Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trasa Kraków-Beskid Wyspowy-Kraków, którędy warto?

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 coma

coma
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwiec 2010 - 23:13

Witam wszystkich!
Być może wreszcie uda mi się, w którąś z nadchodzących niedziel, wyskoczyć na całodzienną wycieczkę rowerową w Beskid Wyspowy na szosę. Planuję trasę do max. 170 km. Tak "palcem po mapie" wymyśliłem ją sobie następująco:

Kraków-Gdów-Muchówka-Limanowa-Kamienica-Mszana-Kasina Wlk.-Dobczyce-Kraków.

Jak tam ruch samochodowy w niedzielę, jaki stan drogi? Może zaproponujecie lepszy wariant? Szczególnie interesuje mnie odcinek Gdów- Limanowa, czy nie lepiej pojechać od Łapanowa przez Tarnawę i Rybie- dobry tam asfalt?

#2 kovsi

kovsi
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 07 czerwiec 2010 - 23:42

Od Mszany (a właściwie od zjazdu na drogę w kierunku Kasiny) aż do Dobczyc był w zeszłe lato poważny remont drogi - od czasu doc zasu wahadełka były i chyba nawet jeden objazd dla samochodów więc mniemam, że obecnie będzie tam już elegancki dywanik :)
ogolnie ladny podjazd do Kasiny... fajna widokowa serpentynka :)

i potem z Dobczyc do Krakowa bardzo przyjemny interwał znowu :)

#3 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 08 czerwiec 2010 - 08:31

upewnij sie ze po powodziach drogi sa przejezdne

#4 gordon

gordon
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądtarnów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 10:47

O ile się nie mylę, to w okolicach Gdowa i Limanowej były osuwiska ziemi.
Więc musisz sprawdzić czy droga jest tam przejezdna.

#5 coma

coma
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 10:57

O ile się nie mylę, to w okolicach Gdowa i Limanowej były osuwiska ziemi.
Więc musisz sprawdzić czy droga jest tam przejezdna.

No właśnie staram się dowiedzieć :-). Może mieszkańcy tych okolic są na forum i coś podpowiedzą.

#6 Allen

Allen
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądPolska

Napisano 08 czerwiec 2010 - 20:28

No właśnie staram się dowiedzieć :-). Może mieszkańcy tych okolic są na forum i coś podpowiedzą.

Osuwiska były w miejscowości Kłodne, nic nie przeszkadzają na trasie, którą sobie wyznaczyłeś, chyba, że są jakieś inne o których ja nie wiem :->

#7 coma

coma
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 08:11

Mam jeszcze pytanie o odcinek Gdów-Limanowa-Kamienica, może tu jeździcie.

Czy jechać z Gdowa szosą 966 do Muchówki i tu skręcić na południe w drogę 965 do Limanowej,
czy może od Gdowa do Łapanowa i tu skręcić na południe w lokalną drogę prowadzącą (przez Boczków, Tarnawę, Str. Rybie, Nw.Rybie, Pasierbiec) do Limanowej? Jak na tym odcinku wygląda asfalt, nie chciałbym zapchać się w jakieś dziury.

Pewnie ktoś może też coś powiedzieć o odcinku Limanowa-przeł. Ostra-Kamienica, okolica fajna, a jak z asfaltami?

#8 coma

coma
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lipiec 2010 - 10:45

Trasę przejechałem, parę informacji dla innych.
Jadąc od Krakowa przez Gdów, w Zagórzanach przed Łapanowem zjechałem z drogi 966 w prawo i przez Lubomierz, Grabie, Tarnawę, Str. Rybie, N. Rybie, Piekiełko dojechałem do Limanowej. Tylko na początkowym, krótkim odcinku, gdzieś między Zagórzanami, a Grabiem jest fragment dość kiepskiego asfaltu, ale ponieważ ruch samochodowy zerowy, to nie ma problemu z omijaniem slalomem dziur. Poza tym, cały czas doskonały, nowy asfalcik.
Od Limanowej chciałem jechać przez przeł. Ostrą do Kamienicy, ale policja kierowała na objazd przez Siekierczynę, Łukowicę, Jastrzębie, Młyńczyska i dalej już po zaplanowanej trasie do Kamienicy. Na tym fragmencie asfalt też b. dobry.

#9 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 lipiec 2010 - 13:25

przez Gdów nie proponuje jeździc bo ruch samochodowy duży, szosa wąska , zwłaszcza z góry zjeżdzając jest strach o pęd powietrza i praktycznie beak pobocza - żwir.
Lepeij traską przez Wieliczke do Dobczyć super nowy asfalcik , a zaraz za miasteczkiem Dobczyce jest odbicie e lewo na trase za Gdowem troche kiepski tam kawałek asfalcika ale da sie wytrzymać te pare km .

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#10 coma

coma
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipiec 2010 - 09:48

Lepeij traską przez Wieliczke do Dobczyć super nowy asfalcik , a zaraz za miasteczkiem Dobczyce jest odbicie e lewo na trase za Gdowem troche kiepski tam kawałek asfalcika ale da sie wytrzymać te pare km .

Masz na myśli drogę przez Stadniki, Stryszowę i Zręczyce?

Dodaj odpowiedź