Jump to content

Photo

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 replies to this topic

#561 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 09 June 2019 - 07:27

Jeśli chodzi o opinie muzułmanów na świecie na różne ważne tematy (na podstawie badań przeprowadzanych przez Pew Research Centre w krajach z dominującym islamem):
https://www.youtube....xde3gNa_FDEVQyp

Albo jeśli wolisz w formie pisanej: https://drive.google...ExhBItXx2a/view

Oczywiście możesz chcieć to zanegować, ale może warto wyciągnąć wnioski.

Być może napisałem do tej pory za mało po polskiemu albo zbyt mało zrozumiale dla Ciebie: nie twierdzę że Islam to uosobienie propagowania ideologii łagodności i miłości i że wyznawcy kochają ludzi tylko wyrażają tą miłość w niezrozumiały dla nas sposób.

Dla mnie istotniejsze jest jednak to w jaki sposób to zagraża Tobie, w polskiej rzeczywistości.
Podałem Ci jak wygląda moja lokalna rzeczywistość w której nie dochodzi do żadnych aktów muzułmańskiej agresji, bo gdyby były to byłoby o nich głośno a konsekwencją byłaby nienawiść i przemoc ze strony Anglików czy tym bardziej Polaków, którzy pokorni nie są.
Osoby z którymi mieszkam i pracuję w jednym mieście, gdzie jest kilkanaście procent muzułmańskiej społeczności, są tu naście lat i nie mają nic w tym względzie do powiedzenia.
Jeśli więc w takich realiach nie dzieje się muzułmańskie zło to w Twoich polskich a tym bardziej Twoich lokalnych szansa na to że stałeś się ofiarą dżichadu jest zerowa (A o to pytałem) i nadal taka jest.
Dlatego uważam że zbędnie się nakręcasz a energię którą zużywasz na strach możesz spożytkować na coś sensownego. Ale Twoja gonitwa myśli to Twój wybór, może tak lubisz.
Oni żyli i żyją w różnych miejscach na świecie, czasem od setek lat. Ilość dokonanych przez nich aktów terroru jest śladowa w stosunku do ilości wyjść do sklepu po mleko czy bułki. Miażdżąca przewaga tych ludzi chce zwyczajnie żyć, tak jak Ty.

#562 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 09 June 2019 - 13:17

Być może napisałem do tej pory za mało po polskiemu albo zbyt mało zrozumiale dla Ciebie: nie twierdzę że Islam to uosobienie propagowania ideologii łagodności i miłości i że wyznawcy kochają ludzi tylko wyrażają tą miłość w niezrozumiały dla nas sposób.

Tobo, nie potrafisz pisać zrozumiałych zdań po polsku, więc ja mam coraz większe wątpliwości, czy jesteś w ogóle Polakiem. 

Dla mnie powyższe zdanie to jakiś logiczny bełkot. Matury z polskiego byś nie zdał.

Takich przykładów mogę podać więcej.

Ale mniejsza o to.

Tobo, Twoje świadectwo jest dla mnie nic nie warte, bo jesteś kłamcą, który nie dotrzymuje danego słowa.

W dodatku Twoje postrzeganie świata jest tylko opinią, przefiltrowaną przez Twój światopogląd.

Jeszcze inne badanie, tym razem dotyczące Wielkiej Brytanii i Fundacja Templetona chyba nie ma z tym nic wspólnego.

#563 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 10 June 2019 - 08:17

Nasz człowiek sprawdził jak wygląda Paryż i czy są tam muzułmanie: 

https://mistrzowie.org/737646/Paryz-2

Ani jednego tam nie spotkał. Tak że to wyżej to jakaś demagogia  jest :P

• Robert74 likes this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#564 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 10 June 2019 - 11:09

Nie jesteś Polakiem..!!!

Kłamca!!

Spisek!
  • Jaca911 likes this

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#565 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 10 June 2019 - 12:09

Dla Ciebie niewiele jest zrozumiałe, taki Twój "urok". Na pewno rozumiesz własny język strachu, zrozumiałe i przekonujące.

Jestem kłamcą a wcześniej napisałeś wyznawcą Szatana. Jak na fanatyka religijnego wyrażasz się i tak skromnie a ja to przyjmuję, człowiek uczy się całe życie.

Dla Ciebie żadne świadectwo, poza potwierdzającym Twój światopogląd, nic nie jest warte.

