Jump to content

Photo

Wypadek na szosówce

855 replies to this topic

#21 Rafik

Rafik
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądBrwinów/Owczarnia

Posted 25 June 2010 - 14:58

Witam
więc dzis na policji było bardzo grzecznie, Pan policjant mi przedstawił wydruk z komputera z 16 kartkami o takich nr rej, z czego wszystkie oprócz 2 szt z szydłowca a 2 szt z podkowy leśnej :)
jeden czerwony - więc odpada, drugi ciemnozielony zarejestrowany na babe ur w 60 roku - co sie zgadza:)
teraz mamy sie umówic na okazanie :)
narazie się układa, - z rozmowy wynika, że trafiłem na aspiranta rowarzyste :).

Rafik

#22 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 June 2010 - 15:13

No to miejmy nadzieję, że sprawa się rozwiąże. Pewnie mina kobiety jak Cię zobaczy będzie bezcenna. Życzę powrotu do zdrowia!!!

#23 road80

road80
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądKraków

Posted 25 June 2010 - 15:32

Rafik, informuj na bieżąco o sytuacji! Ciekawy jestem dalszego ciągu historii :) Miejmy nadzieję, że ta pani będzie miała nauczkę na przyszłość i nie będzie już więcej uciekać z miejsca wypadku (a przede wszystkim będzie jeździć ostrożniej).

I szybkiego powrotu do zdrowia! :)

#24 Rafik

Rafik
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądBrwinów/Owczarnia

Posted 25 June 2010 - 20:17

A więc Policja ma podejrzenia, a moja Małżonka już znalazła samochód i sprawce, ale na razie nic nie robimy, czekamy co powiedzą na Policji.
A tak na marginesie to się okazało, ze to jakaś dalsza rodzina mojego serdecznego przyjaciela :). Ale on się tym nie przejmuje.

Rafik

#25 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 25 June 2010 - 20:21

Do pierdla z nią ;-) ja od zawsze mówię i będę mówił baby nie umieją jeździć to jest największa zmora dla kolarza kobieta za kierownicą .

#26 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Posted 25 June 2010 - 20:21

Nie zaczynamy zdania od "A więc" :D
Można wiedzieć jak ona to ustaliła?

#27 Rafik

Rafik
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądBrwinów/Owczarnia

Posted 25 June 2010 - 20:31

A więc :)
a tak codziennie sobie jezdzimy po okolicy i dzis się udało małżonce zauważyc takie autko - ja widziałem ale jakoś nie skojażyłem :)
Poprostu każda małzonka to dobry detektyw :)
A codo baby to nie ma dogadywania, jestem zbyt powaznym facetem, żebym się teraz na Policji wyparł że to nie ona.
A tak z ciekawostek na marginesie, to po wypadku zgłosiłem się na Szpitalny Oddział Ratunkowy do Grodziska Maz. i po 3 godzinach oczekiwania wraz z innymi poszkodowanymi nie wyrobiłem i wezwałem do siebie karetke pogotowia, zeby udzieliła mi pomocy, odrazu podziałało:)

Rafik

#28 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 25 June 2010 - 22:01

Rafik serio jak słyszę jak właśnie ktoś mówi jak u nas działa służba zdrowia,to krew człowieka zalewa. Ale ważne że jesteś cały i zdrowy, chodź pewnie żona się wystraszyła.

#29 Gosc_Chester_*

Gosc_Chester_*
  • Gość

Posted 25 June 2010 - 22:11

Rafik, życzę najważniejszego - zdrowia.
Zdawaj relacje na bieżąco, z całym szacunkiem do sytuacji, ale aż mnie ciekawość zżera jak skończy się ta historia.

Mam nadzieje, że babie się dostanie 8-)

#30 Rafik

Rafik
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądBrwinów/Owczarnia

Posted 27 June 2010 - 22:20

witam
Równo tydzień po wypadku wsiadłem na rowerek, napewno mam scentrowane lekko tylke koło, obdarte manetki na telewizorkach i zarysowaną nieznacznie ramę na tylnym widelcu.
Poza tym kiepsko się jezdzi bo większość ciężaru opieram na prawym ręku i mi drętwieje.
Lewa ręka jeszcze zbyt słaba i obolała, ciekawe kiedy wróci do formy? :(.
Narazie zostaje trenażer.

