Ok, mam wstępną wycenę z Raso. Średnio 10-15% więcej niż w Vitesse. Jeśli chodzi o personalizację poszczególnych ubrań to nie ma z tym problemu ale za wszystko trzeba dopłacać (kieszonka na zamek, przesłużenie/skrócenie rękawków/nogawek, itd). Z rozmiarami nie będzie problemów, można po przesłaniu projektu dostać ubrania w dowolnych rozmiarach jeszcze przed złożeniem oficjalnego zamówienia.
[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 30 październik 2017 - 11:19
Przemek
- vuc lubi to
Napisano 30 październik 2017 - 11:20
Zaopatruja w ciuchy reprezentacje UK, nawet ostatnia edycja Six Day London, byla zaopatrzona w ich koszulki.
Wiec chyba jakis tam poziom tych ciuchow maja.
To tak pod rozwage.
Napisano 30 październik 2017 - 11:50
a podobały Ci się te ciuchy reprezentacji UK? mi nie ...chyba że to była celowa stylówa typu classics sprzed lat....
To chyba oczywiste, że projekt dostarczył zleceniodawca, a nie został narzucony przez producenta ubrań.
a wracając do głównego wątku: jaka byłaby to kwota za komplet Raso? W 500 zł się zamkniemy, czy nie?
Napisano 30 październik 2017 - 11:52
To nie jest kwestia czy sie podoba czy nie, bo projekt i tak jest wlasny. Chodzi o jakosc wykonania, materialow, kroju i realizacji zamowienia.
Chodzilo mi o to, skoro sponsoruja UK cycling i takie imprezy, to jakis poziom musza prezentowac.
Napisano 30 październik 2017 - 12:06
daj znac co dalej - chyba trzeba wybrać projekt (ankieta?) i ostatecznie raso czy vitesse. Osobiście jestem skłonny dopłacić do Raso jesli jakość koszulki będzie jak w Santini i Santini nie będzie w opcjach. Ale to jednostkowa opinia (moja) wiec trzeba pójść krok dalej, i decydować wspólnie.
Najpierw projekt, później producent. Dobrze gdyby jedno i drugie udało się ustalić przed 15 listopada. Raso to chyba dobry kompromis pomiędzy Vitesse i Santini ale cenowo szału nie ma (szczególnie jeśli chodzi o bluzy i dodatki).
Kalas robi kastomy. Z gory mowie, ze nie wiem jakie to sa pieniadze.
Nie znam, później zobaczę.
a wracając do głównego wątku: jaka byłaby to kwota za komplet Raso? W 500 zł się zamkniemy, czy nie?
Raczej 500 zł nie wystarczy bo spodenki + koszulka (najwyższe modele) to okolice 380 brutto.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 30 październik 2017 - 12:18
Jeśli miałbym dopłacić 15% do RASIO zamiast Vitesse to bez zastanowienia.
Spodenki są o niebo lepsze (wg mnie)
Koszulki nie miałem na sobie, dotykałem i była z fajnego materiału, Vitesse, wg mnie to klasa niżej
Może warto zaczekać na Santini.
Najchętniej wybierałbym między RASO i Santini
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 30 październik 2017 - 12:28
Santini bez kombinacji alpejskich jakie przeprowadziłem przy poprzednich zamówieniach to koszt rzędu 500-530 zł za komplet (bez bluzy) więc drogo. Do tego jak rozbiję zamówienie na 2 producentów to podskoczy cena tego polskiego. Ja bym najchętniej zamówił w Polsce i tylko z 1 źródła. Czym mniej komplikacji tym lepiej dla wszystkich.
Raso ma w miarę dobre ceny na spodenki i koszulki ale już np. bluzy robią z drogich materiałów i są gdzieś o 1/4 ceny droższe niż te z vitesse. Plus jest taki, że materiał aquazero to to samo z czego szyje santini.
A jeszcze na koniec dodam, że jak cena wzrośnie względem poprzednich lat to na pewno część osób zrezygnuje co skończy się kolejnym wzrostem cen... Zasadniczo temat do przemyślenia.
- wierzba lubi to
Napisano 30 październik 2017 - 12:33
1. W ubiegłym roku rozważaliśmy i skończyło się na niczym
2. Więcej osób poleca Raso niż Verge
Jak będziemy mieli projekt to mogę go do nich wysłać i zapytać o ceny i tego typu sprawy, bo ponoć teraz nie ma już problemów z kontaktem.
Napisano 30 październik 2017 - 12:45
1. W ubiegłym roku rozważaliśmy i skończyło się na niczym
2. Więcej osób poleca Raso niż Verge
Jak będziemy mieli projekt to mogę go do nich wysłać i zapytać o ceny i tego typu sprawy, bo ponoć teraz nie ma już problemów z kontaktem.
Ubrań Varge nie mam, ale pytałem użytkowników i wszyscy bardzo zadowoleni. Co do kontaktu i obsługi - obecnie super. Szybkie odpowiedzi, entuzjastyczne nastawienie nawet wobec klienta, który chciałby zamówić pojedynczy komplet. Są w stanie oddzwonić na maila po to, aby przedstawić ofertę, dopytać o szczegóły, przeznaczenie ubrań (długie treningi - krótkie treningi - MTB czy szosa - rekreacyjne przejażdżki - wyścigi), preferowany krój, opowiedzieć jak przebiega procedura zamówienia i produkcji. Na mnie wywarli super wrażenie.
Dlatego Uraz, jeżeli tylko masz 10 minut czasu, to proponuję Ci wysłanie zapytania o ofertę.
Napisano 30 październik 2017 - 12:50
Raso ma w miarę dobre ceny na spodenki i koszulki ale już np. bluzy robią z drogich materiałów i są gdzieś o 1/4 ceny droższe niż te z vitesse. Plus jest taki, że materiał aquazero to to samo z czego szyje santini.
Miałem tę bluzę na sobie i dotykałem materiał. Krój fajny, dobrze przylega, urzekło mnie wyjście na słuchawki z kieszonki tylnej do wewnątrz (kabel juz sie nie merda a jedynie wystaje przy uchu).
Nie jeździłęm w niej więc nie wypowiadam się o właściwościach w czasie jazdy...
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 30 październik 2017 - 13:25