#566 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 10 June 2019 - 14:34

Ej, ej, ej, rogaty jest mój. Znajdź sobie innego wymyślonego potwora :D :D

#567 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 10 June 2019 - 15:55

Ale ja piszę co on stwierdził. Pewnie wie co mówi, skoro jest tak wrażliwym człowiekiem że muzułmańskie zagrożenie dotyka go we wschodniej części Polski.

#568 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 10 June 2019 - 18:00

Oni żyli i żyją w różnych miejscach na świecie, czasem od setek lat. Ilość dokonanych przez nich aktów terroru jest śladowa w stosunku do ilości wyjść do sklepu po mleko czy bułki. Miażdżąca przewaga tych ludzi chce zwyczajnie żyć, tak jak Ty.

I tu jesteś w błędzie. Oni nie tylko nie chcą zwyczajnie żyć tak jak ja - oni nawet nie chcą, byśmy ja czy Ty żyli tak jak żyjemy. Oni chcą żyć według prawa szariatu, i chcą tym szariatem objąć wszystkich kafirów, czyli niewierzących.  Chcą organizować życie całych społeczeństw w ten sposób. Nawet jeśli Ty jeszcze tego nie widzisz i nie odczuwasz, to taki jest ostateczny cel islamu. Podporządkowanie wszystkiego Allahowi.  Jak powiedział dyktator Twojej ulubionej Turcji: "Islam to islam". Umiarkowany islam to nie islam. Islam właściwy to całkowite podporządkowanie wszystkiego, każdego aspektu życia muzułmanina i niemuzułmanina.  

Turcja jest aktualnie na tym kursie, a takie kraje jak Iran czy Arabia Saudyjska już to praktykują. Choćbyś nie wiem jak się starał, chyba nie udowodnisz mi, że życie w powyższych krajach nie różni się niczym od życia w Europie (na razie).

Może spróbuj np. urządzić paradę gejów i transwestytów w takiej Arabii Saudyjskiej, albo założyć chrześcijański kościół. Chyba nie powiesz, że kobieta ma tam taką samą wolność jak u nas. Trzeba być naprawdę naiwnym , by nie widzieć, że islamizacja społeczeństw europejskich będzie pociągać za sobą nieuchronne zmiany całego porządku publicznego. "Umiarkowani" muzułmanie być może istnieją, może nawet jest ich wielu i może to właśnie ich spotykasz w swoim życiu, ale nie istnieje "umiarkowany islam". Wiara w taki islam to utopia, opcja radykalna i tak zwycięży, poprzez stosowanie terroru i dżihadu na różnych szczeblach życia. Polityczny dżihad ma miejsce w szkołach, instytucjach, pojawiają się już islamskie partie polityczne. Nawet wyroki sądów czy trybunału praw człowieka zaczynają już sprzyjać islamistom (podawałem przykłady z Austrii czy Kanady) i odzwierciedlać ogólny trend . To są fakty.

• Robert74 likes this

#569 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 10 June 2019 - 23:32

Rozumiem: siedzisz w głowach wszystkich Muzułmanów na świecie.

Poza tym: ziemia na której mieszkasz nie jest Twoją własnością, korzystasz z niej przez okres swojego życia. Wcześniej mieszkał na niej ktoś inny, kto przejął ją mniej lub bardziej przemocą od kogoś jeszcze innego. Więc jeśli teraz ktoś kolejny znowu zechce to zrobić w żadnym przypadku nie można mieć o to pretensji, postępuje wg tego samego "kodeksu".
Gdyby Polska na świecie sporo znaczyła a Ty byłbyś wychowany w duchu mocarstwowym to z dużym prawdopodobieństwem karabin trzymałbyś za kolbę a przed lufą miałbyś jakiegoś nieszczęśnika, zlanego ze strachu jak Ty teraz.

I jeszcze raz: jeśli ja się mylę to Ty przy zerowym doświadczeniu w kontaktach z nimi, bo przecież nie powiedziałeś choćby kelnerowi w pakistańskiej restauracji co chcesz zjeść, jesteś ideałem do przekonywania o czymkolwiek.

Podam Ci pewną analogię: jak bylem dzieckiem to słyszałem że szpinak jest ochydny. I musiał być, tak o nim mówili.
Uznałem że mam szczęście nie musząc go jeść.
Parę lat później dostałem sałatkę, okazała się bardzo dobra, a po konsumpcji uswiadomniono mnie że jadłem szpinak. Surowy.
Dopiero w kolejnym spotkaniu trzeciego stopnia trafiłem na tą "ochydną" postać, zielonej ciapy, która przywołała traumatyczne opisy z dzieciństwa.
Ale nie jestem skłonny do ulegania głupocie sprzedanej przez innych i spróbowałem. Rewelacyjny nie był, fakt, ale to tyle.

Przetłumaczę Ci przesłanie tej historii: każda rzecz może mieć wiele postaci i tylko niektóre z nich bywają nie do zaakceptowania i to też czasami z powodu nastawienia. Ale żeby wiedzieć jak jest naprawdę to trzeba czegoś doświadczyć. Ty nie robisz tego w ŻADNEJ formie, nawet gastronomicznej.

Mierzysz ich wszystkich jedną miarą i to nie własną, własnej nie posiadasz nawet miarki.

Gdybym ja poszedł do zapatrywań na ludzi na Twój sposób i oceniał Polaków w oparciu o Twoją filozofię uogólnień to czytając, co piszesz, uznalbym że w kwestii emocjonalno-duchowej jest z nimi bardzo źle. A ponieważ jestem Polakiem to musiałbym również siebie tak ocenić a ze mną mentalnie wszystko jest ok, podobnie jak z wieloma naszymi rodakami. A to jestem w stanie powiedzieć korzystajac z doświadczenia spotkania normalnych ludzi.

Uprzedzenie to paskudna rzecz, niechęć by coś z nim zrobić - jeszcze gorsza.

#570 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 12 June 2019 - 18:02

Tobo, z muchomorów sromotnikowych też można ugotować smaczną zupę czy przyrządzić sos, a jak dobrze doprawisz, dodasz trochę warzyw, śmietany to może nawet na krótko zaspokoisz głód. Tylko że w pewnej dawce i tak Cię to zabije. No, może jak będziesz miał szczęście, to tylko zniszczy Ci wątrobę. A to dlatego, że muchomor zawiera toksyny i żadnymi przyprawami nie zmienisz jego składu chemicznego. Szpinak jest zdrowy i odżywczy, a muchomor jest trucizną i nic tego nie zmieni. To ich natura. 

By stwierdzić, czy muchomor jest dla nas dobry trzeba przeanalizować jego skład, co zawiera i jaki jest jego wpływ na organizm człowieka. 

Ty próbujesz zupę z muchomora i na podstawie jej smaku chcesz wyciągać ogólne wnioski. Jeśli tego muchomora będą tam śladowe ilości to może przeżyjesz. Przy większym stężeniu toksyn nie masz szans.

Zarzucasz mi, że przecież nie siedzę w głowach wszystkich muzułmanów na świecie. Zgadza się, ale nie jesteś w stanie zrobić tego również Ty. Tylko że ja próbuję dotrzeć do tego, co może siedzieć w ich głowach i co definiuje islam, czyli do podstaw doktryny. A podstawy doktryny to Koran, Sira i Hadisy ( https://www.facebook...86002908150695/).

Ty zdajesz się całkowicie to ignorować i robisz to z uporem maniaka.

Ja nie podaję się tu za eksperta od islamu, ale staram się przedstawiać tu wypowiedzi ludzi, którzy jednak mogą coś powiedzieć o islamie, bo albo byli muzułmanami i/lub spędzili dużą część życia w krajach islamskich (np. Nabeel Quereshi, Isik Abla, Anni Cyrus), albo badają księgi islamu w sposób naukowy (wręcz z matematyczną skrupulatnością. np.Dr Bill Warner). Jako człowiek mądry i inteligentny (czy może się mylę?) powinieneś być mi za to wdzięczny.

A tak na marginesie, skoro islam jest taki dobry, to dlaczego nie zostaniesz muzułmaninem?  Dla nich wciąż jesteś tylko kafirem, czyli tą drugą kategorią człowieka, co do  której islam ma niezbyt przyjemne plany.

Ja nie jestem islamistą bo bóg islamu, Allah, nie jest moim Bogiem i Zbawcą, a wręcz jego przeciwieństwem.

• Robert74 likes this

#571 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 12 June 2019 - 21:26

Wdzięczny jestem za to że piszesz o swojej paranoi. Ciekawy aspekt nierowerowy.

