Jump to content

Photo

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 replies to this topic

#1041 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 29 September 2019 - 10:15

Nie twierdzę że jest bezbłędny, za to idealnie cię charakteryzuje.
A film pierwszy świetnie oddaje to co dzieje się w tym wątku.
Wiem, on nie zna Biblii. Wiem też że opinia fanatyka jest opinią zawsze właściwą.
To co was różni to mowa. Jego, ludzka i pełną miłości, z często powtarzanym "mogę się mylić", i twoja pełna uprzedzeń, z zupełne przeciwnego bieguna tego uczucia.

Fanatyzm i miłość się wykluczają.

Nie jestem religijny i nie jestem wierzący. Słucham go bo ma bardzo dużo dobrego do powiedzenia z ludzkiego punktu widzenia. Jest otwarty na innych ludzi, bardzo to cenię.

#1042 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 05 October 2019 - 19:01

https://pl-pl.facebo...06988626034995/

#1043 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 05 October 2019 - 19:29

Filmy od ciebie nie mają żadnej mocy.

#1044 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 05 October 2019 - 19:40

Tobo, mają znacznie więcej treści, znacznie więcej mocy i znacznie więcej sensu niż wypowiedziane przez Ciebie powyżej zdanie.

#1045 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,217 posts

Posted 05 October 2019 - 19:55

Oczywiście przejście na islam nie miało żadnego wpływu na to co zrobił:

https://dzienniknaro...ej-w-paryzu-ko/

#1046 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 05 October 2019 - 20:46

Tobo, mają znacznie więcej treści, znacznie więcej mocy i znacznie więcej sensu niż wypowiedziane przez Ciebie powyżej zdanie.

Musisz wiedzieć: nabijam się z ciebie.
Udało ci się na pewno parę rzeczy: obejrzałem dzięki twojemu fanatyzmowi masę filmów na temat religii chrześcijańskiej, ateizmu, fanatyzmu, zainteresowałem się też Koranem.
Im dłużej to robię tym bardziej ci współczuję. Skutek uboczny.
Z każdej, nawet najgorszej rzeczy, można wyciągnąć coś pożytecznego.

#1047 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 05 October 2019 - 20:51

Oczywiście przejście na islam nie miało żadnego wpływu na to co zrobił:
https://dzienniknaro...ej-w-paryzu-ko/

Oczywiście że miało. Nie wiem czy zauważyłeś że nikt tu nie stawia pod wątpliwośc że wśród nich jest bardzo wielu fanatyków, którzy nie mają oporów żeby zabijać i dać się zabić.

#1048 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 October 2019 - 21:28

Po obejrzeniu tego co tobo dał na poprzedniej stronie, widzę kolejny z serii:

i wypisz, wymaluj: marvelo jest opętany ideologicznie. Apagos szatanos. Czy jakoś tak :D

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1049 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 05 October 2019 - 23:26

Oglądam filmy tego autora i bardzo go cenię. Jest wierzącym i praktykującym człowiekiem, bardzo otwartym na światopogląd każdego rodzaju i potrafiącym rozumieć ludzi o skrajnie odmiennej orientacji.
Na jego kanale jest bardzo dobry film o obrazie uczuć religijnych.

#1050 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 01:48

Musisz wiedzieć: nabijam się z ciebie.
Udało ci się na pewno parę rzeczy: obejrzałem dzięki twojemu fanatyzmowi masę filmów na temat religii chrześcijańskiej, ateizmu, fanatyzmu, zainteresowałem się też Koranem.
Im dłużej to robię tym bardziej ci współczuję. Skutek uboczny.
Z każdej, nawet najgorszej rzeczy, można wyciągnąć coś pożytecznego.

Służę uprzejmie i z przyjemnością dostarczę Ci kolejnych materiałów.

Tobo, czy Dr Bill Warner jest według ciebie fanatykiem, czy człowiekiem o otwartym umyśle, starającym się zrozumieć, poprzez badanie tekstów źródłowych islamu (miej świadomość, że to nie tylko Koran, ale też Sira i hadisy) co popycha wyznawców islamu do tego, co Ty nazywasz fanatyzmem?

Ten wykład Dr Warnera jest chyba jednym z tych najbardziej pasjonujących (moim zdaniem jest on genialnym mówcą i najlepiej wypada, gdy mówi do żywej widowni, a nie tylko do kamery).  

#1051 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 08:20

Jak wspomniałem oprócz zgłębiania wiedzy praktykuję też kontakt z ludźmi. Z tego jednoznacznie wynika że obcowanie z inną kulturą, długie życie w świecie o odmiennym systemie wartości wpływa znacząco na zapatrywania wielu ludzi.

Jestem pewien że ta sama zasada dotyczy ciebie- wystarczyłoby żebyś opuścił swoją dziuplę na Wschodzie i byłaby szansa na to żebyś stał się człowiekiem otwartym (szansa) i - być może- nawet zmienił nie tylko system wartości ale i wiarę.

