Witam. Kupiłem Mio505hc. Zamontowałem, wszystko gra. Łączę się z czujnikiem tętna bez problemu jednak gdy próbuję połączyć się z czujnikiem kadencji występuje błąd połączenia. Bateria jest ok. Nie mam pojęcia gdzie tkwi problem. Miał ktoś podobną sytuację ?
Napisano 10 marzec 2016 - 18:38
rozumiem że w opcjach czujników zaznaczasz kadencja/predkosc? Próbowałeś factory reset i update urządzenia?
Tak. Wersja oprogramowania najnowsza. Brak nowszych aktualizacji. Urządzenie jest nówka. Nigdy nie używane. Dopiero zostało zarejestrowane i chciałem sobie połączyć wszystkie czujniki. Tętno ok - kadencja/prędkość błąd.
Napisano 10 marzec 2016 - 18:49
Tak. Wersja oprogramowania najnowsza. Brak nowszych aktualizacji. Urządzenie jest nówka. Nigdy nie używane. Dopiero zostało zarejestrowane i chciałem sobie połączyć wszystkie czujniki. Tętno ok - kadencja/prędkość błąd.
na sofcie 4.x.x pojawia się taki problem według użytowkników, tutaj co może pomóc.
Hi ant,
in my Case (Mio 505 V4.06.8808) i had to do a full Reset and re-install the Firmware and Software, then it works without Problem.
The Update from 3.01.x to 4.06.x is not a good idea.Here is the todo for Mio Cyclo 505 (HC):
• Connect Mio to PC, do a Backup of the 2 Mio Devices (Mio Data and Mio System)
• Then do a fast formating of Mio System (YES, all Datas will be LOST on this device !!)
• Disconnect the Mio from your PC, waiting until it is booting and displaying the “USB Screen”
• Start MioShare > Connect your Mio Device to the PC, and go to “Updates -> Search Update”, and install all Updates which are displayed. (Maybe this is displayed automatically)
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Mio, kadencja, czujnik, problem
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Czujniki Sigmy Do Rox 10 Ant+Napisany przez verul , 09 gru 2018 ANT+, ROX 10, czujnik |
|
||
|
Odzież i akcesoria →
Garmin Edge 25 I Czujnik Giant Ridesense, Ant+Napisany przez Viciak , 11 kwi 2018 Garmin, Czujnik, Giant |
|
|
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Stery →
Zbyt Wąska Miska Sterów Ahead 1 I 1/8" ?Napisany przez Kresowiak , 17 gru 2016 stery, ahead, 1 i 1/8, problem |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Wymiana Napędu 2X8Napisany przez myszka15 , 09 paź 2016 8 rzędów, 2 blaty, problem |
|
||
Odzież i akcesoria →
Licznik Flight Deck Sc6502Napisany przez Gosc_dominik28382_* , 22 gru 2014 problem |
|