Jump to content

Photo

Jak trenować na szosie

3 replies to this topic

#1 kuba158

kuba158
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądKraków

Posted 10 June 2010 - 21:47

Witam
Ostatnio kupiłem szosę (wcześniej nie jeździłem treningowo) i jeżdżę przez ostatnie 4 dni codziennie po 25km robię to w jakieś 50-60min w zależności jaki robie postój oraz czy swiatła mnie nie przytrzymaja. Osiągi np. 8km przejeżdżam w 15min czyli około 32km/h (odcinek bez podjazdu płaski).
Chodzi mi o podpowiedz w treningu bo chcialbym sie sprawdzic w sierpniu w jakims wyscigu.
Myslalem o TDP dla amatorów trasa fitness 20km.
Aha chcialbym zacząć robić jakieś interwały jakie mam robić (nie kupuje pulsometru bo nie mam kasy).
Prosze o podpowiedz w trenigu

#2 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 10 June 2010 - 22:44

Prosze o podpowiedz w trenigu

Podpowiem w ten sposob: poszukaj odpowiedzi na forum - temat wałkowany nie raz ...

#3 Kiczaty

Kiczaty
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądGorzyce

Posted 10 June 2010 - 23:48

25 km to trochę za mało

#4 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 11 June 2010 - 08:07

kuba158 Dokładnie poczytaj forum to raz. Dwa znajdź poradnik, który napisał Lucjan znajdziesz tam sporo informacji odnośnie treningów. W dużym skrócie trening podziel sobie na miesiące i w zależności na jakim etapie przygotowań jesteś dobierz właściwe obciążenie treningowe. Jeśli zaczynasz jazdę na szosie to trenuj samą bazę kilometrową im dłużej tym lepiej, jazda najlepiej tylko w strefie tlenowej, długość treningu min. 3h, staraj się robić trasy w granicach 100km.

Reply to this topic