Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe
Posted 05 September 2010 - 19:32
Na wstepie chciałbym sie nieskromnie pochwalić , iz przeskoczyłem z 6 sektora do 4
Maraton można powiedziec zaliczyłbym do tych łatwiejszych , mało wymagający technicznie , dosyc szybki, trasa urozmaicona , pare kałuz, pare łat piaskowych , ogólnie dużo miejsca do wyprzedzania, i osiagania dosyc sporych prędkości.
Były równiez miejsca na ktorych mozna było pogubic nie tylko zawieszenie , ale tez zdrowie.....Między innymi spora dziura tuż przed zakretem na 47 km , koleiny na 35 km , na których mozna było orła złapać za nogi , pozatym pierwszy bufet ustawiony w fatalnym miejscu , drugi zaś niemalże idealnie tam gdzie powinien byc .
Moze tyle marudzenia , serdecznie polecam swoją drogą maratony mazovi dla osób przyjeżdzających z rodzinami , jest gdzie aktywnie spędzic czas , można dzieci zając ,jest zamek dmuchany , trampolina oraz inne atrakcje , zapewniane przez organizatora.
W Pułtusku była Orkiestra Straży pożarnej.
Pozdrawiam Serdecznie Brać Kolarską Oraz Drużyne Szpiku.
Posted 05 September 2010 - 19:52
120 km trasa z fantastycznym "alpejskim" zjazdem po Słowackiej stronie i twardym finiszem w Nieledwii (niektórym zębatek brakło) Zimno dało się we znaki, zwłaszcza na długich zjazdach, a niektórzy wystąpili w krótkich gatkach (podziwiam twardzieli!) To był najszybszy z beskidzkich maratonów cyklu Road Maraton (dzięki długim zjazdom i płaskiemu odcinkowi zaraz po) uzyskałam średnią jazdy 27,5 (przez bufet w całości spadła do 27,2) co jak na kobietę uważam za nie najgorszy wynik.. Co do miejsca, to w poniedziałek okaże się które zajęłam po weryfikacji wyników (jest problem do wyjaśnienia z miejscem pierwszym). Na dzień dzisiejszy drugie. Ze względu na zimno, nie wyeksponowałam mocno koszulki na podium :-(
Ponieważ chcę w przyszłym roku startować w cyklu Road Maraton, to jeśli byśmy zgłosili drużynę (4-8 osó to chętnie się zgłoszę do takowej.
Posted 05 September 2010 - 20:25
moje krótka relacja z Rajcza Tour
http://www.forumszos...er=asc&start=90
i parę fotek
http://www.forumszos...r=asc&start=105
i zrób sobie co z tym chcesz ;-)
Posted 05 September 2010 - 20:39
wicklowman, to wjechaliśmy na metę razem, bo mój czas 4.23 :-)
na ostatnich kilometrach doleciałem chłopaka w ciuchach Saxo Bank i jakąś dziewczynę (to pewnie ciebie :-)) i tak w trójkę do mety
Posted 05 September 2010 - 21:15
Chciałam dodać, że zawodnicy byli niezwykle zdyscyplinowani, bo zgodnie z "dżentelmeńską" umową po wjeździe na Nieledwię zakończyli ściganie i nie wyprzedzali do mety (ok 9 km)
Czy ktoś będzie w Sanoku? Ja się wybieram
Posted 07 September 2010 - 08:45
1) Tour de Rybnik, 12.09.2010.
Będzie tam organizowana zbiórka krwi potencjalnych dawców szpiku. Potrzebna będzie niewielka pomoc Drużyny przy rozstawieniu namiotu. Maciej będzie na miejscu od rana. Będzie też miał ode mnie materiały Drużyny: ulotki, w których jest już info o kolarzach,. chorągiewki, gumki na rękę itp. Osoby, które będą na miejscu prosiłbym o ewentualna pomoc dla Macieja. Fajnie, jakby kilka zdjęć z tej akcji było zrobionych, damy na stronę. Oczywiście załóżcie koszulki Drużyny. :-)
2) Śrem, 18.09.2010, II Bieg Drużyny Szpiku "Podziel się życiem"
Dorota bardzo serdecznie zaprasza na tę imprezę także kolarzy. LINK do info o biegu. Jest prośba, byśmy jechali tam w charakterze pilotów biegu. Pamiętajcie, że najlepsi biegają w tempie ponad 20km/h, więc uwaga na tylne koła :mrgreen:
Poza tym będzie to okazja do zintegrowania się z biegaczami, poznania się.
3) Karpacz, 18.09.2010, Maraton Rowerowy "Liczyrzepa".
Jeśli ktoś nie wybiera się do Śremu, to może wystartować w Karpaczu. Jak zawsze fotki i krótka relacja mile widziane. LINK do Liczyrzepy.
4) Rajcza Tour - relacja czeka na zdjęcia.
Jeśli macie choć jedna fotkę z czerwona koszulką Drużyny, albo znaleźliście takową w sieci dajcie znać.
5) Bikemaraton Malta, Poznań, 5.09.2010 - wkrótce powinienem dostać relację Darka Krawczyka z tej imprezy. Jeśli ktoś z was startował, chciałby zrelacjonować, dać fotkę, to także zapraszam.
Posted 07 September 2010 - 13:53
Posted 07 September 2010 - 19:54
4) Rajcza Tour - relacja czeka na zdjęcia.
