Hej, jestem nową osobą na forum, mam na imię Mateusz
Stoję przed zakupem nowych kół do mojej szosy, aktualnie jeżdżę na Giant'cie Defy 5 2016. Niestety najgorszą częścią tej maszyny są kółka i tutaj postanowiłem zainwestować. Kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć na zakup to 700 złotych. Wiem już, że lepiej i taniej będzie jeśli owe koła złożę z części niż jeśli kupię gotowe. Tutaj pytanie do Was. Chciałbym abyście złożyli dla mnie idealne koła. Zależy mi na wadze w okolicach 1700g max. Sztywność, to najważniejsze, bo SR-2 zamontowane w mojej maszynie potrafią przechylać się w zakrętach co strasznie wygląda i zastanawiam się kiedy odpadną, bądź kiedy strzelą szprychy. Same obręcze też potrafią wydać nieprzyjemny metaliczny dźwięk przy przeszkodach, co stwarza mi podświadomie jakąś barierę i boję się pocisnąć rowerem szybciej. Jeżdżę raczej w długie trasy i mam tendencję do napotykania różnego rodzaju szkła, blach itp. na ulicach, więc proszę również o poradę dotyczącą dobrych slicków. Ważę około 85 kilogramów. Złożeniem kółek zajmie się serwis.