Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koła Aluminiowe W Triathlonie

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 14 lipiec 2016 - 20:19

@shmo - a jak można przyłączyć się do testów? Myślałem, że projekt na razie tylko u Ciebie na dysku leży.

Jest na stronie zaloguj się przez strave.
Później ja wysyłam zaproszenie co by odfiltrować ludzi spoza Polski i powinno działać.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#22 hadwao

hadwao
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 15 lipiec 2016 - 09:40

Super, zapisałem się i będę czekał na akceptację - zmyliła mnie ta informacja, że strona jeszcze nie gotowa ;-) Jestem bardzo ciekaw Twojej aplikacji.

#23 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 15 lipiec 2016 - 11:43

To tylko liczy punktacje ze wszystkich segmentów przypisanych do klubów.
Kto ma lepsze czasy ten jest wyżej w rankingu.
Każdy może sobie taki klub zaimportować żeby rywalizować o koronę ze znajomymi z okolicy :)

#24 hadwao

hadwao
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 15 lipiec 2016 - 11:59

Hmm to trochę się pogubiłem, bo myślałem, że to jest ta apka do treningów, o której piszecie na FB, tj. chyba PowerPeaks, ale teraz widzę, że na razie tylko wersja dla ludzi z pomiarem sprzętowym, tak że i tak nie dla mnie ;(

#25 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 15 lipiec 2016 - 13:22

Jaki masz trenażer i czujnik ant+/bt ?

#26 hadwao

hadwao
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 15 lipiec 2016 - 14:00

Trenażer magentyczny Elite z Decathlonu - odpowiednik Power Mag  stopni oporu. Czujnik Garmin gsc-10

#27 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 15 lipiec 2016 - 18:16

Największy zysk osiągniesz nie kupując kół, a zbierając na miernik mocy. Albo kupując koła z miernikiem mocy (o ile zmieszczą się w limicie). ;)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#28 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 15 lipiec 2016 - 18:53

No to Prozor rozwiązał Ci problem kół ;)

#29 hadwao

hadwao
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 16 lipiec 2016 - 11:57

Największy zysk osiągniesz nie kupując kół, a zbierając na miernik mocy. Albo kupując koła z miernikiem mocy (o ile zmieszczą się w limicie). ;)

To była moja pierwsza myśl aby kupić mierniki, ale jak już pisałem trenuję w oparciu o moc na trenażerze i faktycznie efekty są baardzo dobre (w tym roku jakieś 3km do średniej z zawodów), ale... no właśnie trenuję na trenażerze. Zakup miernika mocy wiele mi w przygotowaniach nie zmieni. Na zewnątrz nawet jak jeżdżę, to są to albo jazdy w tlenie, albo ze znajomymi, ewentualnie tempówki. W zasadzie na żadnym z tych treningów nie potrzebuję miernika. Szkoda zatem trochę inwestować w to 2k. Startować też startuję rzadko, więc zanim nauczę się korzystać z miernika  na zawodach, to miną 2 sezony ;-)

Tak że miernikowi nie mówię nie (sam wielu osobom doradzałem zakup zamiast np. nowego roweru/kół), tyle że w mojej specyficznej sytuacji on za wiele nie wniesie, a kosztuje sporo nawet w wersji na 1 nogę.

Wczoraj znajomy podesłał mi link do wiggle - Scirocco 35mm przy obecnej promocji i kursie funta wychodzą za 920zł... I teraz to już na prawdę nie wiem czy kupować, czy składać własne koła, czy wydać pieniądze na coś innego ;-)

#30 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2016 - 12:31

hadwao, nie obraź się, ale w końcu nie wytrzymałem i muszę zwrócić Tobie uwagę na to "także". To już jakaś współczesna plaga!

Tak że weź to popraw we wszystkich swoich postach od początku tematu, a moderator niech potem usunie mojego posta.

https://www.facebook...52732574848703 

#31 renton

renton
  • Użytkownik
  • 445 postów

Napisano 16 lipiec 2016 - 13:07

Skoro patrzyleś już na Wiggle to zobacz sobie koła Pro-lite Bracciano A42, cena coś około 300 GBP. Wyjdą pewnie delikatnie ponad Twój budżet.
Zbierają całkiem niezłe recenzje wśród ich użytkowników.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

#32 hadwao

hadwao
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 17 lipiec 2016 - 12:42

@marvelo - człowiek uczy się całe życie. Musiałem sprawdzić w słowniku o co Tobie chodzi z tym "także" ;-) Poprawione i będę starał się zwrócić na to uwagę. 

@renton - kola ciekawe, ale faktycznie w tym budżecie to już powoli zbliżamy się do karbonowych stożków na Plante-X - za 350 funtów można już coś tam czasami upolować. Mój zamysł to raczej kupić koła "na co dzień" z zacięciem startowym, a ewentualnie za rok-dwa kupić stożki typowo na starty, jak już moje prędkości będą uzasadniały zakup kół aero.

Dodaj odpowiedź