Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

855 odpowiedzi w tym temacie

#161 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 październik 2017 - 11:09

Ok, mam wstępną wycenę z Raso. Średnio 10-15% więcej niż w Vitesse. Jeśli chodzi o personalizację poszczególnych ubrań to nie ma z tym problemu ale za wszystko trzeba dopłacać (kieszonka na zamek, przesłużenie/skrócenie rękawków/nogawek, itd). Z rozmiarami nie będzie problemów, można po przesłaniu projektu dostać ubrania w dowolnych rozmiarach jeszcze przed złożeniem oficjalnego zamówienia. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#162 pksmudy

pksmudy
  • Użytkownik
  • 58 postów
  • SkądWwa

Napisano 30 październik 2017 - 11:19

daj znac co dalej - chyba trzeba wybrać projekt (ankieta?) i ostatecznie raso czy vitesse. Osobiście jestem skłonny dopłacić do Raso jesli jakość koszulki będzie jak w Santini i Santini nie będzie w opcjach. Ale to jednostkowa opinia (moja) wiec trzeba pójść krok dalej, i decydować wspólnie.

Przemek
  • vuc lubi to

#163 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 30 październik 2017 - 11:20

Kalas robi kastomy. Z gory mowie, ze nie wiem jakie to sa pieniadze.
Zaopatruja w ciuchy reprezentacje UK, nawet ostatnia edycja Six Day London, byla zaopatrzona w ich koszulki.
Wiec chyba jakis tam poziom tych ciuchow maja.
To tak pod rozwage.

#164 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 30 październik 2017 - 11:28

a podobały Ci się te ciuchy reprezentacji UK? mi nie ...chyba że to była celowa stylówa typu classics sprzed lat.... 

#165 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 październik 2017 - 11:50

a podobały Ci się te ciuchy reprezentacji UK? mi nie ...chyba że to była celowa stylówa typu classics sprzed lat.... 

To chyba oczywiste, że projekt dostarczył zleceniodawca, a nie został narzucony przez producenta ubrań. 

a wracając do głównego wątku: jaka byłaby to kwota za komplet Raso? W 500 zł się zamkniemy, czy nie? 

#166 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 30 październik 2017 - 11:52

Taki jest styl na Six Day. Wszyscy jezdzili w koszulkach Kalas, nie tylko kolarze UK.
To nie jest kwestia czy sie podoba czy nie, bo projekt i tak jest wlasny. Chodzi o jakosc wykonania, materialow, kroju i realizacji zamowienia.
Chodzilo mi o to, skoro sponsoruja UK cycling i takie imprezy, to jakis poziom musza prezentowac.

#167 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 30 październik 2017 - 12:04

no ciuchy reprezentacji PL (DMTEX) to dolna półka

#168 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 październik 2017 - 12:06

daj znac co dalej - chyba trzeba wybrać projekt (ankieta?) i ostatecznie raso czy vitesse. Osobiście jestem skłonny dopłacić do Raso jesli jakość koszulki będzie jak w Santini i Santini nie będzie w opcjach. Ale to jednostkowa opinia (moja) wiec trzeba pójść krok dalej, i decydować wspólnie.

Najpierw projekt, później producent. Dobrze gdyby jedno i drugie udało się ustalić przed 15 listopada. Raso to chyba dobry kompromis pomiędzy Vitesse i Santini ale cenowo szału nie ma (szczególnie jeśli chodzi o bluzy i dodatki). 

Kalas robi kastomy. Z gory mowie, ze nie wiem jakie to sa pieniadze.

Nie znam, później zobaczę.

a wracając do głównego wątku: jaka byłaby to kwota za komplet Raso? W 500 zł się zamkniemy, czy nie?

Raczej 500 zł nie wystarczy bo spodenki + koszulka (najwyższe modele) to okolice 380 brutto.

#169 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 30 październik 2017 - 12:18

Jeśli miałbym dopłacić 15% do RASIO zamiast Vitesse to bez zastanowienia.

Spodenki są o niebo lepsze (wg mnie)

Koszulki nie miałem na sobie, dotykałem i była z fajnego materiału, Vitesse, wg mnie to klasa niżej

Może warto zaczekać na Santini.

Najchętniej wybierałbym między RASO i Santini

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#170 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 październik 2017 - 12:28

Santini bez kombinacji alpejskich jakie przeprowadziłem przy poprzednich zamówieniach to koszt rzędu 500-530 zł za komplet (bez bluzy) więc drogo. Do tego jak rozbiję zamówienie na 2 producentów to podskoczy cena tego polskiego. Ja bym najchętniej zamówił w Polsce i tylko z 1 źródła. Czym mniej komplikacji tym lepiej dla wszystkich. 

Raso ma w miarę dobre ceny na spodenki i koszulki ale już np. bluzy robią z drogich materiałów i są gdzieś o 1/4 ceny droższe niż te z vitesse. Plus jest taki, że materiał aquazero to to samo z czego szyje santini. 

A jeszcze na koniec dodam, że jak cena wzrośnie względem poprzednich lat to na pewno część osób zrezygnuje co skończy się kolejnym wzrostem cen... Zasadniczo temat do przemyślenia. 

• wierzba lubi to

#171 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 październik 2017 - 12:29

Ja jeszcze raz zapytam dlaczego nie rozważamy też Verge?

#172 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 październik 2017 - 12:33

1. W ubiegłym roku rozważaliśmy i skończyło się na niczym

2. Więcej osób poleca Raso niż Verge

Jak będziemy mieli projekt to mogę go do nich wysłać i zapytać o ceny i tego typu sprawy, bo ponoć teraz nie ma już problemów z kontaktem. 

#173 pksmudy

pksmudy
  • Użytkownik
  • 58 postów
  • SkądWwa

Napisano 30 październik 2017 - 12:34

co do cen - kupujemy produkty z najwyższej polki i mamy je w cenach niższych niż detaliczne wiec wg mnie warto wziąć topowe rozwiązania a nie stosować półśrodki.

Przemek

#174 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 październik 2017 - 12:45

1. W ubiegłym roku rozważaliśmy i skończyło się na niczym

2. Więcej osób poleca Raso niż Verge

Jak będziemy mieli projekt to mogę go do nich wysłać i zapytać o ceny i tego typu sprawy, bo ponoć teraz nie ma już problemów z kontaktem. 

Ubrań Varge nie mam, ale pytałem użytkowników i wszyscy bardzo zadowoleni. Co do kontaktu i obsługi - obecnie super. Szybkie odpowiedzi, entuzjastyczne nastawienie nawet wobec klienta, który chciałby zamówić pojedynczy komplet. Są w stanie oddzwonić na maila po to, aby przedstawić ofertę, dopytać o szczegóły, przeznaczenie ubrań (długie treningi - krótkie treningi - MTB czy szosa - rekreacyjne przejażdżki - wyścigi), preferowany krój, opowiedzieć jak przebiega procedura zamówienia i produkcji. Na mnie wywarli super wrażenie.

Dlatego Uraz, jeżeli tylko masz 10 minut czasu, to proponuję Ci wysłanie zapytania o ofertę. 

#175 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 30 październik 2017 - 12:50

Raso ma w miarę dobre ceny na spodenki i koszulki ale już np. bluzy robią z drogich materiałów i są gdzieś o 1/4 ceny droższe niż te z vitesse. Plus jest taki, że materiał aquazero to to samo z czego szyje santini.

Miałem tę bluzę na sobie i dotykałem materiał. Krój fajny, dobrze przylega, urzekło mnie wyjście na słuchawki z kieszonki tylnej do wewnątrz (kabel juz sie nie merda a jedynie wystaje przy uchu).

Nie jeździłęm w niej więc nie wypowiadam się o właściwościach w czasie jazdy...

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#176 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30 październik 2017 - 13:13

Jeśli byłoby to RASO to chętnie wpisałbym się na koszulkę, spodenki i vest... jeśli to jeszcze możliwe...

#177 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 30 październik 2017 - 13:25

Miałem ciuchy contour cycling - de facto spodenki miały metkę raso - nie wiem czy dostają gorsze jakościowo ciuchy biorąc od raso i czy raso samo w sobie czymś się różni jakością od contoura? o ile spodenki były bardzo fajne o tyle koszulka przy rozmiarze L/XL była na totalnego szczupaka, rękawki tak obcisłe, że powodujące dyskomfort - imo wolałbym coś ciut mniej dopasowanego.

#178 tomep

tomep
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30 październik 2017 - 13:26

cześć, ja też jestem chętny - na koszulkę i spodenki.

#179 zann85

zann85
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 30 październik 2017 - 13:27

Contur zamawia ubrania u Rasso

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

#180 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 30 październik 2017 - 13:35

idziemy w dobrym kierunku z RASO....jak dla kogoś za ciasne...to trzeba się przez zimę wytopić i będzie ok :-)

Dodaj odpowiedź