Jeśli macie choć jedna fotkę z czerwona koszulką Drużyny, albo znaleźliście takową w sieci dajcie znać.
Nikogo nie widziałem w koszulce Drużyny, było trochę za zimno i do tego się rozpadało po maratonie. Kurcze miałem w aucie koszulke i całkiem o niej zapomniałem tam na miejscu :oops:
Czy ktoś będzie w Sanoku?
Ja jadę
Posted 07 September 2010 - 20:33
W Rybniku będę jechała w koszulce ale tam na podium nie liczę
W Sanoku jest szansa.
Wyniki kobiet z Rajczy podał Wiesiek jako oficjalne, więc można wykorzystać moje dwa zdania, które napisałam wcześniej ;-)
Posted 08 September 2010 - 20:11
Posted 09 September 2010 - 08:46
„Podziel się życiem” to hasło II Śremskiego Biegu Drużyny Szpiku, odbędzie się on 18 września.
Zapraszamy biegaczy, rowerzystów i „kijkarzy”. TRASA biegów wiedzie ulicami Śremu, start i meta znajdują się na Stadionie Miejskim, a zawodnicy będą mieli do pokonania trasę mini maratonu, czyli 4km 200m. Czy to dużo? Dla jednych na pewno za mało, dla innych to już będzie wyzwanie. Chcemy zachęcić Śremian do oddania swojego czasu, trudu i talentu chorym na białaczkę. Uczestnicy pikniku staną się ambasadorami transplantologii, tym samym głosem osób walczących o swoje zdrowie i życie. Aby wesprzeć chorych nie trzeba być wybitnym sportowcem, bo przecież w tym Biegu nie medale,czy nagrody są najważniejsze, a chęć niesienia pomocy.
A takiej możliwości 18 września nie zabraknie. Dzięki wsparciu Fundacji DKMS Polska przez kilka godzin na stadionie odbywać się będzie Rejestracja potencjalnych dawców szpiku. Przypominam tylko TO NIE BOLI I JEST BEZPIECZNE. Wystarczy, że wypełnicie ankietę, oddacie 10 mililitrów krwi i jeżeli lekarz uzna, ze nie ma przeciwwskazań zostaniecie wpisani do Rejestru. Proste prawda?
A potem trzeba już tylko czekać na telefon z informacją, że właśnie nas ktoś potrzebuje.
Wierzę, że i tym razem Śremianie nie zawiodą.
Startujemy na Stadionie miejskim o godzinie 12 , na początek rowerzyści, kwadrans później biegacze, a o 12.30 'kijkarze”. A o 14 odbędzie się Bieg Juniora, do rywalizacji staną dzieci do lat 13. Będą miały do pokonania odcinek 400m.
Nie zabraknie dyplomów, medali, nagród i pucharów. Każdy uczestnik otrzyma czerwoną drużynową koszulkę, będzie grochówka, dobra zabawa i mnóstwo muzyki, bowiem II Bieg „Podziel się życiem” jest częścią Rock Pastwiska.
Razem z nami na Stadionie będzie Wicewojewoda Wielkopolski Przemysław Pacia, burmistrz Śremu Adam Lewandowski, Senator Piotr Gruszczyński, ale także 3 małe ambasadorki, dziewczynki, które pokazały, że „rak to nie wyrok”. Ola Gref, Magda Sieracka i Julka Nadolna. To dla Magdy i Julki w zeszłym roku szukaliśmy dawcy szpiku, dziś obie są po przeszczepie i obie czują się coraz lepiej.
W sobotnie przedpołudnie nie zabraknie trenerów: biegania – Przemka Walewskiego, nordic walking – Katarzyny Marciniak i kolarstwa – Rafała Stasika. Bądźcie i Wy !!!!
Dorota Raczkiewicz
szefowa Drużyny Szpiku
www.darszpiku.pl
Ode mnie:
Oczywiście jak widzicie "wyścig" ma charakter symboliczny. Nie jest to żadne kryterium, ani czasówka. Raczej wspólne pokonanie dystansu, by się pokazać, zaistnieć jako drużyna. Oczywiście mile widziany jest każdy rowerzysta! Na uczestników czekają jak widzieliście dyplomy i koszulki. Poza tym dla rowerzystów będę też drobne upominki rowerowe (na karbonowe Pinarello proszę nie liczyć ;-) )
Zapraszam do udziału!!! Mam co prawda ślub w rodzinie ok. 17tej, ale na te dwie godziny postaram się być, żeby pokulać się z wami trasą "wyścigu".
PS. Mój udział jako "trenera kolarstwa" proszę traktować mocno z przymrużeniem oka ;-)
Posted 12 September 2010 - 19:28
Gratulacje dla NASZEGO zawodnika w kategorii Masters 1!
Ja się nie spisałam, ale jestem szczęśliwa, że choć 3 okrążenia utrzymywałam się w peletonie :-) bo lekko nie było w takim znamienitym towarzystwie. Na 23 kilometrze zaliczyłam wywrotkę z solidnym stłuczeniem tyłka (bez leków przeciwbólowych się nie obejdzie :-) ale do mety dotarłam, nie zostałam zdublowana, a nawet po mnie dojechało jeszcze trzech panów.
Autobus do pobierania krwi był i nawet sporo osób podchodziło.
Mam zdjęcia z dekoracji
Posted 12 September 2010 - 20:09
http://picasaweb.goo...feat=directlink
Po takich drogach chcę jeździć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: