Jump to content

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• This topic is locked This topic is locked
1583 replies to this topic

#421 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 07 February 2009 - 18:41

witam, czy macie jakis rowerek do 5000 zł godny polecenia...
http://www.jamisbike...xenithcomp.html co sądzicie o tym??? potrzebny rower na "już"
z góry dzięki....

masz możliwosć dostać go za 5k zł?? po cenie na stronie producenta + podatki + przesyłka to tak myślę że przy dzisiejszym kursie zł to wymieścisz sie ale w 10k zł...

#422 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 February 2009 - 19:04

Ta rama się super prowadzi. Bardzo stabilna, dobrze wchodzi w zakręty. Przód nie "ucieka", jedzie jak po szynach.

#423 Gosc_spammax123_*

Gosc_spammax123_*
  • Gość

Posted 14 February 2009 - 21:44

http://allegro.pl/it...0pln_oddam.html

8000 PLN ??? Uzasadnione?

#424 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 posts
  • Skądtj�na pengar

Posted 14 February 2009 - 23:59

Jak najbardziej, te 4250zł na razie to śmieszna cena...

#425 Gosc_spammax123_*

Gosc_spammax123_*
  • Gość

Posted 15 February 2009 - 04:43

Jak najbardziej, te 4250zł na razie to śmieszna cena...

A jaka już nie jest śmieszna. Ile jest wart. [ps. dzieki za poprzedni post]

#426 berski

berski
  • Użytkownik
  • 584 posts
  • SkądMałopolska

Posted 15 February 2009 - 09:48

Wieczorem okaże się zapewne, że "rower uległ zniszczeniu" lub tym podobne, bo raczej nic nie wskazuje, aby cena dobiła do tych 8 tyś - chyba, że ktoś się napalił na ten (skądinąd bardzo fajny) rower.

#427 harry_pajak

harry_pajak
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • Skądze świata

Posted 15 February 2009 - 13:04

Proszę o pomoc:
Trek 1.9
czy:
Merida FLX 906

Cena podobna, koła z Treka wyglądają na małosolidnie. Wprawdzie jestem chudy(70 kg), ale też i ślepy i większość dziur jest moja:P Które będą bardziej wytrzymałe?
Na składanie niestety nie mam czasu, bo rzadko bywam w Polsce(częste delegacje), więc chciałbym po przyjeździe coś kupić i od razu jeździć. Pozdrawiam.
PS: za oknem 10 stopni, świeci śliczne słoneczko, tereny do jazdy wyśmienite, a ja nie mam roweru:(

#428 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 15 February 2009 - 13:13

W Treku są Race'y- najniższy model Bontragera a w Meridzie Aksiumy- najniższy model Mavika... Ani jedne ani drugie zatem nie należą do najlepszych ale na Twoje 7o kg powinny i jedne i drugie wystarczyć. Przynajmniej na jeden- dwa sezony a później będziesz widział, czy ewentualnie centrować czy kupować nowe czy jeździc dalej na obecnych 8-) ...
Pozdro!

#429 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 15 February 2009 - 13:24

Nie jest Ci żal wydawać tyle kasy na taki sprzęt? Rozumiem, że często Cię nie ma, ale moim skromnym zdaniem te ceny ze stron producentów są lekko przesadzone.

#430 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 15 February 2009 - 13:35

Faktycznie ceny są bardzo duże jak za taki sprzęt ale popatrz Miguel na cenny innych rowerów- przez ten cały "kryzys" nie znajdziesz dziś korzystnych cen rowerów. Wszystko jest za drogie.
harry_pajak, chcesz wydać 5,5k zł na rower? Poszukaj albo czegoś używanego albo sam coś poskładaj. Z dugiej strony piszesz, że czesto wyjeżdżasz więc na takowe zabawy pewno nie masz czasu... A szkoda bo już coś niegłupiego można by zbudować...
Pozdro!