#31 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 posts
  • SkądTcity

Posted 09 July 2010 - 20:46

W sumie miałeś fart. Ja miałem wypadek kilka tygodni temu i nic nie pamiętam, z rozkładu obrażeń na ciele wnioskuję tylko że jakieś auto wjechało na mnie od lewej strony. Uszkodzony bark, kolano, wstrząśnienie mózgu, pełno siniaków, obtarć i oparzeń, na asfalcie zostało sporo mojej skóry i ubrania, najgorzej leczą się oparzenia i bark. Solidny ATMOS chyba uratował mi głowę. Nie muszę dodawać że bandyta nie zostawił nawet wizytówki, to drugi incydent jaki mi się przydażył w ciągu dwóch lat, poprzednio autobus przgubowy " zdjął " mnie z ronda...i pojechał dalej.

#32 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 09 July 2010 - 20:55

Wyrazy współczucia kolego - wracaj szybko do zdrowia.

A tak na marginesie, Twój przypadek potwierdza regułę - trza jezdzic w kasku - rękę, nogę jakoś poskładają, głowy mogą nie poskładac....
Pozdrawiam

#33 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,693 posts
  • SkądKraków

Posted 09 July 2010 - 21:11

Do pierdla z nią ;-) ja od zawsze mówię i będę mówił baby nie umieją jeździć to jest największa zmora dla kolarza kobieta za kierownicą .

to sie zgadza, dwa dni temu cudem zatrzymała sie idiotka 10 cm przede mną skręcajac jakby nic nie było w lewo na placyk, wielki krzyk i sekundowe myslenie, - przez maske czy wpadane przez okno ( hm do malucha ciezko trafić w okienko ) , ku....a , po prostu szczęście całe szczęscie, kilometr na miekkich nogach pózniej , ech........ przeżycie, widzeć sie lecacego przez mache świadomie i kalkulując jak to zrobić i spd jak wypiąć heheh :-)

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#34 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 posts
  • SkądZłocieniec

Posted 09 July 2010 - 21:28

Niestety, ale z doświadczenia wiem, że SPD samo się wypina. Ja miałem też szczęście, że kask miałem na głowie, który pękł. Również i w moim przypadku sprawca uciekł :/ Chyba faktycznie ktoś dobrze radził. Nawet jeśli było to obtarcie itp. to lepiej paść na drogę i symulować. W takim wypadku musiałby się zatrzymać, albo musiałoby go ruszyć sumienie ;) Szybko zapamiętać numery i wzywać policję.

#35 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 posts
  • Skąd3city

Posted 09 July 2010 - 22:17

Lobster, gdzie był ten wypadek, pamietasz jak do niego doszło czy zupelnie nic?

#36 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 posts
  • SkądTcity

Posted 09 July 2010 - 22:37

Lobster, gdzie był ten wypadek, pamietasz jak do niego doszło czy zupelnie nic?

Nic, totalna amnezja wsteczna - chyba gdzieś k/Szemudu.

#37 Gosc_Fan Treka_*

Gosc_Fan Treka_*
  • Gość

Posted 10 July 2010 - 09:36

W tamtych okolicach z mojego doświadczenia wiem że kierownicy w ogóle nieuważają na rowerzystów. Dziś właśnie tam mało co a jakaś baba by mnie potrąciła wyjeżdzając z jakiejś bocznej uliczki, naszczęście zdążyłem gwałtownie skręcić na lewy pas.

#38 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2010 - 09:56

zdążyłem gwałtownie skręcić na lewy pas

Byłoby świetnie, gdyby coś jechało tym lewym pasem... Pani by tłumaczyła, że "ojjj no, nie zauważyła Cię", albo że "wydawało jej się, że jedziesz wolniej", bo przecież rowerem, to max 20 km/h można jechać. A ktoś by przy okazji mógł nie z własnej winy spowodować wypadek śmiertelny i potem żyć z tym przez resztę życia. Ech, czasem to się nóż w kieszeni otwiera :-?

fs-userbar-blog-white.png

#39 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 posts
  • SkądIława

Posted 10 July 2010 - 10:06

http://moto.wp.pl/ka...ml?ticaid=1a7f3
daje do myślenia

#40 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 10 July 2010 - 11:36

Szkoda ze ci sie tak trafilo kolego , czasami lepiej jak sie wyjdzie calo z wypadku takiej nie uwaznej cipy lub jakiego fleji ktoremu sie spieszy na zbicie karku chodz ma fure za xxxxx kasy .

Policja nie jest zla moze czas wymierzac sprawiedliwosc na wlasna reke, wydaje mi sie to jak najbardziej na miescu 8-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

Reply to this topic