Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie mp3 polecacie.

33 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 04 kwiecień 2010 - 10:35

Witam mysle ze dobre miejsce bo jakies to akcesorium tez jest :-)

Mam pytanie jakie polecacie dobre mp3 chodzi o dobrą jakość dzwieku oraz dobrze działające radio. Myślę że 2gb mi styknie, małe i najlepiej na paluszki małe aa lub aaa. Je zawsze mozna kiedys zmienic na nowe a wbudowany aku juz nie.

#2 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 04 kwiecień 2010 - 10:57

Sansa clip - tanie, małe i dobre

ja prefereuje rozwiązanie dołożenia kasy do telefonu i miec tel i mp3 w jednym :>

#3 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 04 kwiecień 2010 - 11:02

Ja proponuje zebys zakupil sobie mp3 philipsa na rower bedzie idealna 2 gb , ja korzystam z 4gb pojemnosci bo lubie miec duzo muzyki :-P

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#4 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 postów
  • Skądtj�na pengar

Napisano 04 kwiecień 2010 - 11:39

Sandisk Sansa Clip
Sandisk Sansa m250
Creative Zen Stone

#5 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 04 kwiecień 2010 - 11:57

Ja też jestem za mp3 w telefonie - korzystam od 4 lat z różnych modeli nokii i uważam to za świetne rozwiązanie... pilot pod szyją - można prowadzić rozmowy telefoniczne, a i jak ma ktoś wybieranie głosowe to bez problemu.

Do tego mądra karta pamięci w telefonie i chyba nie ma lepszego combo

#6 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 04 kwiecień 2010 - 11:59

Ja półtora roku "działam" na 5310. 2GB, epki 630 i jazda :mrgreen:

#7 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 04 kwiecień 2010 - 12:45

Dzieki za propozycje, własnie do tej pory korzystam z fona nokia ale zeby zagłuszać szum wiatru i w miare słyszeć muze mam dosc glosniej ustawione i bat szybciej pada, a jak sie wybiore gdzies dalej po 3 h sluchania padnie mi tel i mi bedzie potrzebny to wtedy :-/ dlatego mysle ze tel jest do dzwonienia a mp3 do słuchania.

#8 Gosc_czajam_*

Gosc_czajam_*
  • Gość

Napisano 04 kwiecień 2010 - 12:59

Sandisk Sansa Clip. Ja uzywam od pol roku i sprawoje sie bdb. aku trzyma do 15h w zaleznosci jak glosno slucham. Sluchawki w zestawie takie sobie. Proponuje dokupic sluchawki vedia srs 300 i mamy calkiem niezly zestaw za niewielkie pieniadze. Duzym plusem dla mnie jest to iz odtwarzacz posiada "klips" dzieki ktoremu moge go przypiac do szelek spodenek i miec pelne sterowanie muzyka w zasiegu reki.

#9 Trojano

Trojano
  • Użytkownik
  • 50 postów
  • SkądPolska

Napisano 04 kwiecień 2010 - 19:31

No akurat na tym się znam ;-)
Polecam taniego Sony Walkman NWZ-S515, który wytrzymuję 40h (!) :shock: słuchania muzyki ;-) Jakość dźwięku bije dokładnie wszystkie w tym przedziale cenowym.

http://www.sony.pl/p...series/nwz-s515

Może i nie każdy jest audiofilem ale muzyka przez telefon to wciąż śmiech na sali (naprawdę)

#10 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 05 kwiecień 2010 - 01:15

Może wpadnę w temat. Nie bardzo rozumiem - MP trójka ma służyć do słuchania muzyki w czasie jazdy ? Na szosówce ? W ogóle na rowerze ?
Poza tym, że zagłuszanie odgłosów otoczenia w czasie jazdy może być niebezpieczne, to właśnie jazda ma być samą przyjemnością - muzyka owszem, ale odtwarzana w czasie relaksu w domu, w odpowiedniej atmosferze. MP3 może być przydatne podczas podruży koleją, autobusem, ale na rower - nie polecam.

#11 Trojano

Trojano
  • Użytkownik
  • 50 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 kwiecień 2010 - 20:39

Może wpadnę w temat. Nie bardzo rozumiem - MP trójka ma służyć do słuchania muzyki w czasie jazdy ? Na szosówce ? W ogóle na rowerze ?
Poza tym, że zagłuszanie odgłosów otoczenia w czasie jazdy może być niebezpieczne, to właśnie jazda ma być samą przyjemnością - muzyka owszem, ale odtwarzana w czasie relaksu w domu, w odpowiedniej atmosferze. MP3 może być przydatne podczas podruży koleją, autobusem, ale na rower - nie polecam.

