Spec naprawdę fajnie jeździ, a czy warto kupić rower na "wąsatym" Clarisie, to musisz sobie sam odpowiedzieć. Mój kolega kupił w tym roku taki rower i jest bardzo zadowolony, a jeździ naprawdę mocno... Cena 2500zł na pewno kusi. Spec Allez 2017 ma karbonowy widelec, ale aluminiową rurę sterową, to powinieneś wiedzieć, ma też wszystkie linki prowadzone na zewnątrz. Merida ma całkowicie karbonowy widelec i linki prowadzone wewnątrz, jednak Spec to Spec. Proponowałbym pośpieszyć się z zakupem, ponieważ tych rowerów z każdym dniem ubywa. Już na początku lipca nie było Speców Allez w magazynie centralnym i pozostały tylko pojedyncze sztuki w niektórych sklepach.
Ktory Rower Wybrać
#24 Gosc_Kobretti_*
Napisano 13 październik 2017 - 16:27
Te rowery rozeszły się jak świrze bułeczki. Jak mówiłem, są jeszcze pojedyncze sztuki w niektórych sklepach. Tydzień temu widziałem w Kielcach w sklepie MetroBikes.pl, ten czarny w połysku, rozmiar 56 na Sorze. Czarny w macie (rozmiar 56) na Clarisie, powinien być jeszcze w sklepie Rowery-Dejnek w Dzierżoniowie. Jeśli chcesz kupić ten rower z rocznika 2017, to proponuję ze strony internetowej Speca, spisać sobie wszystkie sklepy dilerskie w Polsce i po kolei do nich dzwonić. Ja właśnie tak zawsze szukam roweru dla siebie. Niektórych marek rowerów i tak nie można kupić w sprzedaży wysyłkowej, a tak jest właśnie np. ze Specem.
Napisano 14 październik 2017 - 20:00
Planetx na Tiagrze za 2500 z dostawą do Polski ....
https://www.planetx....iagra-road-bike
Ten rower ma geo zbliżone do Tribana więc przymierz się w Decathlonie...
Na Pepperze ktoś podawał że przy 175 i nodze 83 pasował mu rozmiar L:
https://www.pepper.p...-2500-pln-52813
#32 Gosc_Nikt Ważny_*
Napisano 14 październik 2017 - 22:08
Oj, Spec to zupełnie inna bajka, bo np. Tarmac SL4, czy Allez do rocznika 2017 w rozmiarze 58, ma wirtualną długość górnej rury o centymetr dłuższą, niż Trek Emonda lub 1.2 też w rozmiarze 58. Moim zdaniem na wzrost 184 przy normalnych proporcjach ciała, to Trek 1.2 w rozmiarze 58, a Spec Tarmac SL4 lub Allez w rozmiarze 56. Istotna różnica jest też w bazie kół.
Merida Scultura to też rozmiar 56 na taki wzrost.