Lozyska do korb campagnolo UT
Napisano 25 marzec 2010 - 15:33
Czy moze da rade wsadzic lozysko o grubosci 7mm? Bedzie to chodzic.
W jednym sklepie powiedzieli ze mozna zeszlifowac na magnesie lozysko o grubosci 7mm (cokolwiek to znaczy) do tych 6mm. Sprawdzi sie takie rozwiazanie?
Napisano 25 marzec 2010 - 20:48
Nie wsadzisz zamiast 6 bo nie będzie dobrze.
2. tak samo przedstawia sie sprawa z miskami Shimano niższych grup, także mają łożyska w miskach 6mm., od 105 w góre są 7 mm.
3. Niestety wyjściem jest zakup nowych misek kompletnych.
4 Pokaże mi takiego cwaniaka który zeszlifuje stal łożskową , czym jakim cudem i z jaką dokładnośącia - nie chodz już do tego sklepu bo to porażka - napisałbym odpowiednie słowo ale słownik forum go przekręci zaraz.
5. Nie wiem jakie ceny są miske Campy, ale najtańsze miski Shimano są w okolicy do 40 zł kompet - tam w środku są łozyska 6 mm, ale nie pamiętam czy rozmiary pozostałe będą takie same.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 25 marzec 2010 - 23:16
marcik a wiesz moze ile kosztuja te lozyska i czy maja w sprzedazy czy zamawiaja?
Napisano 25 marzec 2010 - 23:36
wiesz moze ile kosztuja te lozyska i czy maja w sprzedazy czy zamawiaja?
Tu masz info nt kontaktu. Powinni szybko odpowiedzieć.
http://www.wertykal....opt=sites&sid=5
Ile kosztuje to trzeba się dowiedzieć ale tam z reguły wszystko dużo kosztuje.
Napisano 26 marzec 2010 - 10:15
No i dupa. Lozysk w wertykalu obecnie nie posiadaja. Czekaja na nowa dostawe ktora bedzie prawdopodobnie w maju. Cena 86,50zl
Zapytaj tutaj
http://www.campagnolo-sirer.cz/
Dla mnie mieli naprawdę niszową część od ręki, Wertykal proponował 3 miesiące. ;-)
Napisano 26 marzec 2010 - 10:32
No i dupa. Lozysk w wertykalu obecnie nie posiadaja. Czekaja na nowa dostawe ktora bedzie prawdopodobnie w maju. Cena 86,50zl
Zapytaj tutaj
http://www.campagnolo-sirer.cz/
Dla mnie mieli naprawdę niszową część od ręki, Wertykal proponował 3 miesiące. ;-)
OT.
Tylko jak im to napisac po czesku, ze sie chce lozyska, haha? No chyba, ze sie wysle zdjecie, czego sie chce.
Fajne maja nazwy:
naboje - piasty
przesmykacze - FD
przehazowki - RD
zapletena kola - gotowe kola
...
kto zganie co to sa "Brzdové èelisti" ?
Napisano 26 marzec 2010 - 11:50
Pytajcie , a znajdziecie. Na zamówienie wszystkie części Campy z aktualnej oferty u mnie do kupienia. Łożyska oczywiście też. Nie polecam samodzielnie wymieniać , potrzebny jest do tego ściągacz ,który jest dosyć drogi. Jak się dzisiaj wyrobię ,to napiszę więcej wieczorem. Dostawa zamówionych części co 2 tygodnie.Jeśli czegoś potrzeba ,pytajcie.
Napisano 26 marzec 2010 - 15:38
Witam
Pytajcie , a znajdziecie. Na zamówienie wszystkie części Campy z aktualnej oferty u mnie do kupienia. Łożyska oczywiście też. Nie polecam samodzielnie wymieniać , potrzebny jest do tego ściągacz ,który jest dosyć drogi. Jak się dzisiaj wyrobię ,to napiszę więcej wieczorem. Dostawa zamówionych części co 2 tygodnie.Jeśli czegoś potrzeba ,pytajcie.
A te łożyska to napewno oryginalne? Może zajść taka sytuacja że ja będę takowych potrzebował :-D
Co do zdejmowania to da się zdjąć zwykłymi kombinerkami do segera i płaskim srubokrętem. Bez większych profesjonalizmów.
Do nabicia nowego to przydałaby się rurka o odpowiedniej srednicy. Czyli też da się samemu zrobić na dobrą sprawe.
Napisano 26 marzec 2010 - 22:03
Witam
A te łożyska to napewno oryginalne? Może zajść taka sytuacja że ja będę takowych potrzebował :-D
Co do zdejmowania to da się zdjąć zwykłymi kombinerkami do segera i płaskim srubokrętem. Bez większych profesjonalizmów.
Do nabicia nowego to przydałaby się rurka o odpowiedniej srednicy. Czyli też da się samemu zrobić na dobrą sprawe.
Łożysk się nie nabija - łożyska się wprasowuje
Napisano 26 marzec 2010 - 23:45