Jump to content

Niemiecki sklep bike24

16 replies to this topic

#1 Gosc_Cyborg_*

Gosc_Cyborg_*
  • Gość

Posted 10 February 2010 - 21:27

Planuję kupić koszulkę Racebak, która obecnie nie jest jeszcze dostępna w Polsce. Jest dostępna w Europie. Znalazłem w odpowiedniej cenie na bike24 (to niemiecki sklep). Mam do Was pytanie: czy korzystaliście może z zakupów w tym sklepie? Czy jest godzien zaufania?

#2 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 February 2010 - 22:40

Kupowałem koledze komplet Lampre dwa lata temu. Potrzebował bardzo duży rozmiar i tylko tam znalazł. Zapłaciłem przelewem bankowym. Przesyłka bardzo szybka. Polecam ze względu na wysoką kulturę obsługi i kontaktu.

#3 Gosc_Cyborg_*

Gosc_Cyborg_*
  • Gość

Posted 10 February 2010 - 22:55

Kupowałem koledze komplet Lampre dwa lata temu. Potrzebował bardzo duży rozmiar i tylko tak znalazł. Zapłaciłem przelewem bankowym. Przesyłka bardzo szybka. Polecam ze względu na wysoką kulturę obsługi i kontaktu.

Dzięki za szybką odpowiedź.
Pierwszy raz będę robił zakup w zagranicznym sklepie, więc jakieś obawy zawsze są.
Pozdrawiam

#4 Viner

Viner
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 11 February 2010 - 09:06

Jeden raz próbowałem kupić w bike24 kilka rzeczy i niestety nie udało się. Zapłaciłem kartą kredytową za towar o wartości ponad tysiąca euro. Niby wszystko ok kasa poszła, dostałem potwierdzenie po chyba 2 dniach, że paczka gotowa, ale po kolejnym tygodniu dostałem maila, że niestety nie mogą mi wysłać towaru, bo wysyłka towaru miała być do Polski a zapłaciłem kartą (moją własną) ale wydaną przez zagraniczny bank (nie z Polski).

Głupie zasady jak nic, bo co za różnica skąd jest karta przecież mogłem np zrobić komuś prezent itp. No to piszę żeby oddali kasę. Dostaje odp, że kasy mojej nie mają! Zadzwoniłem do Visy i powiedzieli mi, że kasę na pewno otrzymali. Dopiero jak wysłałem odpowiednie papierki do bike24 to w końcu babka napisała, że tak rzeczywiście pieniądze otrzymali. Po niecałych dwóch miesiącach od złożenia zamówienia kasę dostałem z powrotem.

#5 wet-sol

wet-sol
  • Użytkownik
  • 3 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 11 February 2010 - 09:30

Kilka razy kupowałem w niemieckim sklepie BOBSHOP. Płaciłem kartą. Dostawa w 3-5 dni. Żadnych problemów. Polecam. :-D

#6 berski

berski
  • Użytkownik
  • 590 posts
  • SkądMałopolska

Posted 11 February 2010 - 17:07

Wysyłka towaru do Polski i płatność kartą wydaną przez bank nie-polski - nie dziwię się, że nie chcieli zrealizować takiego zamówienia.

#7 Viner

Viner
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 11 February 2010 - 21:17

Wysyłka towaru do Polski i płatność kartą wydaną przez bank nie-polski - nie dziwię się, że nie chcieli zrealizować takiego zamówienia.

Bardzo często w tamtym okresie płaciłem tą kartą w wielu innych sklepach (nie tylko rowerowych) i nie było najmniejszego problemu z wysyłką do innego kraju. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem.

#8 berski

berski
  • Użytkownik
  • 590 posts
  • SkądMałopolska

Posted 11 February 2010 - 21:58

Po zastanowieniu się - jeśli w regulaminie sklepu nie ma żadnego zapisu na ten temat a wystawca karty autoryzował transakcję - to jest to dziwna sytuacja. Z reguły w sklepach jest ograniczenie, że towar może zostać wysłany wyłącznie na adres właściciela karty - ale jest to sprawdzane na etapie autoryzacji transakcji, a nie przez sklep już po obciążeniu karty.

#9 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 11 February 2010 - 22:06

Planuję kupić koszulkę Racebak, która obecnie nie jest jeszcze dostępna w Polsce. Jest dostępna w Europie. Znalazłem w odpowiedniej cenie na bike24 (to niemiecki sklep). Mam do Was pytanie: czy korzystaliście może z zakupów w tym sklepie? Czy jest godzien zaufania?

a jakiego rozmiaru potrzebujesz bo posiadam jednego racebaka raz uzywana.ja kupowalem u niemca

#10 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Posted 12 February 2010 - 16:16

podpisuje sie pod postem kolegi , Bob shop dostawa 5 dni . bezproblemowo

#11 Abes

Abes
  • Użytkownik
  • 27 posts
  • SkądHamburg Niemcy

Posted 12 February 2010 - 22:29

ja caly czas zamawiam w bike24, boc, rose to niemieckie firmy i juz kupuje u nich od roku, zrobilem 30 trazakcji i nigdy nie bylo klopotu nic zaraz wszystko bylo bardzo polecam bike24 wysoka jakosc i profesjonalizm

pozdrawiam

#12 Gosc_Cyborg_*

Gosc_Cyborg_*
  • Gość

Posted 14 February 2010 - 11:25

ja caly czas zamawiam w bike24, boc, rose to niemieckie firmy i juz kupuje u nich od roku, zrobilem 30 trazakcji i nigdy nie bylo klopotu nic zaraz wszystko bylo bardzo polecam bike24 wysoka jakosc i profesjonalizm

pozdrawiam

Dzięki za opinie!! Zamówienie już złożone :) Dostałem wiadomość, że przesyłka już w DHL-u.
Napiszę jak dotrze.

#13 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 14 February 2010 - 12:05

Przegladlem ich oferte ja wiem , nie widze tu szalu cenowego 8-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#14 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 posts
  • SkądSierpc

Posted 14 February 2010 - 13:00

Przegladlem ich oferte ja wiem , nie widze tu szalu cenowego 8-)

Daj link gdzie mają

#15 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 14 February 2010 - 13:39

ja dawalem za ten towar 100 Euro,a po ile w tym sklepie

#16 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 14 February 2010 - 14:49

Jezeli mnie pamiec nie myli to chodzi po 90 euro , ale ja wiem czy jest sens sie pachac w takie zestaw . Maly plecaczek bulak i po sprawie :-/

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#17 Gosc_Cyborg_*

Gosc_Cyborg_*
  • Gość

Posted 15 February 2010 - 20:47

ja dawalem za ten towar 100 Euro,a po ile w tym sklepie

W tym sklepie model 2009 za 79,95 Euro a model 2010 89,95.

Właśnie dotarła przesyłka.
Doszła błyskawicznie - 3 dni robocze.

Jeśli chodzi o inne ceny w tym sklepie, to rzeczywiście bez wielkich rewelacji.
Ale pojedyncze rodzynki są :)

Reply to this topic