#431 harry_pajak

harry_pajak
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • Skądze świata

Posted 15 February 2009 - 13:37

Treka mogę dostać za niecałe 5000 zł. Czy żal kasy?
Rower szosowy to moje marzenie, teraz gdy pracuję, to mnie w końcu na niego stać. Szkoda, że nie będę mu mógł poświęcić tyle czasu, co chciałbym. Ale tak to jest, jak byłem studentem, to miałem kupę czasu i mało pieniędzy, a teraz jest na odwrót:)

#432 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 15 February 2009 - 13:39

http://allegro.pl/it...ace_okazja.html

Tu tez 5k zł a oferta lepsza niż Trek czy Merida...
Ciekawe co to znaczy "rama aluminiowa full karbon" 8-) ... Przed ewentualnym zakupem radzę się z kolesiem skontaktować i wypytać dokładnie o sprzęt.
Pozdro!

#433 rafalwspin

rafalwspin
  • Użytkownik
  • 118 posts
  • SkądUK

Posted 15 February 2009 - 13:54

I ciekawe co to znaczy "znanej firmy Gran Wille", bo google jakoś milczy na ten temat. Qba, już drugi raz dajesz link do jakiejś podejrzanej aukcji, sprawdzaj je lepiej przed umieszczeniem.

#434 harry_pajak

harry_pajak
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • Skądze świata

Posted 15 February 2009 - 13:56

Rama niestey jest mikra jak dla mnie(187 cm).
No właśnie problemem jest to, że prawdopodobnie w Polsce będę 2 tygodnie, może trochę dłużej, a potem jadę dalej:(
Przez pracę nie mam nic z życia, więc chciałbym kupić rower i nacieszyć się nim, choćby dwa tygodnie. Chociaż w Polsce tyle śniegu,że na razie to bym mógł co najwyżej postawić rower w pokoju i się na niego gapić.

Możecie coś jeszcze polecić w temacie NOWA Szosówka w cenie 5000 zl?

#435 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 15 February 2009 - 13:58

Sory, może i racja- przed zamieszczeniem nic w necie nie szukałem na temat rowerka.
Osprzęt i koła wydały mi się w porządku, cena też więc bez większego zastanowienia dałem link... Trochę z rozpędu...
Jeżeli tylko nowa to pozostaja właśnie Meridy, Treki ewentualnie Gianty, np. taki
http://www.giant-bic...oad/2804/34520/
też Ultegra i też Aksiumy.
Ofert Scotta i podobnych producentów wyższej półki nadal pozostają za drogie...
Przykładowo Scott CR1 Comp za prawie 6k zł oferuje 105/ Tiagra i najniższe shimanowskie koła...
Pozdro!

#436 harry_pajak

harry_pajak
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • Skądze świata

Posted 15 February 2009 - 14:14

No to mam teraz do wyboru 3 rowery;)
Czyżby 2-gi Giant w stajni:>
Dzięki za pomoc i mam nadzieję, że do zobaczenia na szosie:)

#437 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 15 February 2009 - 21:24

na temat kół się nie wypowiem, ale miałam taką ramkę meridy i jest bardzo przyjemna (z kolei nie wiem jak ten giant i trek ;p )

#438 Gosc_spammax123_*

Gosc_spammax123_*
  • Gość

Posted 15 February 2009 - 23:18

Wieczorem okaże się zapewne, że "rower uległ zniszczeniu" lub tym podobne, bo raczej nic nie wskazuje, aby cena dobiła do tych 8 tyś - chyba, że ktoś się napalił na ten (skądinąd bardzo fajny) rower.

hehe, nie. Po prostu zniknął :)

#439 harry_pajak

harry_pajak
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • Skądze świata

Posted 16 February 2009 - 14:13

Panowie i Panie, kolejny typ:
Centurion 4200 w cenie około 5000 zl. Taki zaproponowali mi w zaprzyjaźnionym sklepie i teraz to już całkiem głupi jestem:)
Myślę, że to ta sama klasa co reszta, chyba, że się mylę to proszę mnie poprawić:)
Pozdrawiam

#440 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 February 2009 - 15:46

Drogo jak na niepełną Ultegrę. Stary numer - korby kilkaset zł tańsze od tych grupowych. Ja Ci mogę pokazać za 3900 zł Felta na Ultegrze SL tylko, że z Ultegry SL są tam tylko klamki i przerzutki.