Skocz do zawartości

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1583 odpowiedzi w tym temacie

#401 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 18 styczeń 2009 - 10:14

Ej a nie lepiej poszukać jakich promocji? Za 6 miesięcy ten rower będzie w przecenie, bo Ski Team zawsze tak robi. Już bardziej mi się widzi model wyższy, Peleton. Musi być z tegorocznej kolekcji?

#402 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 10:16

Nie musi być ? Macie jakieś lepsze i ciekawe propozycje ? Przypominam, że mój fundusz to max 3000 zł

#403 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 18 styczeń 2009 - 10:23

ŁowcaKlasyków, ok. 60kg :lol:

#404 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 10:24

13 kg mniej niż ja :mrgreen:

A tak na poważnie... macie jakieś lepsze propozycje do 3000 zl ? Jak narazie bralbym tego Cube Aerial

#405 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 18 styczeń 2009 - 10:35

Moze olsh??. Za 3000 zloza ci cos przywoitego na campie na shiamno malo rowerow skladaja. Najlepiej zadzwon do nich bo na maile nie zawsze odpisuja, powiedza Ci jakie moga dac klamoty, jakie malowanie ramy i wogole uzgodnisz co i jak. Obsluga jest naprawde ekstra, i znaja sie na rzeczy.

#406 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 11:02

Raczej wolałbym coś gotowego. Trudno mi jest tak na odległość ustalać jak będzie wygladał mój rower. A wiecie może gdzie i za ile można kupić zeszłoroczny model Cube PELOTON ?

http://www.skiteam.p...r/Cube/peloton/

na tej stronce jest tylko pokazany, mówicie, że robią przeceny więc może uda się go dostać w cenie do 3000 zl ? Jak myślicie ?

#407 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 18 styczeń 2009 - 12:08

Ja tam nie widze zadnego problemu w ustalaniu na odleglosc, a masz bardzo duza mozliwosc zrobienia roweru pod siebie bo sam mozesz ustalic co chcesz w nim miec. Ustalasz jakie chcesz czesci, a jak nie mozesz wybrac to zaproponuja Ci jakas konfiguracje za 3000, na stronie zobaczysz kilka propozycji malowania ram i moze sobie cos wybierzesz i cala filozofia.
Na pelotona ponizej 3000 bym raczej nie liczyl, wiele razy bylem w skiteamie i nigdy nie bylo go w takiej cenie. Lemondy mozna bylo dostac taniej, ale cuby i tak nie sa drogie wiec schodza dosc dobrze i duzych obnizek nie widzialem. Pozatym ma 3 tarcze.

#408 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 13:10

no wlaśnie.... 3 tarcze ... może ktoś wymienić plusy i minusy tego ?

#409 dawidek102

dawidek102
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 18 styczeń 2009 - 13:34

no wlaśnie.... 3 tarcze ... może ktoś wymienić plusy i minusy tego ?

wiec tak krótko i na temat to jesli nie jeździsz po górach to 3 tarcze raczej nie są potrzebne> Wiecej na ten temat znajdziesz tu http://forumszosowe....der=asc&start=0

#410 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 13:37

Dzięki dawidek, mieszkam na Jurze... więc jest b.dużo krótkich ale często ostrych podjazdów

#411 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 18 styczeń 2009 - 15:19

Moze bardzo czesto w jurze nie bywam ale wiekszosc podjazdow da sie spokojnie podjechac na 2 tarczach, tylko trzeba stanac na pedaly. Jak zalozysz kasete 25 lub 27 zebow to nie powinno byc klopotu.

#412 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 15:21

ŁowcaKlasyków, mówiłeś wcześniej, że do wydania masz nie więcej jak 3k zł, tak? A co myślisz o czymś używanym z allegro? Odrzucasz kategorycznie taką opcję czy może coś takiego też bierzesz pod uwagę?
Pozdro!

#413 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 18:13

Raczej nie chce czegos uzywanego...