Czy Bill Warner jest fanatykiem? Musisz mi znowu pomóc szukając odpowiednich materiałów. Pytanie brzmi czy Bill w którymś ze swoich filmów czy książek/artykułów wsadził wszystkich wyznawców do jednego worka jak ty. Jeśli tak - to z pewnością jest ślepy.
Jeśli natomiast chce być wiarygodny to z pewnością nie tylko oglądał jutuba czy czytał opowieści innych ale oprócz tego spotkał się z tymi ludźmi by osobiście doświadczyć ich "jednego frontu".
Tylko wtedy doświadczył tego czego doświadcza się spotykając chrześcijan. Niektórzy są tak spaczeni jak ty inni realnie podążają za przesłaniem Chrystusa. Jest jeszcze masa innych, dziesiątki odłamów i wg każdego z nich podejście jest najlepsze. A przynajmniej inne.

#1052 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 13:38

Czy Bill Warner jest fanatykiem? Musisz mi znowu pomóc szukając odpowiednich materiałów. Pytanie brzmi czy Bill w którymś ze swoich filmów czy książek/artykułów wsadził wszystkich wyznawców do jednego worka jak ty. Jeśli tak - to z pewnością jest ślepy.

Na powyższym filmie (którego pewnie nie oglądałeś, albo nie zrozumiałeś) Bill Warner mówi wyraźnie (od 6min57s), że islam to doktryna ("words on paper", "ideology"), a nie "what muslims do"  (co kiedyś też określił mianem "muslimology").

Życie każdego muzułmanina można oceniać indywidualnie, ale tym co ich łączy jest doktryna islamu, której mogą nie wyznawać w pełni, ale też nie mogą się od niej odciąć całkowicie. Jeśli składają deklarację wiary ( Nie ma boga prócz Boga (jedynego), a Mahomet jest jego Prorokiem”), to muszą akceptować działania Mahometa i tych, którzy go naśladują.

#1053 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 14:26

Mam w zwyczaju nie oglądać materiałów wystawianych przez fanatyka utwierdajacych go w fanatyzmie.
To co ich łączy to droga którą przyszli na świat.
Dla chrześcijan nie ma innego Boga niż ten do którego się modlą. Tylko że dla większości ani trochęnie przekłada się to na czyny i sposób myślenia.
Chyba że "jeden wór" to właściwy sposób myślenia chrześcijaninie "z prawdziwego zdarzenia "?
Żeby cokolwiek mówić o ludziach trzeba chcieć ich poznać. Wtedy można stwierdzić na ile systemowe deklaracje są częścią ich życia. Żeby się o tym przekonać trzeba z nimi pobyć, choć trochę. Ale żeby to uczynić musiałbyś spełnić warunek chcenia, który jest niespełnialny ze względu na uwarunkowanie fanatyczne.
Nędza.

#1054 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 18:42

Mam w zwyczaju nie oglądać materiałów wystawianych przez fanatyka utwierdajacych go w fanatyzmie.
(...)
Żeby cokolwiek mówić o ludziach trzeba chcieć ich poznać. 

Tobo, Twoja hipokryzja nie zna granic.

Jeśli ktoś tu jest fanatykiem, to właśnie Ty. 

Zabieranie głosu w dyskusji bez zapoznania się z argumentami strony, z którą się dyskutuje to właśnie wyraz skrajnego fanatyzmu, pogardy dla rozmówcy i zarozumialstwa. 

Tobo, jesteś zwykłym chamem, który udaje oświeconego.

Zabawnie brzmią te Twoje deklaracje, że cenisz w ludziach otwartość na innych.

Naprawdę, współczuję ludziom, którzy muszą z Tobą żyć i pracować.

#1055 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 19:28

Jestem oświeconym który udaje chama. Oświeca mnie za każdym razem gdy tu kogoś cytujesz albo kleisz jakis przekonujący obrazek.
Ja pracuję sam. Na opinie klientów nie narzekam. Rodzina jest religijnie obojętna więc zrównoważona psychicznie i ideologicznie. Nawet ślub brałem w kościele bo mogłem nie będąc wierzącym a druga połowa tego chciała i było to możliwe. Ksiądz nie był fanatykiem, nie straszył, nie nakłaniał do niczego, pieniędzy nie wziął. Było Nawet miło, bez takiego bełkotu jak twój.
Człowiek rozmawiając z tobą nie jest w stanie robic tego inaczej niż ja robię. Przekonałeś się tu o tym nie jeden raz, ze niestrawny światopoglądowo jesteś. Szczególnie w kwestii muzułmańskiej, chrześcijańskiej i jazdy na platformach.
Platformy też sprawdziłem. Efektywność do tyłka. I nie piszę tego bo ktoś tak na jutubie powiedział. Sprawdziłem osobiście.

Marvelo, ja zapoznałem się z twoimi argumentami 10 stron wcześniej.
Wg mnie - co powtórzę- ocenianie innych, wszystkich, w ten sam sposób świadczy bardzo mocno o ograniczeniu tego kto to robi.
Do tej pory nie wniosłeś niczego swojego do dyskusji. Ośmieszasz sie tak samo jak kazdy kto dzieli sie rowerowymi doświadczeniami innych.
I przynosisz wstyd swojemu nauczycielowi, Chrystusowi.