Ty przedstawisz cudze zapatrywania. Ja wlasne doświadczenia. Uważam je za najlepszy i ostateczny aspekt podejmowania decyzji w każdej sprawie.

Gdyby rodzina mojej żony napisała że tu gdzie mieszka ludzie giną, są prześladowani lub źle traktowani na jakichkolwiek płaszczyźnie to nie uznałbym że to sensowne miejsce do życia. Jednak mimo ksenofobicznego światopoglądu jaki ma wielu Polaków nie podali żadnej historii o doznanej krzywdzie. Jeden z nich mieszka tu już 10 lat i nawet w stanie upojenia alkoholowego nie sprzedał żadnej opowieści która mogłaby pozwolić wysnuć wniosek że ryzyko jest realne.

I jeszcze raz: Nie twierdzę że Islam to religia miłości i że akty terroru nie miały miejsca w różnych miejscach na świecie.
Ja jednak, w przeciwieństwie do Ciebie, nie pakuję wszystkich do jednego woreczka.

#572 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 15 June 2019 - 12:37

#573 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 15 June 2019 - 13:21

Wątpię że ktokolwiek ogląda Twoje filmy, bo to praktycznie obecnie nasz wątek a ja nie widzę powodu by to oglądać.
Mojej części islamskiego świata to nie dotyczy.
  • Prozor likes this

#574 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,255 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 June 2019 - 19:46

Tobo ale Ty nie tolerancyjny jesteś.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#575 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 15 June 2019 - 21:44

Że tak tylko spytam - marvelo, jak według ciebie powinno wyglądać rozwiązanie problemu Islamu w Europie..?

...mam deja vu.

#576 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 15 June 2019 - 22:52

Domyślam się, że eksmisja do jakiegoś kraju arabskiego ;)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#577 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 15 June 2019 - 23:27

Tobo ale Ty nie tolerancyjny jesteś.

Nie, jestem tolerancyjny.
Przecinek zgubiłeś :)

Jestem tolerancyjny, ba, mam duży zasób akceptscji.
Żyjąc między jakimiś ludźmi, zamiast oglądać filmy, wyrabiam sobie własne zdanie :)
To uczciwe, nieuprzedzone i nieparanoiczne.

Dla niektórych wszyscy Niemcy to mordercy, dla innych wszyscy Rosjanie to Sowieci.
Powinienem darzyć nienawiścią wszystkich Niemców, bo mój dziadek zginął w obozie. Ale skoro nie było w podejściu do Niemców nienawisci u jego syna a mojego ojca to nie widzę powodu do nienawiści u siebie. Tym bardziej że poznałem wielu sympatycznych Niemców.

#578 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 16 June 2019 - 00:02

Tobo, Ty wciąż nie rozumiesz sedna problemu. Żadna liczba sympatycznych Niemców nie przekreśli tego, czym były hitlerowskie Niemcy, nazizm i dokonane przez tamten system zbrodnie. Możesz sobie ich znać miliony. Narodowość i ideologia to dwie różne sprawy. 

Islam nie jest rasą, a totalitarną ideologią z elementami religii. Żaden sympatyczny kelner w pakistańskiej restauracji czy wąsaty Turek w budce z kebabem nie przekreśli tego, czym jest islam i jego zbrodnie i jakie potencjalne niebezpieczeństwo tkwi w zawartych w nim naukach.

Tobo, wyjdź poza własne podwórko, a Twój wyidealizowany świat zmieni barwy.

• Robert74 likes this

#579 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 16 June 2019 - 01:05

Żanda liczba sympatycznych katolików nie przekreśli tego czym były dziecięce krucjaty, palenie wiedźm, inkwizycja i plaga pedofilii na wszystkich szczeblach tej firmy.

Jakie przewidujesz rozwiązania problemu islamu zalewającego Europę..?

#580 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 16 June 2019 - 02:29

Siara_iwj, wcale nie zamierzam bronić "tej firmy" i jej poczynań na przestrzeni wieków. Opuściłem korporację "KRK" już wiele lat temu. 

A prawdziwe biblijne chrześcijaństwo i tak obroni się samo.

Od rozwiązywania problemów jest Winston Wolf z "Pulp Fiction".

Albo Franz Maurer z "Psów".

Ich zapytaj. 

Ja jednak wolę inne sposoby: https://www.youtube.com/watch?v=_74GcGmTVkY

Reply to this topic