#414 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 21:21

Wiesz, nie rzebym nachalnie próbował przekonać ale zawsze można czegoś poszukać, np. taka Merida, za nówkę szosę z podobnej półki musiałbyś zapłacic trochę więcej...

http://allegro.pl/it...m_2008_rok.html

Czasem naprawdę trafiają sie extra okazje, trzeba tylko być mniej więcej na bieżąco z aukcjami.
To oczywiście tylko taka propozycja- sam kupowałem używaną szosę na pełnej 105 i pancernych, w sam raz na nasze drogi obręczach Mavik CXP33 za naprawdę okazyjną cenę. Od tamtej pory zawsze polecam używki jako alternatywę dla każdego kto rozgląda się za rowerem.
Pozdro!

#415 dawidek102

dawidek102
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 18 styczeń 2009 - 22:50

Qba niestety sprzedający nie umieścił real foto pozatym nie opisuje stanu ani przebiegu. A na dodatek nie ma komentarzy pozytywnych wiec ja bym tu sie zbytnio nie interesował tym rowerem.

#416 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2009 - 23:19

W sumie racja, nawet nie zwróciłem na to uwagi.
Spojrzałem tylko na osprzęt i cenę.
Oczywiście głupotą było by kupowac rower z tej aukcji całkiem w ciemno bez uprzedniego skontaktowania sie ze sprzedającym, niemniej jednak brak real foto, informacji o przebiegu i komentarzy dla sprzedającego nie znaczy od razu, żeby rowerkiem się wcale nie interesować.
Należało by się o wszystko dokładnie wypytać i poprosić o zdjęcia a mogło by sie wtedy okazać, że sprzęt jednak jest wart zastanowienia...
To tylko takie moje małe rozważania na ten temat :mrgreen: 8-) :mrgreen: ...
Pozdro!

#417 Gosc_mirkot_*

Gosc_mirkot_*
  • Gość

Napisano 30 styczeń 2009 - 16:54

Witam
Niestety nie jestem zbyt często na forum ale miałbym prośbę o małą podpowiedź ;-) Właśnie sprzedaję ramkę Speca gdyż jest na mnie za duża i się zastanawiam nad dwoma typami a mianowicie nad Specialized Comp C2 z 2008 roku albo Wilier La Triestina model 2009. Cena ta sama, waga też. Oba mają karbonowe tylne widełki. I do obu dostaję sztycę tylko że w Specu carbonową z wstawką Zetrsa a do Wiliera Alu. Pomóżcie bo jest problem. Wagi ram także bardzo podobne.
Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc :-)

[ Dodano: 2009-01-30, 17:57 ]
W grę wchodzi jeszcze ramka Rocky Mountain na stalowych rurach Columbusa Niobum, widełkami Carbonowymi Carve oraz widelcem full carbon Carve made by Columbus. Niestety ramka posiada gwarancję w Kanadzie.

#418 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŁódź / Łowicz

Napisano 03 luty 2009 - 22:12

Witam po przerwie.

Przyszła ta pora, na koncie 4.000 do wydania na rower szosowy. Kandydaci?

1. Merida, wiadomo, za te pieniądze zawsze coś fajnego z Meridy się znajdzie. Nawet nie wiem jaki model, bo szczerze chyba wolałbym rower innej marki...

2. Felt Z65 - poważny kandydat, tylko... nie wiem czy dobrze się doczytałem, że to jest bardziej "turystyczna" niż sportowa szosa... Cena: 4.000 zł Podaję link do specyfikacji i foty rowerka:
Felt

3. Kelly's IRC 5.9, ok. 3300 zł
Kelly's

Proszę o podpowiedź, co będzie najlepsze... Chcę, żeby to była szosa z prawdziwego zdarzenia, co najmniej na Tiagrze...

#419 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 03 luty 2009 - 23:41

a może coś takiego http://allegro.pl/it...ion_lampre.html

#420 Gosc_szeeva_*

Gosc_szeeva_*
  • Gość

Napisano 07 luty 2009 - 17:43

witam, czy macie jakis rowerek do 5000 zł godny polecenia...
http://www.jamisbike...xenithcomp.html co sądzicie o tym??? potrzebny rower na "już"
z góry dzięki....