Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 odpowiedzi w tym temacie

#1021 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 26 kwiecień 2013 - 20:38

Ja 10 min za Borysem, i w grupie mam większość wycieczkowiczów, więc samotna jazda mi się szykuje.

W mojej grupie podobnie tyle tylko, że w mojej to ja jestem tym wycieczkowiczem :-)

#1022 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 27 kwiecień 2013 - 19:37

Szczególne gratulacje dla Borysa za świetny wynik i dla wszystkich ,którzy ukończyli swoje dystanse , ja po raz drugi z rzędu obszedłem się smakiem :evil:

#1023 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 kwiecień 2013 - 08:56

kryniu miałeś naprawdę pecha, ale za takie coś winien jest Twój serwisant, nie powinien dopuścić do takiej sytuacji. A jeżeli winien był hak przerzutki to jego obowiązkiem było zwrócić na to uwagę.

Również gratuluję wszystkim wyników, jeszcze raz gratulacje dla Borysa, na punkcie kontrolnym pierwszy czas:)

#1024 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 28 kwiecień 2013 - 18:16

Gratulacja dla wszystkich z Drużyny startujących w Trzebnicy !!!
Ja w sobotę przepaliłem się w Brodnicy (masters/RM). 11 m w M30 :)
Dzisiaj w Bobrowie na wyścigu masters chyba w dyszce...

To co widzimy się w piątek na torze, tak ?

p.s. tu i tu oczywiście jechałem na czerwono :)

#1025 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 kwiecień 2013 - 20:24

To może i ja podsumuję swój start.
Z Borysem dojechaliśmy do Trzebnicy ok. godz. 7.45, odebraliśmy numery startowe i pojechaliśmy na rozgrzewkę. W pewnym momencie Borys mówi że wracamy bo już 10 km zrobiliśmy, to wróciliśmy na linię startu. Krótko pogadaliśmy z Maciejem i powoli ustawialiśmy się na stracie. Ja ruszałem 10 min za Borysem więc miałem świadomość że dojdę Go tylko jak laczka złapie (He He :-P ), ale poważnie to wiedziałem (po liście startowej) że w grupę mam słabiutką, co się potwierdziło jak tylko motocykliści nas opuścili. Z dziesięcioosobowej grupy tylko kolega z M4 dawał zmiany (całe szczęście że chociaż ten jeden się znalazł) więc podkręciliśmy tempo i zostaliśmy sami , w trakcie trasy dochodziliśmy do różnych grupek, ale oprócz tego że ich podciągaliśmy to nikt się nie kwapił do pracy, wiec ich także urywaliśmy. Dopiero krótko przed punktem pomiaru doszło nas kilku mocnych zawodników i stworzyliśmy porządną grupę w której każdy pracował. Do Trzebnicy wjechaliśmy razem, podjazd nas trochę podzielił i na metę wpadaliśmy już pojedynczo .
Wyniki według organizatora
75km
Open 33
M3-14
średnia 37 (mi polar pokazał trochę mniej).

Podsumowując: Kiepska grupa pomogła mi określić faktyczną formę i stwierdzam że jest nienajgorzej. Dzień później nie odczuwałem żadnych niedogodności mięśniowych więc optymistycznie patrzę na start w Pile i Lesznie.

Gratulacje dla koleżanek i kolegów z Drużyny za ukończenie maratonu w Trzebnicy.
No i graty dla Borysa za pudło :!:

#1026 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 28 kwiecień 2013 - 20:29

mnie za to nogi napierniczają, chyba mam źle siodło ustawione bo ciągną ścięgna i mięśnie z tyłu kolan aż po samo dupsko ;)

u2250y2014v3.gif

#1027 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 28 kwiecień 2013 - 22:35

Na mini nie było chyba 75km?? Nawet z profilu organizatora wynika 70,5 km

#1028 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 kwiecień 2013 - 22:52

Na mini nie było chyba 75km?? Nawet z profilu organizatora wynika 70,5 km

Nie nie było, ale nie wiedzieć czemu organizator liczył 75km i np średnią z tego wyciągał (tak były opisane wyniki na tablicach).

#1029 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 kwiecień 2013 - 19:40

Rozumiem że to ten sezon kiedy Borys miał troche odpuścić ? :P
kurcze zazdroszczę wam tej jazdy, ja dopiero jutro wracam do poznania, zrobie dwie przejażdżki po których zdecyduje czy pojade na torze. raczej wątpie by moja forma mi na to pozwoliła ;/

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#1030 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 29 kwiecień 2013 - 19:44

Gratulacje dla wszystkich Szpików za udział... Super było w końcu zobaczyć Wasze starsze o rok mordki :-D

Borys... raz jeszcze gratulacje... średnia :shock: ... czapki z głów... powinieneś pojechać w Pile...

Kryniu... pech jak :evil: ... chyba nie dane Ci giga... pojedźmy razem ultra w Gryficach/Niechorzu i Łasku :-P

Mi udało się poprawić wynik z ubiegłego roku o 20 minut i przejazd na premii górskiej o 40 sekund, więc może być. Ogólnie impreza udana, organizacja ok, pogoda też :-o i fartowna niedziela - wylosowane :-) Ksyriumki czekają na kasetę i... w drogę... Piła nasza... Leszno moje :-P

#1031 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 kwiecień 2013 - 19:57

Borys na końcu zdradził mi i Rafałowi na czym polega jego sekret :D

Marras ja byłem przerażony chowając się na kole jak Borys mi powiedział, że tempo jest za mocne, żeby mógł wyjść na zmianę. Zawodnik z Legionu rozkręcał takie tempo, że co dał zmianę to ktoś spadał. Jak widziałem, że zbliżamy się do zakrętu, a on był na prowadzeniu to schodziłem na zewnętrzną i zyskiwałem metry przechodząc zakręt na szybkości, inaczej nie złapałbym koła na wyjściu. W końcu strzeliłem na jego zmianie, potem koleś zrobił ucieczkę sam.

