@shmo - a jak można przyłączyć się do testów? Myślałem, że projekt na razie tylko u Ciebie na dysku leży.
Jest na stronie zaloguj się przez strave.
Później ja wysyłam zaproszenie co by odfiltrować ludzi spoza Polski i powinno działać.
Napisano 15 lipiec 2016 - 18:16
Największy zysk osiągniesz nie kupując kół, a zbierając na miernik mocy. Albo kupując koła z miernikiem mocy (o ile zmieszczą się w limicie). ![]()
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 16 lipiec 2016 - 11:57
Największy zysk osiągniesz nie kupując kół, a zbierając na miernik mocy. Albo kupując koła z miernikiem mocy (o ile zmieszczą się w limicie).
To była moja pierwsza myśl aby kupić mierniki, ale jak już pisałem trenuję w oparciu o moc na trenażerze i faktycznie efekty są baardzo dobre (w tym roku jakieś 3km do średniej z zawodów), ale... no właśnie trenuję na trenażerze. Zakup miernika mocy wiele mi w przygotowaniach nie zmieni. Na zewnątrz nawet jak jeżdżę, to są to albo jazdy w tlenie, albo ze znajomymi, ewentualnie tempówki. W zasadzie na żadnym z tych treningów nie potrzebuję miernika. Szkoda zatem trochę inwestować w to 2k. Startować też startuję rzadko, więc zanim nauczę się korzystać z miernika na zawodach, to miną 2 sezony ;-)
Tak że miernikowi nie mówię nie (sam wielu osobom doradzałem zakup zamiast np. nowego roweru/kół), tyle że w mojej specyficznej sytuacji on za wiele nie wniesie, a kosztuje sporo nawet w wersji na 1 nogę.
Wczoraj znajomy podesłał mi link do wiggle - Scirocco 35mm przy obecnej promocji i kursie funta wychodzą za 920zł... I teraz to już na prawdę nie wiem czy kupować, czy składać własne koła, czy wydać pieniądze na coś innego ;-)
Napisano 16 lipiec 2016 - 12:31
hadwao, nie obraź się, ale w końcu nie wytrzymałem i muszę zwrócić Tobie uwagę na to "także". To już jakaś współczesna plaga!
Tak że weź to popraw we wszystkich swoich postach od początku tematu, a moderator niech potem usunie mojego posta.
https://www.facebook...52732574848703
Napisano 17 lipiec 2016 - 12:42
@marvelo - człowiek uczy się całe życie. Musiałem sprawdzić w słowniku o co Tobie chodzi z tym "także" ;-) Poprawione i będę starał się zwrócić na to uwagę.
@renton - kola ciekawe, ale faktycznie w tym budżecie to już powoli zbliżamy się do karbonowych stożków na Plante-X - za 350 funtów można już coś tam czasami upolować. Mój zamysł to raczej kupić koła "na co dzień" z zacięciem startowym, a ewentualnie za rok-dwa kupić stożki typowo na starty, jak już moje prędkości będą uzasadniały zakup kół aero.