Skocz do zawartości


Zdjęcie

Campagnolo Record Hamulce


5 odpowiedzi w tym temacie

#1 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 445 postów

Napisano 27 grudzień 2017 - 10:42

Nie mogę poradzić sobie z hamulcem Recorda. Nie odbija sprężyna do końca. Sprężyna jest ok tylko trzeba to jakoś ustawić. Kiedyś miałem podobny problem z Centaurem i jakoś udało się to zrobić. Szukam w sieci serwisu hamulców ale nic nie ma. Model dual pivot. 



#2 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 3540 postów
  • SkądSurrey

Napisano 27 grudzień 2017 - 11:50

Problem rowniez wystepuje po odpieciu linki w zacisku? Przod, tyl?
Koncowka pancerza, pomiedzy rama i tylnym zaciskiem nie ociera o rame?

#3 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 445 postów

Napisano 27 grudzień 2017 - 12:06

Hamulce są wymontowane. Jak się je ściśnie palcami to nie wracają do samego końca. Jest luz około 3 mm. Jedno ramie( to gdzie jest sprężyna) po prostu luźno lata. Postaram się później zrobić film, żeby dokładnie to zobrazować bo słowami ciężko to opisać.



#4 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 445 postów

Napisano 27 grudzień 2017 - 18:27

Jak tu wrzucić filmik? Da się tak jak zdjęcia czy trzeba coś więcej kombinować?



#5 Mac

Mac
  • Użytkownik
  • 418 postów
  • SkądPuławy

Napisano 27 grudzień 2017 - 18:45

a śrubki ustawione ok?Sprężyny dobrze osadzone w takich łozach? One sa regulowane właśnie poprzez te śruby.

a zobaczyłem że to dual pivot czyli powiedzmy że przedni hamulec w nowszej grupie. Tam są jeszcze takie małe śrubki na klucze allena na osi głównej i na osi piwotu, ale nie wiem czemu służą



#6 stomek

stomek
  • Użytkownik
  • 445 postów

Napisano 27 grudzień 2017 - 19:57

Właśnie przy tym ustawianiu, dokręcaniu gdzieś robię błąd bo nie sądze, że coś jest uszkodzone/zużyte. 





Dodaj odpowiedź