Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam taki prosty problem, aczkolwiek chciałbym możliwie jak NAJCIEŃSZE opony do mojego rockridera 540. Jest to górski rower z oponami 27,5x 2.0 i tu pojawił się problem, bo ja zawsze kierowałem się takimi oto symbolami jak 27,5x2 itp.. a teraz patrzę na obręcz, a tam jakieś mongolskie napisy o których nie mam zielonego pojęcia, a szukam przedziału od do i jest tam coś takiego:
"MACH 1 MC-40
ETRTO 584x19C
ERD 559 ALLOY 6063T6"
i z tego co wyczytałem w google, to "ETRTO 584x19C" świadczy o wszystkim, poczytałem różne tematy, ale za bardzo tego nie rozumiem więc proszę was o radę.
Szukam opon cienkich 90% asfalt 10% to szuter i nierówności, zależy mi na jak najmniejszym oporze toczenia żebym podczas jazdy pod wiatr AŻ TAK się nie denerwował, znajomy z pracy mi powiedział, że najcieńsza jaką mogę wrzucić na tę obręcz to 1.75" utrzymując tym samym bezpieczeństwo (ważne)
Zależy mi aby ktoś mi to "przekonwertował na mój prosty język czyli np "1.8, 1,7 itd.."
Jeżeli ktoś by był na tyle dobry i osobiście polecił jakieś opony w cenach do 100zł za sztukę na moje warunki, to będę niezmiernie wdzięczny. Z góry proszę o wyrozumiałość nie zwyzywanie mnie od leniwców i dziękuję za każdą pomoc, pozdrawiam!