Nowy sezon, nowa bryka
Specyfikacja:
Rama Argon 18 Gallium Pro roz. L
Koła Campagnolo Bora One 35
Grupa Campagnolo Chorus
Rurki 3T Team
Siodło Specialized Power
Opony Veloflex Corsa
Pedały Look Keo
Waga - przepisowe 6,8
Napisano 27 marzec 2018 - 14:35
Nowy sezon, nowa bryka
Specyfikacja:
Rama Argon 18 Gallium Pro roz. L
Koła Campagnolo Bora One 35
Grupa Campagnolo Chorus
Rurki 3T Team
Siodło Specialized Power
Opony Veloflex Corsa
Pedały Look Keo
Waga - przepisowe 6,8
Napisano 27 marzec 2018 - 14:54
A jakieś wrażenia z jazdy?
Przesiadka z Cervelo R3 więc kolosalnej różnicy nie ma. Trochę odchudziłem rower, trochę podniosłem przód w porównaniu do klasycznego rozmiaru 56. Baza kół trochę większa więc stabilność na plus. Fajny patent to stery 3D, można zakamuflować podniesienie mostka i podobno 11% ;-) większa sztywność w porównaniu do zwykłych podkładek.
Ogólnie bardzo przyjazny i wygodny rower wyszedł.
Napisano 27 marzec 2018 - 15:39
Napisano 27 marzec 2018 - 16:14
Po Świętach wrzucę trochę zdjęć z poważniejszej sesji. Co do Veloflexów to faktycznie delikatna opona, ale odpukać przez 3kkm nie było problemów. Ich niewątpliwą zaletą jest niska waga i świetne trzymanie w zakrętach.
Napisano 27 marzec 2018 - 19:23
Co do Veloflexów to faktycznie delikatna opona, ale odpukać przez 3kkm nie było problemów. Ich niewątpliwą zaletą jest niska waga i świetne trzymanie w zakrętach.
Ja mam bardzo dobre doświadczenia z oponami Veloflex. Nie są tak pancerne jak Conti 4 Seasons czy Miśki Pro 4 Endurance, ale w moim przypadku są duże trwalsze niż Conti GPII 4000S. Co prawda mają mniej bieżnika, ale boki są dużo wytrzymalsze.
Budując nowy rower postawiłem właśnie na Veloflex i jak na razie jestem bardzo zadowolony zważywszy na drogi po jakich jeżdżę.
A Argon bardzo fajny, no i lekki
Napisano 27 marzec 2018 - 21:00
No to mamy 2 zdania w temacie opon:
Ja mam bardzo dobre doświadczenia z oponami Veloflex. Co prawda mają mniej bieżnika, ale boki są dużo wytrzymalsze.
Uwazaj z tymi oponami, maja dosc delikatne boki. Widzialem kilka rozcietych na wysokosci krawędzi obreczy. Sam Veloflex nie zaleca stosowania ich z obreczami karbonowymi.
Na dodatek kompletnie odmienne...
Ale rower miodzio
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 29 marzec 2018 - 07:24
Bardzo fajny rower, widziałem wiele razy na żywo u Huzara i robi jeszcze lepsze wrażenie niż na zdjęciach
Napisano 31 marzec 2018 - 20:39
Mega sprzęt! Ostatnio ogladałem rowery Astany, więc na żywo jest jeszcze lepiej!