#1032 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 29 kwiecień 2013 - 20:16

to ja już wolę moje spokojnie przejechane giga...

#1033 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 kwiecień 2013 - 20:33

Każdy lubi co innego, dla mnie np 225km w 7:30 to jest kosmos:)

#1034 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądLuboń

Napisano 29 kwiecień 2013 - 20:46

Dzięki chłopaki. Pudło cieszy, ale jest ono w głównej mierze zasługą grupy w której jechałem.... Na trasie umierałem z pięć razy :mrgreen: Na szczęście na finiszu były podjazdy...

#1035 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 29 kwiecień 2013 - 21:09

Każdy lubi co innego, dla mnie np 225km w 7:30 to jest kosmos:)

Nie 7:30 tylko 7:27:50... nie przesadzaj ;-) 7:30 też bym nie wytrzymał :-P

Borys... jakby nie było nogi, to byś nie pojechał... pojechać z dobrą grupą "tesz czeba umić" :evil:

#1036 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 30 kwiecień 2013 - 06:49

Na trasie umierałem z pięć razy :mrgreen:

Gratulacje jeszcze raz za świetny wynik i już nie bądź taki skromny, bo jak się opychałem na pierwszym PŻ, to akurat dawaliście czadu grupką. Wiadomo kto grupkę ciągnął i szliście ostro :-)

#1037 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 30 kwiecień 2013 - 08:26

Kryniu... pech jak :evil: ... chyba nie dane Ci giga... pojedźmy razem ultra w Gryficach/Niechorzu i Łasku :-P

Sprzęt już podlega procesowi ( kosztownej :evil:) reanimacji , w odwodzie jest na szczęście druga szosówka ,zatem sprzętowo nie powinno być zagrożenia ,natomiast morale...nieco spadło ,ale nie zamierzam się poddawać i na start ultra w Gryficach się szykuję jak najbardziej - plus jest taki ,że start pewnie będzie wspólny więc nikt na nikogo nie będzie musiał czekać i nie ukrywam ,że liczę na współprace z Tobą na trasie ,oby pogoda dopisała.

#1038 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 kwiecień 2013 - 09:48

Na trasie umierałem z pięć razy :mrgreen:

Gratulacje jeszcze raz za świetny wynik i już nie bądź taki skromny, bo jak się opychałem na pierwszym PŻ, to akurat dawaliście czadu grupką. Wiadomo kto grupkę ciągnął i szliście ostro :-)

Jak zobaczyłem Szpikową koszulkę na PŻ to pomachałem ręką, myślałem że to Wigor mi odmachał. To był moment gdzie nie wiedzieliśmy czy musimy zjażdżać czy nie.

Trzeba zrobić spotkanie-szkolenie serwisowe, żeby podstawowe sprawy robić samemu, a nie w serwisie:)

#1039 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 30 kwiecień 2013 - 10:12

Jak zobaczyłem Szpikową koszulkę na PŻ to pomachałem ręką, myślałem że to Wigor mi odmachał.

To żech był jo, akurat się opychałem i wciągałem wiatrówkę na grzbiet. Widziałem Ciebie i darłem kalafę, ale pewnie nic nie było słychać. Poza tym dobrze kombinowałem, że przy moim turystycznym tempie dorwiecie mnie gdzieś w rejonie PŻ :evil:
Co do punktu kontrolnego, to o ile mnie pamieć nie myli w ubiegłym roku trzeba było zjechać, żeby zaliczyło pomiar, a teraz już była brameczka ustawiona tak, że łapała bez konieczności zjazdu na PŻ.

#1040 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 30 kwiecień 2013 - 12:30

Na wstępie Gratki dla wszystkich! Zazdraszczam, ale na ten rok mam inne priorytety - muszę dopilnowac pewnych spraw na uczelni, żebym nie poległ, więc jedyny mój niemal pewny start to chyba dopiero Kluczbork latem :-/

Trzeba zrobić spotkanie-szkolenie serwisowe, żeby podstawowe sprawy robić samemu, a nie w serwisie:)

Bardzo dobry pomysł! Jestem na TAK. Każdy z nas ma tam jakieś swoje doświadczenia w kwestii obsługi sprzętu, drobnych napraw czy wymiany części. Można zrobić takie szkolenia. Ja mam nawet miejsce - nasza sala aikido przy ulicy Cichej. Obok jest parking, ławeczki. Nikt nam nie będzie przeszkadzał. Najlepiej jakaś sobota albo niedziela, gdy nie ma startów. Podstawowa obsługa - czyszczenie i smarowanie napędu, regulacja hamulców, przerzutek, zmiana owijki itp. Takie warsztaty na luziku z wymianą doświadczeń, zapoznamy się z tym co, kto, w jaki sposób robi. Możemy zaprosić więcej szpików jeżdżących nawet rekreacyjnie (ja :mrgreen: )
Można tez zrobić małego grilla, mogę się zgadać z jakimś kumplem i dać Wam na sali mały pokaz aikido przy okazji. :mrgreen:
To jak? Jakby co to nowy temat zrobimy.

Dodaj odpowiedź