Rozwiercenie rury podsiodłowej z 26,8 na 27,2.
Started By
ERDE
, 24 Jul 2010 08:12
16 replies to this topic
Posted 24 July 2010 - 08:12
Mam już dość swojej z niczym niekompatybilnej podsiodłówki, chciałbym ją poszerzyć o 0,4 mm na średnicy, pooglądałem trochę ścianki i wydają się być wystarczająco grube, żeby taki zabieg im nie zaszkodził, pytanie tylko jak i czym lub gdzie to wykonać? Robił to już ktoś z forum? Aha, jakby kto pytał: robię to, bo chcę sobie kupić ładną sztycę w rozmiarze 27,2.
Posted 25 July 2010 - 22:08
minetoo, dokładnie tak sobie pomyślałem, jeszcze sprawdzę grubość ścianek jak dorwę specjalny przyrząd. Generalnie pomysł z dorobieniem sztycy jest faktycznie lepszym rozwiązaniem, nie narusza konstrukcji roweru i daje możliwość zaprojektowania własnej sztycy. Pomysł rozwiercania powoli upada, ale jeszcze się zobaczy. Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli na zapytanie.
Posted 26 July 2010 - 21:51
Daki , a jaka to rama, stalówka spawana czy na mufach ??
Rozwiertak nastawny zrobi stożek, takze musiałbyć średnice okresloną robic tak z 6-7 cm poniżej spawu z rurą poziomą , ewentualnie użyć rozwiertaka na stałą średnice.
Oby sie nie okazłao że ścianki poniżej są cieniowane i .....
Rozwiertak nastawny zrobi stożek, takze musiałbyć średnice okresloną robic tak z 6-7 cm poniżej spawu z rurą poziomą , ewentualnie użyć rozwiertaka na stałą średnice.
Oby sie nie okazłao że ścianki poniżej są cieniowane i .....
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 26 July 2010 - 22:33
A może zamiast rozwiercać ramę o te 0,4 mm lepiej i bezpieczniej będzie zeszlifować/przetoczyć sztyce?
Niektóre mają naprawdę grube ścianki więc te 0,5mm im różnicy nie zrobi
Niektóre mają naprawdę grube ścianki więc te 0,5mm im różnicy nie zrobi