klucz do szprych
Napisano 14 czerwiec 2010 - 15:06
Napisano 14 czerwiec 2010 - 15:37
http://velo.com.pl/p...=11&pk=%&id=650
Napisano 14 czerwiec 2010 - 16:54
Napisano 14 czerwiec 2010 - 17:24
Napisano 14 czerwiec 2010 - 19:02
Dobre i niedrogie, nie objeżdża szprych, trzyma pewnie i jest dość wygodny. Mój kolega też go kupił (u innego sprzedawcy) i okazało się, że ma źle przyklejone te kolorowe naklejki z rozmiarami. W ramach gwarancji dostał gratis bandamę, a naklejki sam poprawił :mrgreen:
Napisano 17 czerwiec 2010 - 14:54
Ja tam nie mam z nim problemów, może trafiłeś na jakiś trefny...Mati213, To co ty masz też mam ale wg. mnie jest to dziadowstwo do pętęgi n. Mi ten "klucz" do żadnego nypla nie pasował. Próbowałem i albo jest za luźny albo nie wchodzi :-?
Jak widać, opłaciło mu się :-PMiał zapędy aby taką "wadę" reklamować ? :shock:
Napisano 09 marzec 2014 - 17:56
Spróbuj wpuścić po kropli oleju na każdy gwint, a potem mocno zakręcić kołem i odstawić je na kilka godzin.
Co do klucza, na szczęście Internet to nie tylko Allegro, a klucze Pro wcale nie są takie wspaniałe. Gdybyś był w stanie podać mi rozmiar nypla w mm, spróbowałbym znaleźć dla Ciebie odpowiedni klucz z końcówką na "3,5 strony", znacznie bezpieczniejszy dla nypli.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 10 marzec 2014 - 21:46
każda jedna szprycha jest zapieczona i to tak że ani drgnie ? ? Bez jaj miałem w ręce kilkla bardzo starych kół użytkowanych w różnych warunkach i nigdy aż tak źle nie było .
Koło jest karbonowe, nie wiem kto na nim wcześniej jeździł ale sądząc po stanie powierzchni hamulcowych ma niewielki przebieg a zatem prawdopodbnie deszczu dużo nie widziało
Ale oczywiście spróbować patentu z olejem nie zaszkodzi ( chyba się nie pogryzie z carbonem ?
Nypel ma jakieś 3,1-3,2mm - zmierzyć śrubą mikrometryczną czy taki mniej więcej pomiar suwmiarką ci wystarczy? Stary klucz który ( ten który obrabia nypel) jest oznaczony jako 10 ![]()
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl