Skocz do zawartości

Zdjęcie

Di2, Problem Z Ładowaniem Akumulatora

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 06 lipiec 2017 - 14:43

Rower ( Ultegra Di2 ), przywieziono z rozładowanym akumulatorkiem. Po podłączeniu ładowarki do portu USB w laptopie, ładowanie rozpoczyna się ale po kilku sekundach lampka na ładowarce gaśnie, czyli ładowanie zostaje przerwane. 

Każda rada od uzytkowników Di2 pilnie potrzebna.

#2 sum

sum
  • Użytkownik
  • 723 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 06 lipiec 2017 - 15:30

ja aku był dłuższy czas rozładowany to padł :(

#3 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 06 lipiec 2017 - 15:53

Cholercia! Układ nagle odżył! Zaczęła działać przednia przerzutka, pali się na zielono wskaźnik na Jbox, czyli wszystko gra. Trochę pomajstrowałem przy połączeniach, być może podróż z Niemiec była po wybojach!

#4 joesatch

joesatch
  • Użytkownik
  • 357 postów

Napisano wczoraj, 17:50

Podpinam się pod temat.

Sprzęt Ultegra R8050 z modułem EW-WU111

Wpadam pokręcić do garażu, tam mam rozłożony sprzęt do Zwift.
Po 2 dniach nie używania roweru przerzutki całkowicie martwe, zero reakcji, diody na module EW-RS910 nawet nie zaświecą.

Podpinam ładowarkę, po kilku minutach dioda na niej gaśnie. Chce obudzić sprzęt, przerzutki ożyły,
ale ze sprzętem poprzez bluetooth nie mogę się jeszcze połączyć, aplikacja wywala komunikat że stan naładowania baterii za mały.

Odpinam,i podpinam ponownie ładowarkę. Po ok godzinie ładowania już mogłem się podłączyć poprzez Bluetooth,
stan baterii w pełni naładowana.

Opisany problem (całkowite rozładowanie baterii) spotkał mnie po raz 2, wcześniej też po kilku dniowym nie używaniu roweru.
Druga sprawa, zauważyłem że dioda na ładowarce potrafi mi zgasnąć po kilku, czasami kilkunastu minutach ładowania.

Czy ktoś z doświadczeniem spotkał się z podobnymi problemami? Ewentualnie jak diagnozować przyczynę ??

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź