Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 odpowiedzi w tym temacie

#161 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 12 styczeń 2011 - 22:08

Ja planuję rozpocząć sezon startowy 10.04.2011. od Piekła Przytoku.
A później jeżeli zdrowie i czas pozwoli to w jak największej ilości imprez z cyklu Puchar Polski w Szosowych Maratonach Rowerowych, czyli:
30.04-01.05 TRZEBNICA
7-8.05 RADKÓW
14-15.05 GRYFICE
29.05 LESZNO
4-5.06 ŚWINOUJŚCIE
18-19.06 KARPACZ
2-3.07 GORZÓW WIELKOPOLSKI
16-17.07 KLUCZBORK
6-7.08 ZIELENIEC
20-21.08 KOŁOBRZEG
3-4.09 CHOSZCZNO
17-18.09 IŁAWA
24-25.09 ŁOBEZ.
I jeżeli załapię się do jakiejś drużyny :-P to 27 sierpnia w Gostyniu drużynowa jazda na czas. Myślę także o starcie w etapie TdPologne dla amatorów jeżeli taki zostanie zorganizowany w tym roku.

#162 pejalegnica

pejalegnica
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądLegnica

Napisano 12 styczeń 2011 - 23:26

Witam
Wszak nie zostałem wpisany jeszcze w poczet drużyny ale myślę, że to tylko formalność.
Moje plany na ten sezon to:
17.04 Bike Maraton Wrocław (potrzebne są cztery osoby by wystartować jako drużyna, zapraszam)
21.05 BM Wieluń
18.06 BM Polanica Zdrój lub "Liczyrzepa w Karpaczu. W zeszłym roku startowałem na góralu - super impreza szkoda, że terminy się nakładają. Jak będzie padało wybieram błotkoooo w Polanicy :lol:
09.07 Pętla Beskidzka na góralu (mieszkałem kiedyś w Żywcu i pamiętam swoją pierwszą pętlę na składaku - to była jazda :oops: )
23.07 BM Jelenia Góra Mistrzostwa Polski w maratonie
06.08 Świeradów Zdrój
Następnie urlop oczywiście z rowerem i trasa całym wybrzeżem od granicy do granicy w TRZY dni. (tyle wynegocjowałem od żonki)
04.09 BM Poznań
17.09 BM Karpacz.
Ale najpierw to trzeba potrenować i to solidnie - :shock:
Pozdrawiam
Paweł

#163 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3219 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 styczeń 2011 - 12:48

29.05 LESZNO
2-3.07 GORZÓW WIELKOPOLSKI
27.08 Amber-Road
To na razie, reszta jak poprzeglądam terminy i poznam swoją formę.

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#164 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 13 styczeń 2011 - 17:55

No, niektórzy idą szeroka ławą. Pozazdrościć i tak trzymać! Będzie nas widać w tym sezonie na trasach wszelakich :-)
W weekend zbiorę te dane do kupy i damy na stronę Drużyny.

Czy byliby chętni do sztafety wokół Poznania czy po Wielkopolsce? Tak na początek...
No i na tę czasówkę warto by zmontować jakiś w miarę silny skład. Ja na to za krótki w uszach jestem, ale na imrezę bardzo chętnie się wybiorę.

#165 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 styczeń 2011 - 18:00

No, niektórzy idą szeroka ławą. Pozazdrościć i tak trzymać! Będzie nas widać w tym sezonie na trasach wszelakich :-)
W weekend zbiorę te dane do kupy i damy na stronę Drużyny.

Czy byliby chętni do sztafety wokół Poznania czy po Wielkopolsce? Tak na początek...
No i na tę czasówkę warto by zmontować jakiś w miarę silny skład. Ja na to za krótki w uszach jestem, ale na imrezę bardzo chętnie się wybiorę.

Sztafeta u mnie raczej odpada, jazda drużynowa na czas - jestem ZA. Ostatecznie mogę potwierdzić jak wyjdzie kalendarz masters...czyli wkrótce.

#166 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 13 styczeń 2011 - 18:23

Jeszcze pytanko. Czy wśród podanych przez was imprez są też imprezy typowo MTB? Jeśli planujecie wystartować w takowych również dajcie znać.

#167 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 15 styczeń 2011 - 01:38

Moje plany na 2011
1 maja czasówka w Żmigrodzie (Road Maraton)
7 maja Ustroń (RM)
21 maja Góra Świętej Anny (RM)
4 czerwca Rajcza (RM)
11 czerwca Parczew (RM)
18 czerwca Karpacz (PP)
9 lipca Pętla Beskidzka (RM)
30 lipca Nowy Sącz (RM)
6 sierpnia Klasyk Kłodzki (PP)
17 września Velo Carpathica (RM)
to by było na tyle, bo muszę jeszcze po jaskiniach z kursantami łazić...

#168 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądLuboń

Napisano 21 styczeń 2011 - 13:47

Nie wiem na ile zdrowie pozwoli, ale aktualnie plan na 2011 mam taki:

30.04 maraton Trzebnica
01.05 czasówka Żmigród
14.05 maraton Gryfice
29.05 maraton Leszno
04.06 czasówka Odolanów
26.06 czasówka Sieroszewice
02.07 maraton Gorzów
21.08 maraton Kołobrzeg
3.09 maraton Choszczno
04.09 maraton Łobez
No i jeśli będą organizowane:
mistrzostwa Gryfic
mistrzostwa Piły
maraton Kowal

#169 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 luty 2011 - 20:32

Są już uruchomione zapisy na 3 maratony szosowe. Na wszystkie zapisałem się już jako członek Drużyny Szpiku.
Są to: Gryfland Gryfice 14 maja, Liczyrzepa Jelenia Góra 18 czerwca, Klasyk Kłodzki Zieleniec 30 lipca.
Łącznie planuję jeśli się uda, start w 10 spośród 13 maratonów szosowych.
Tour de Pologne dla Amatorów w tym roku odpuszczę, bo trasa jest masakryczna. W ubiegłym roku ze względu na kontuzje pojechałem na latwiejszej trasie z Nowego Targu do Bukowiny, ale jeszcze nie byłem w Drużynie.
Pozdrawiam wszystkich,
Wigor

#170 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 luty 2011 - 09:30

Kilka słów o wyścigach na Torze Poznań, abyście uwzględnili w swoich planach startowych. Od kilku lat szosowcy ścigają się na Torze w znakomitych warunkach. W ubiegłym roku odbył się już VI Integracyjny Wyścig Kolarski. Organizatorami są: Klub Niewidomych RAZEM, PTC i Eugeniusz Stiller wraz ze mną. Ścigają się mastersi we wszystkich kategoriach na różnych dystansach oraz niewidomi z klubu RAZEM na tandemach. Jest też kategoria VIP, w której nasza koleżanka Moly z Drużyny Szpiku zaliczyła podium w ostanim wyścigu w kategorii kobiet rzecz jasna.
W tym roku przewidziane są dwie edycje wyścigu na Torze Poznań: 10 kwietnia organizowany przez Poznańskie Towarzystwo Cyklistów oraz wstępnie 1 października na zakończenie sezonu organizowany przez Egeniuszów Taczkowskiego z klubu Niewidomych RAZEM i Stillera. Mam też pomysł aby zaprosić handbikerów, ale muszę przekonać jednego i drugiego Genia.
Mam nadzieję, że szczególnie na ten ostatni wyścig nasza Kolarska Drużyna przybędzie w licznym składzie. Będę tutaj informować o szczegółach i terminie wyścigu.
Nadmienię tylko, że w wyścigu brało udział zazwyczaj około 60, a nawet 80 kolarzy. Dwukrotnie ścigał się z nami Ryszard Szurkowski, mistrz świata Janusz Kowalski, aktualni mistrzowie świata w tandemach, wielu mistrzów i reprezentantów Polski dawnych i obecnych w kategoriach masters, odwiedzał nas Zenon Czechowski, za każdym razem jest z nami, komentuje i ściga się redaktor Piotr Kurek (ostatnio także zaliczył podium w kategorii VIP). Puchary i nagrody wręcza Dyrektor Toru Poznań.
Doskonała impreza na propagowanie Drużyny Szpiku.
Pozdrawiam,
Wigor

#171 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 19 luty 2011 - 11:37

Ja z moja "jazdą" to chyba nie ma co tam szukać. Powiozę się na kole jedno kółko, a potem będę czekał na dublowanie :mrgreen: Ale już sama jazda na torze, to może być frajda: czyściutko, gładziutko, żadnych dziur i samochodów... Mniam!

#172 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 luty 2011 - 14:48

VIPy jadą na 3 okrążenia toru czyli 12 km.
Kto chce to się ściga, kto nie chce nie musi. Jazda po Torze jest super pod każdym względem: równo, szeroko, zero dziur. Mastersi i tandemy jadą na 18 okrążeń i tam jest ostra walka. My amatorzy jedziemy sobie z Vipami, supermastersami, mastersami powyżej 70 lat no i przede wszystkim z kobietami :))) Spokojnie dasz radę, a nawet możesz mieć szansę na podium. Start jest 2 i 3 minuty po głównej grupie i na 3 okrążeniach trudno o dubla. Ostatnio w 2010 było dwóch kolarzy w koszulkach Drużytny Szpiku i wzbudzali powszechne zainteresowanie. Moly oprócz tego, że wywalczyła podium, udzieliła bardzo ładnego wywiadu telewizji WTK. Chodzi o promocję dla drużyny i dobrą zabawę przy okazji. Dodatkowo o ducha rywalizacji, trochę wyścigowej adrenaliny i pokonanie jakiegoś swojego własnego Mount Everestu.

#173 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 20 luty 2011 - 12:02

Qrczaki, to chyba sprawę przemyślę, bo strasznie mnie kusi jakość jazdy po torze :mrgreen:
Oby Pani Wiosna szybko nadeszła...

#174 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 20 luty 2011 - 12:12

Patrząc w kalendarz 2011 macie tam sporo imprez w Poznaniu i okolicach, muszę się koniecznie pojawić na którejś, tor mnie kusi :)

#175 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 luty 2011 - 12:21

W tym roku na Torze Poznań są przewidziane dwie imprezy. Ja powyżej pisałem głównie o tej kończącej sezon, którą organizuję z kolegami we wrześniu. Koledzy z PTC chcą też zacząć sezon na torze w kwietniu. Napiszę więcej jak poznam szczegóły.
Dopiero dzisiaj przeczytałem wcześniejsze posty. Nie deklaruję udziału w drużynowej czasówce, ale jestem za sztafetą drużynową (udział i pomoc w organizacji).
Myślę, że to fajny pomysł, bo już jest nas dość liczna grupa w drużynie kolarskiej i wciąż przybywa.

#176 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 luty 2011 - 18:56

"Organizatorzy Klasyka Kłodzkiego zdecydowali się na przesunięcie terminu maratonu na 30 lipca, zamiast wcześniej planowanej daty 6 sierpnia. To ukłon w stronę maratończyków, którzy chcą zaplanować urlop z rodziną lub wziąć również udział w innych rowerowych imprezach..."
Niestety będę musiał się wypisać z Klasyka :( Wcześniej zaplanowałem urlop z rodziną kierując się datą tego maratonu. Ukłon organizatorów jednym pomoże, innym nie. Może poszło o to, że kolidował z II Tour de Pologne Amatorów.
Uważajcie przy zapisach - na stronie supermaraton.org i w wielu innych miejscach jest jeszcze poprzednia data.

#177 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 luty 2011 - 20:06

Jeśli komuś nie pasuje nowy termin Klasyka Kłodzkiego, to polecam 6.08 Rajcza TOUR w Beskidzie Żywieckim (http://www.rajczatour.pl/).
Zapisy już są. Jeden z naszych już tam jest na liście uczestników (wicklowman). Gratulacje. Dopiero początek roku a zanosi się, że będziemy prawie wszędzie :)))

#178 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 21 luty 2011 - 20:58

Panowie i Panie, dostałem zaproszenie nas jako drużyny do cyklu Roadmaraton. Nie bardzo się jeszcze orientuję jak to formalnie wygląda. Może ktoś czuje się na siłach by sprawę pokierować i zostać kaptanem drużyny?

#179 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 21 luty 2011 - 22:18

Panowie i Panie, dostałem zaproszenie nas jako drużyny do cyklu Roadmaraton. Nie bardzo się jeszcze orientuję jak to formalnie wygląda. Może ktoś czuje się na siłach by sprawę pokierować i zostać kaptanem drużyny?

Potrzebny ktoś, kto ma zamiar wystartować w większości maratonów cyklu. Moim zdaniem taki "ktoś" się tylko nadaje.

#180 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 luty 2011 - 22:51

wicklowman, zgłaszacie drużynę, do klasyfikacji drużynowej liczą się wyniki 3 najlepszych zawodników na danej imprezie - to niekoniecznie musza być zawsze Ci sami ;-)

Dodaj odpowiedź