Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 27 maj 2018 - 10:14
Pierwsza zmiane trasy musialem zrobic przez synchronizacje.
Jeszcze raz sprobowalem, tak jak opisane wyzej, i jest jak u ciebie. W bolcie pokazuje ze trasa zostala zaladoawana ale jest tylko ta sprzed edycji.
Napisano 27 maj 2018 - 14:43
Mam pytanko, jak Elemnt nalicza elewacje ??
Wiedziałem że mój model na pewno zaniża mi przewyższenia ale nie wiedziałem że tak dużo. Dzisiaj na trasie 30km mi pokazało 660m przewyższeń a kolegom którzy mieli Garmin 1030, zegarek i 2x strava z telefonu pokazało tych przewyższeń plus minus 860m. Ich przewyższenia były naliczone blisko siebie a moje znacznie odstawały.
Po wrzuceniu mojego pliku GPS do programu "GpsPrune" zostały naliczone przewyższenia w wysokości 950m.
Nawet jeśli Strawa nie pokazuje idealnie to na pewno przejazd znajomych został obliczony z mniejszym błędem jak mój trening.
Napisano 03 czerwiec 2018 - 10:35
Bo ja robię tak:
automatem do stravy, potem wchodzę do apki RunGap na iOS, tam wchodzę w trening i ręcznie (muszę nacisnąć odpowiedni przycisk) wysyłam go do endo. Niby nic trudnego, ale nieco „na okrągło”.
Może macie pomysł na jakiś automat? Od razu uprzedzę: tapiriik odpada, jego automatyczna synchronizacja działa fatalnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 03 czerwiec 2018 - 11:40
Po pierwsze,
apki SyncMyTracks nie ma na iOS (tylko Android).
Po drugie,
jak widzę na szybko to to samo co RunGap. Czyli naciskam przycisk i jest synchro. Tak. To działa.
Pytałem jednak o coś automatycznego. Bym nie musiał instalować dodatkowej apki i nie musiał klikać i pamiętać aby kliknąć. Jak nie ma takiego rozwiązania to przecież świat się nie zawali Ale zapytałem, bo może akurat ktoś zna takie rozwiązanie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 04 czerwiec 2018 - 00:38
Męczcie może same endomondo? Przecież nawet Kręć Kilometry 2018, o Garminie, Polarze, TomTom, czy Facebooku/Tweeterze (pierwsze i ostatnie pobierają tylko dane, G/P/Tt również wysyła) nie wspomnę mają z tym możliwość połączenia, a Wahoo nie? Widocznie nie widzą potrzeby ze strony użytkowników urządzeń Wahoo?
- MarekB lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 06 czerwiec 2018 - 19:32
Małe pytanie odnośnie element bolt, w jaki sposób można synchronizować treningi? Widziałem gdzieś w tym wątku, że jedyny sposób to przy połączeniu urządzenia do sieci wifi i nie może to być wifi z hotspota telefonu, czy to prawda? Nie można normalnie przez BT i aplikację w telefonie czy jakiś kabelek i aplikacja w laptopie? Co w sytuacji gdy się jest na wyjeździe bez dostępu do wifi...?
Pozdrawiam