Witam. Jestem w trakcie składania lekkiego roweru do ścigania. Mam wszystko oprócz łańcucha. Rower będzie skladany na napędzie Ultegra 6800. Kwestia jaki zastosować łańcuch. Specjalnie nie zamawiałem dedykowanego do tego napędu aby wybrać coś innego. Długo myślałem o wyborze KMCX11 SL DLC w kolorze Red/Black. Łańcuch jest mega ładny, jednak drogi. Także raczej skłonie się ku KMC X11 SL Ti-Nx łańcuch ponafd 100zl tańszy. Nietypowy kolor, fajna sprawa. I tu jest problem, znalazłem też łańcuch YBN SLA110-TIG GOLD. Co myślicie o wytrzymałości tego łańcucha? Co to wogole za firma YBN? Z góry dziekuje za odpowiedź.
Lekki Łańcuch 11S Kmc Vs Ybn
Started By
pablo102425
, 27 Mar 2016 07:18
2 replies to this topic
Gosc_tobo_*
Posted 27 March 2016 - 09:39
Powłoki na kolorowych kmc trzymają się mniej niż średnio. Na czarno-czerwonym schodzi czerń, jeśli jeździsz w mokrych warunkach to jeszcze szybciej będzie tak se. Złoty też. Przestaje być złoty w podobny sposób. Jeśli estetyka ma znaczenie to wersja srebrna prezentuje się w dłuższym okresie użytkowania lepiej.
Mam spora styczność z tymi łańcuchami, dwóch czerwonych używałem / używam sam.
Mam spora styczność z tymi łańcuchami, dwóch czerwonych używałem / używam sam.
Posted 27 March 2016 - 14:15
Yaban sla 110 to ta sama klasa co kmc 11 sl. Przerobilem troche dziesiatkowych wersji tych lancuchow, super lancuchy?
Jak chcesz super lekko, to yaban sla 211
Jak chcesz super lekko, to yaban sla 211