#1056 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 October 2019 - 22:24

Tobo, Twoja hipokryzja nie zna granic.

Jeśli ktoś tu jest fanatykiem, to właśnie Ty. 

Zabieranie głosu w dyskusji bez zapoznania się z argumentami strony, z którą się dyskutuje to właśnie wyraz skrajnego fanatyzmu, pogardy dla rozmówcy i zarozumialstwa. 

Tobo, jesteś zwykłym chamem, który udaje oświeconego.

Zabawnie brzmią te Twoje deklaracje, że cenisz w ludziach otwartość na innych.

Naprawdę, współczuję ludziom, którzy muszą z Tobą żyć i pracować.

Aaaa.... Kto nie podziela tego co ja, jest fuj, be i cham? Oj... Nie ładnie. Zreflektuj się człowieku. Polecam medytację, tudzież modlitwę czy wizytę u psychologa. Ale dobrego, a nie uczonego w piśmie (psychologicznym), stosującym szablonowe rozwiązania. Bo trafi swój na swego...

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1057 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 06 October 2019 - 22:31

Rodzina jest religijnie obojętna więc zrównoważona psychicznie i ideologicznie. Nawet ślub brałem w kościele bo mogłem nie będąc wierzącym a druga połowa tego chciała i było to możliwe. Ksiądz nie był fanatykiem, nie straszył, nie nakłaniał do niczego, pieniędzy nie wziął. Było Nawet miło,

:D :D :D Ale jaja. Czyli ludzie wierzący są z tego powodu niezrównoważeni psychicznie i nie zrównoważeni ideologicznie ( co za bełkot ). Gość bierze ślub w kościele, chociaż nie jest wierzący - chciał być miły dla małżonki - i generalnie olewa tę uroczystość. Ksiądz na szczęście nie jest fanatykiem ( uczciwy - ale nie fanatyk :) i nie spalił go na stosie. Nie straszył ( znaczy mógł pobić a nawet zabić ), no i nie wziął pieniędzy - co tam jakiś ślub, tania codzienna imprezka za wjazd na którą się nie płaci, bo i po co. Litości.

#1058 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 07 October 2019 - 06:40

Jesteś specem od kościelnej ideologii, więc powinieneś wiedzieć że są dopuszczalne małżeństwa ludzi wierzących czy religijnych z ludźmi którzy mają odmienny światopogląd dopóki te osoby wyrażają zgodę na wychowanie potencjalnych dzieci w duchu katolickim (co dla mnie nie jest żadnym problemem) a ślub taki ma moc prawną bez konieczności powtórki w urzędzie.
Posługa tego typu jest darmowa jak wszystkie sakramenty. Płatna z wyboru zainteresowanych i/lub z presji lokalnych facetów w czerni oraz miejscowej społeczności. Żeby dobrze wypaść.
Zrównoważone odnoszę do osoby na której wpis jest reakcją mój. Ludzie w moim otoczeniu byli i są niefanatyczni, co objawia się między innymi tym że ślub kościelny nie jest jedyną opcją z przymusem kłamania lecz wyborem.
Od kwestii formalnych i (nie)wiedzy na ten temat jesteś ty.

#1059 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 07 October 2019 - 15:36

Jesteś specem od kościelnej ideologii, więc powinieneś wiedzieć że są dopuszczalne małżeństwa ludzi wierzących czy religijnych z ludźmi którzy mają odmienny światopogląd dopóki te osoby wyrażają zgodę na wychowanie potencjalnych dzieci w duchu katolickim (co dla mnie nie jest żadnym problemem) a ślub taki ma moc prawną bez konieczności powtórki w urzędzie.

Po raz  kolejny udowadniasz swoją hipokryzję.

Z Twojej strony mnie to już nie zaskakuje, natomiast dziwi mnie, że Twoja żona (jak twierdzisz wierząca) zdecydowała się na związek z kimś, dla kogo Bóg jest "rzeźnikiem" i "oprawcą" (Twoje słowa z tego wątku).

Nie wiem co mówi na ten temat Kościół Katolicki, natomiast wiem, co mówi Biblia.

(2Kor.6:14-16)

14 Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo5. Cóż bowiem na wspólnego sprawiedliwość z niesprawiedliwością? Albo cóż ma wspólnego światło z ciemnością?15 Albo jakaż jest wspólnota Chrystusa z Beliarem lub wierzącego z niewiernym? 16 Co wreszcie łączy świątynię Boga z bożkami? Bo my jesteśmy świątynią Boga żywego - według tego, co mówi Bóg:6 
Zamieszkam z nimi i będę chodził wśród nich, 
i będę ich Bogiem, a oni będą moim ludem. 

Małżeństwo to nie jest błacha sprawa i wiązanie się takim jarzmem z jawnym wrogiem Boga nie wróży świetlanej przyszłości.

#1060 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 07 October 2019 - 18:42

O, Biblia mówi, że tylko nasza jest racja i to święta racja, niesamowite.

My i ONI. Nie bratajcie się z NIMI. Miłość z takiego podejścia aż promieniuje.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

Reply to this topic