Z tobą się tutaj całkowicie zgadzam! ;-) Możecie przez to stracić życie. Ja wam tutaj doradziłem sprzęt ale nie pod kątem używania podczas jazdy. ;-) ;-)

#12 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2010 - 21:18

Sam używałem mp3 podczas większości samotnych treningów, w zimie oraz w lecie, w śniegu i deszczu. Ani razu nie miałem przez to (bezpośrednio przez mp3) niebezpiecznej sytuacji na drodze. Mam też wielu znajomych kolarzy, którzy słuchają muzyki w czasie treningów i żaden z nich nie dostrzegał tych wad o których wspominacie powyżej. Niech więc każdy ma swoje zdanie na ten temat 8-)

#13 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwiecień 2010 - 00:14

a ja jakos sam zmadrzalem, i zaczalem wkladac tylko w ucho od strony pobocza. wsrod calej masy super ok kierowcow wystarczy trafic na jednego idiote i z zyciem mozna sie pozegnac, wole jednak slyszec cokolwiek jak jade a nie liczyc tylko na ich wzorowe zachowanie.

#14 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 kwiecień 2010 - 07:45

Dobra dobra, pokażcie mi teraz, ilu rowerzystów zginęło czy straciło zdrowie podczas jazdy z mp3 a ilu bez mp3. Temat na poemat, jest już na forum, tutaj sugerujemy tylko marki.

Wszelkiego rodzaju Creative. Miałem MuVo 64mb, potem MuVo 1gb. Nie do zajechania, dyskontowce padały jak muchy a MuVo grało dalej. Teraz mam mp3 w telefonie i nie widzę potrzeby korzystania z dodatkowej mp3-ki.

#15 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2010 - 07:51

Sandisk Sansa Clip
Sandisk Sansa m250
Creative Zen Stone

Mam tą środkową Sansę, bardzo sympatyczny odtwarzacz, 2gb pam wew + 4gb karta, software zmieniony na Rockboxx, do tego Creativy Audigy Live i jakość dźwięku na poziomie.

Na rowerze w tym sezonie w ogóle nie słucham muzyki, zauważyłem, że jadąc bez muzyki paradoksalnie czas mi szybciej leci.

#16 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2010 - 08:20

Wazne jest jeszcze z jakimi sluchawkami. To jak kolumny w stereo :). Mi pasi Sony z denon c551. Z oryginalnymi dzwiek w ogóle mi nie podchodzil, tak samo z senkami cx400.

#17 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 06 kwiecień 2010 - 08:47

Miał ktos styczność z jakims pentagramem np takie coś mnie zaciekawiło.

1
http://allegro.pl/it..._radio_zet.html

OK o tym ^^ sie juz sam przekonam bo juz zakupilem :)

2
http://allegro.pl/it..._radio_zet.html

#18 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 kwiecień 2010 - 13:47

ja mam PHILIPS SA3045 kupiony na alegro za 40zł z pękniętym wyświetlaczem i wszystko gra bateria trzyma dość długo mi starcza na tydzień czasu

#19 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 06 kwiecień 2010 - 14:40

Wazne jest jeszcze z jakimi sluchawkami.

To racja. I tutaj z góry, wbrew opiniom, odradzę Creative EP-630, które posiadam - dobrze grają dopiero po zbiciu znacznej ilości dźwięków <300 Hz. Chyba, ze ktoś lubi takie łupanie basem - to niech kupuje. Osobiście wolę możliwie płaskie pasmo.
Słyszałem, że warto kupić te Denony o których wspomina MusicMan - właśnie są bardzo zrównoważone.

#20 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 06 kwiecień 2010 - 15:16

h/k te opowiastki o epkach to chyba już jest mit. Nie wiem skąd ludzie biorą te opinie o basiastym charakterze tych słuchawek, ale ja osobiście je mam i nie narzekam pod tym względem. Bas mam ustawiony na +, nieznacznie ale jednak, bo na 0 czy - jest płasko. Do tego troche więcej wysokich tonów i moje uszy czują ukojenie ;)

Ale oczywiscie kazdy ma inny gust i słuch, stad może ludzie nie są przyzwyczajeni do epków. Kolejne sprawa to sposób wkładania dokanałówek. Jak są nowe gumki to faktycznie basu jest dużo, ale z czasem gdy gumki miekną i stają sie mniej szczelne to bas także ucieka, dlatego ja jade juz 2 rok na tych samych gumkach i juz powoli zaczyna mi nawet brakowac tego basu ;)

Dodaj odpowiedź