Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ból Grzebienia Łopatki

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 qusiu7

qusiu7
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądBochnia

Napisano 25 lipiec 2016 - 09:13

Podczas dłuższych jazd +150km doskwiera mi ból w okolicy grzebienia lewej łopatki, ból jest tępy, okresami mocniejszy - słabszy, zmiana pozycji (dolny/górny chwyt/lemondka) niewiele pomaga. W kolejne dni po przebytym dystansie, ból potrafi dać o sobie znać na co dzień, jest dużo słabszy i najczęściej pomaga zmiana pozycji ciała. Co ciekawe zawsze boli tylko lewy bark. 

W okresie dojrzewania, przeszedłem chorobę Osgooda-Schlattera, do tej pory mam zgrubienie na lewej kości piszczelowej, być może lewa noga pracuję troche inaczej niż prawa co przekłada się na ból barku.

Może ktoś z Was miał podobne doświadczenia?

#2 Stasko

Stasko
  • Użytkownik
  • 497 postów

Napisano 25 lipiec 2016 - 10:45

Niestety ja mam podobnie. Też lewa piszczel.Obecnie cierpnie mi lewa dłoń i boli lewa łopatka. Co ciekawe nie zawsze to sie dzieje.Nie wiem czy zmiana ustawień coś pomoże bo prawa strona jest ok.

#3 qusiu7

qusiu7
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądBochnia

Napisano 25 lipiec 2016 - 21:40

Póki co delikatnie poziomuje siodełko bo do tej pory było lekko skierowane w dół. Myślałem też swego czasu, że może mam przekrzywioną kierownice ale sprawdzałem wiele razy i wydaje się być w porządku :(

#4 qusiu7

qusiu7
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądBochnia

Napisano 31 lipiec 2016 - 12:14

O dziwo pomogło, wczoraj po 300km żadnych bólów, w trakcie coś tam pobolewało ale w bardzo niewielkim stopniu, bynajmniej nie przeszkadzało to w jeździe i nie dekoncentrowało jak wcześniej. 

Dodaj odpowiedź