzie cichszy, chociaz te rowery i tak nie sa strasznie glosne
Posted 02 December 2015 - 20:28
I test Nitro Zipro (rower magnetyczny)
Wygląda bardzo ładnie.
Waży 29 kg.
Waga jeźdźca to 150 kg !
Waga koła zamachowego 8 kg (najtańsze magnetyki mają 4 kg).
Wykonanie bdb, rower nie posiada żadnych zadrapań, itp.
Siodełko trochę kanapowe. ![]()
Pracuje bardzo cicho i można na nim jeździć w sypialni nie budząc nikogo.
Po 1,5 h na obciążeniu 3 - obudowa tylko lekko ciepła.
Siodełko można ustawiać wzdłużnie.
Posiada 8 stopni oporu magnetycznego.
Pierwszy i drugi stopień trochę za słaby dla mnie, ale dobry dla nowicjuszy.
Na trzecim stopniu to trening tlenowy - mogę go porównać z jazdą na szosie (bez wiatru) z prędkością 31-32 km/h.
Czwarty stopień to już trochę mocniejszy trening - mogę go porównać z jazdą na szosie (bez wiatru) z prędkością 33-34 km/h.
Piąty stopień to już trzeba trochę przycisnąć - mogę go porównać z jazdą na szosie (bez wiatru) z prędkością 36-37 km/h.
A na ósmym to już tylko krótkie sprinty, bo obciążenie bardzo duże.
Dodam, że siodełko można bezstopniowo przesuwać przód-tył w dużym zakresie - co jest bardzo ważne, zresztą nie muszę tutaj rozwijać tematu.
Zobaczymy, jak długo wytrzyma. ![]()
Posted 21 December 2016 - 15:57
Szukam korb do roweru stacjonarnego bo stwierdziłem,że w moim są za krótkie. Wymagania są takie: długość ramion 165-175 mm, mocowanie na kwadrat, gwint na pedały 1/2 cala. Kiedyś znalazłem stronę z takimi korbami w rozsądnej cenie ale niestety zgubiłem
Może komuś się rzuciły w oczy?
Posted 18 January 2017 - 10:12
Oj tam - bez wątpienia jest to część eksploatacyjna. Dyskusyjne jedynie jest jaka jest (albo jaka powinna być) wytrzymałość eksploatacyjna tego paska
.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750