Krakowskie szosowanie
Napisano 03 kwiecień 2010 - 09:03
Jazdy spotkania , pikniki itd na kolarzówkach.
Dla ścigantów i turystów.
No i oczywiście częste, sporadyczne jazdy w okolicach, rozruszajmy nasze okolice.
Propozycje tras, gdzie asfalcik ładny, gdzie omijać z daleka , itp, itd
I od razu propozycja :
Spotkanie szosowców-kolarzy - Ogrodzieniec 2010, pod patronatem medialnym www.forumszosowe.org , termin ?? czerwiec - lipiec - sierpień ??
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_kobrys_*
Napisano 03 kwiecień 2010 - 10:04
Jeśli chodzi o Kraków to:
- jesteśmy najliczniejszą lokalną bandą na forum,
- jesteśmy najmniej zorganizowaną bandą na forum,
- większość kolarskich ustawek i spotkań i tak robi się na forum 'czerwonych'.
Jeśli będą chętni to czemu nie, ja jestem jak najbardziej chętny na spotkania rowerowe...
Napisano 03 kwiecień 2010 - 11:19
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 03 kwiecień 2010 - 15:37
Są na tym forum grupy regionalne inne , wiec bedzie także i ten region.
Ja z miłą chcecią przejade się na turystyke w 2-3 osoby np Kraków-Krościenko albo coś podobnego i wiadomo w którym temacie mozna się umawiać.
Czy Krakowska grupa jest najlicznejsza ???, to zalezy jakich szosowców.
Bo może tutaj na takich spotkaniach nie bedą wyśmiewani słabsi w formie i osprzecie.
Rok temu śmigałem sobie do Ogrodzieńca, ode mnie z domu( Krowodrza Górka ) do domu jest 140 km, czyli taka niedzielna przejażdżka, trasa jest ładna przez Wolbrom, z powrotem przez Krzeszowice jechałem ogólnie 6 h.
Kobrys, ale spotkanie dotyczyłoby regionu w zasadzie, no chyba ze chórem ogłosicie total integration :mrgreen:
Aby onieśmielić to jutro przed Świątecznym śniadankiem 6.30 pętelka Kryspinowa 30 km , do widzenia na trasie , kierunek Krowodrza-Kryspinów-Kościuszki.
W poniedziałek albo podobnie , albo teren pętelka.
Napisano 03 kwiecień 2010 - 17:17
Napisano 03 kwiecień 2010 - 18:39
Ja za to nie polecam słynnej drogi od Modlniczki wzdłuż Dolinek ( ta dołem co leci ), tam jak leci w dół od Nico, roboty drogowe, kładą pod Autostrade chyba cosik , a dalsza droga na Dolinki do skrętu do Zabierzowa , dziura na dziurze , masakra dla szosowca, potem dalej jakosobleci , ale warto objechać to główną na Zabierzów, albo w ogóle .
Za to polecam w miare ładny asfalcik na Czernichów dołem , płasko. prosto elegancko, potem mozna na Rybną skręcić - ekstra siłowy podjazd, albo odwrotnie wracając, popylanko płaskie.
Za Czernichowem dalej można jechać wzdłuż Wisły wioskami, asfalt przyzwoity aż do Zamku ( w Babicach ? ).
Napisano 04 kwiecień 2010 - 08:05
po calkiem imponujacym zjezdzie bedac juz w krzeszowicach skrecic w lewo i jeszcze raz w lewo na droge przez siedlec.
http://maps.google.p...2,0.110378&z=13
jesli ktos potrzebuje pocwiczyc szosowe podjazdy po tej stronie krakowa.
Napisano 04 kwiecień 2010 - 11:03
http://picasaweb.goo...221390265770930
Dodaj odpowiedź