Jump to content

Photo

Nowy Rower Z 2014 Roku

4 replies to this topic

#1 Lowell

Lowell
  • Użytkownik
  • 16 posts

Posted 10 December 2015 - 10:09

Cześć,

szukając czasówki spotykam się z bardzo atrakcyjnymi ofertami w sklepach na nowe rowery z 2014 roku (np. Cervelo P3 2014 - upusty sięgają 25%). 

Czy kupno takiego roweru to jakieś ryzyko? Zakładam, że chyba sprzedawca/producent przechowuje sprzęt w odpowiednich warunkach, więc chyba nie powinno być problemu po zakupie?

#2 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Posted 10 December 2015 - 10:55

Rower to nie mięso, nie psuje się z upływem czasu :)

Nigdy nie kupiłem roweru z aktualnej oferty producenta - nie jestem łosiem, ceny nowego sprzętu z "aktualnej kolekcji" są absurdalnie wysokie i dopiero po obniżkach robią się znośne. Nie mówiąc już o tym, że czesto z roku na rok za więcej kasy dostajesz gorszy sprzęt.

#3 Lowell

Lowell
  • Użytkownik
  • 16 posts

Posted 10 December 2015 - 11:00

Rower to nie mięso, nie psuje się z upływem czasu :)

Nigdy nie kupiłem roweru z aktualnej oferty producenta - nie jestem łosiem, ceny nowego sprzętu z "aktualnej kolekcji" są absurdalnie wysokie i dopiero po obniżkach robią się znośne. Nie mówiąc już o tym, że czesto z roku na rok za więcej kasy dostajesz gorszy sprzęt.

Nie ma ryzyka, że ten rower od 2 lat stoi i się kurzy, więc coś tam przerdzewiało, gdiześ jakiś smar "nie działą" tak jak powienien, etc? 

PS Pytam poważnie, nie znam się kompletnie na mechanice rowerowej.

#4 lukeuszlfc

lukeuszlfc
  • Użytkownik
  • 127 posts

Posted 10 December 2015 - 11:05

Nie ma ryzyka, że ten rower od 2 lat stoi i się kurzy, więc coś tam przerdzewiało, gdiześ jakiś smar "nie działą" tak jak powienien, etc? 

PS Pytam poważnie, nie znam się kompletnie na mechanice rowerowej.

Kupiłem za 40% ceny detalicznej Focusa Ravena z 2014 roku na XT (poprosilem o wymiane korby na nowe XT dodatkowo). Wszystko gra. Stan ideał. Nie wiem czy drugi raz dostanę taką okazję ;) Nigdy juz nie kupie rowera nowego, z katalogu. Producenci oszczędzają coraz bardziej, jak gocu napisał, mniej (klasy) za więcej (kasy). Mam fundusze na przełajówkę, ale ciągle biję się z myślami co kupić i za ile. Nie masz się czego obawiać. Gwarancja jest (od momentu zakupu - bo ten jest wiążący), papiery są. Więc bierz i popylaj na szosie :)

EDIT: 25% to i tak mało! Takie promocje to na święta można spotkać na najnowszą kolekcję.

#5 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 posts

Posted 10 December 2015 - 19:43

Potwierdzam - 25% to słabo jak na 2014r
Na allegro można zobaczyć nowe rowery 2014/2015 -40% sam jestem ciekaw skąd sprzedawcy biora te sprzęty
Np.http://allegro.pl/fo...5842316682.html

Reply to this topic