Jak w temacie, pulsometr od okolic stycznia nie wykrywa mi pulsu (sigma 2006mhr). Używałem go od kilkunastu miesięcy, aż w końcu przestał pokazywać tętno. Na początku myślałem, że to wina baterii. Jednak jej wymiana nic nie dała. Od tamtego czasu wysyłam sprzęt do serwisu ( już chyba 3 raz) i w tej chwili ubiegam się o zwrot kasy. Nie byłoby w tym nic dziwnego, bo w końcu awarie się zdarzają, gdyby nie zapewnienia ze strony serwisu że u nich pulsometr działa poprawnie (dostałem nawet zdjęcia). Dzisiaj dostałem nowy pulsometr firmy beurer i ten też tętna nie wykrywa :shock: Jestem pewien że wszystko zrobiłem poprawnie. O co tutaj chodzi? Co może być przyczyną?
Pulsometr nie wykrywa pulsu
Started By
Gosc_kosai_*
, 22 kwi 2010 17:46
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 kwiecień 2010 - 17:48
Czytałeś moją sytuację :?: http://forumszosowe....r=asc&start=300 strony 21 i 22
Napisano 22 kwiecień 2010 - 19:01
Myślę, że twoje serce przestało poprawnie pracować, a jest to spowodowane przesileniem wiosennym. Uważam, że 2 operację na prawą komorę serca pomogą ew. wstawią ci sztuczny rozrusznik. :-D
A czujesz puls jak przykładasz palce do tętnicy? Jak nie czujesz, to radziłbym Ci się wybrać do lekarza :mrgreen:
A tak na poważnie... to może pulsometr jest dobry, tylko nadajnik nawala? ;-)
A czujesz puls jak przykładasz palce do tętnicy? Jak nie czujesz, to radziłbym Ci się wybrać do lekarza :mrgreen:
A tak na poważnie... to może pulsometr jest dobry, tylko nadajnik nawala? ;-)
Napisano 22 kwiecień 2010 - 19:01
Możliwe że coś z pikawą jest nie tak?
Nie masz serca do jazdy rowerem
Tak swoją drogą "Sigma tak ma". Czytałem o Sigmie dużo, sam bujam się z licznikiem DTS, który miewa swoje "humory".
Sigma to niby-dobra firma, każdy ją bierze, bo jest fajna za najniższą cenę, ale jak widać czy licznik czy pulsometr .... chodzi to wszystko ze zmiennym szczęściem. Polecam zmienić firmę. wiem, wiem. Mało pocieszające... :-|
Napisano 03 maj 2010 - 21:55
Padanie opasek w Sigmach, to norma. Zamordowałem dwie sztuki w taki sam sposób. Kilkanaście miesięcy działania i nagle problemy typu: przestoje, wskazywanie dziwnych wartości (na ogół zaniżonych) itp.
Wg mnie opaskom Sigmy najbardziej szkodzi potu i sól z potu, które dostają się do wnętrza mimo pozornej szczelności (widać to po rozebraniu, a raczej rozwaleniu). Opaski próbowałem rozbierać, czyścić, wymieniać baterie itp, bez żadnych efektów.
Poszedłem po rozum do głowy i wywaliłem pulsometr w diabły. Jednocześnie wywaliłem liczniki z rowerów i wreszcie poczułem wolność - ale to już inna para kaloszy ;-)
Wg mnie opaskom Sigmy najbardziej szkodzi potu i sól z potu, które dostają się do wnętrza mimo pozornej szczelności (widać to po rozebraniu, a raczej rozwaleniu). Opaski próbowałem rozbierać, czyścić, wymieniać baterie itp, bez żadnych efektów.
Poszedłem po rozum do głowy i wywaliłem pulsometr w diabły. Jednocześnie wywaliłem liczniki z rowerów i wreszcie poczułem wolność - ale to już inna para kaloszy ;-)