Test Veloflex Corsa
Napisano 26 maj 2018 - 15:43
Conti 23mm, na ktorych jezdzilem i wnioskujac z tego co pisza ludzie maja bardzo dobra przyczepnosc, w suchym, jak i mokrym.
Zdarzylo mi sie wylozyc na Veloflexach na rondzie, przy malej predkosci. Bylo to tuz po lekkim deszczyku i na nieco specyficznym asfalcie, niemniej fakt pozostaje, ze zdazylo mi sie to tylko raz z bliznami "na zawsze".
Toczenie, na korzysc Veloflexow.
Nie wysokie cisnienie jak na twoja wage 94 i 101 psi?
Mi sie zdaza jezdzic na takich lub nieco wyzszych wartosciach, a waze sporo wiecej.
Moze stad miales wrazenia, ze Corsy sa mniej wygodne jak Conti?
- Cyklo Ziutek lubi to
Napisano 27 maj 2018 - 05:42
Jeżdżę już prawie trzeci sezon jeżdżę na Veloflex Corsa 25. Piszę prawie, bo w ubiegłym roku połamałem się na nich po deszczu podczas włączania się do ruchu na zakręcie w okolicach przejścia dla pieszych. Biała farba może też zrobiła swoje. Oponki miały wtedy około 1000km przebiegu. Na suchej jezdni trzymają super. Niosą też dobrze. Minus to ich trwałość. Przekładam tył na przód po 2500 i 4000km można spokojnie zrobić. Znajomy twierdzi, że i więcej. Na dniach jednak zamawiam Conti, bo są wytrzymalsze na te pierdzielone kamyczki, którymi drogowcy łatają jezdnie.
Napisano 27 maj 2018 - 12:36
Na mokre klasyka czyli Continental GP 4000 S 2 . Co dziwne kończę przygotowanie do opublikowania u nas na Road-Racing.pl testu Schwalbe One V Guard . Oponka jest slickiem łysym jak kolano, ale mieszanka gumy na mokrym trzyma jak przyssawka. Ciekawi mnie jakie macie zdanie czy wzorek w ogóle robi jakaś różnicę na oponie rowerowej na szosę? Są zdania że grubość tych rowków i tak uniemożliwia odprowadzanie wody? Nie wiem jak to jest naprawdę niemniej na deszczu fajnie jeżdżą te dwie oponki a Conti jest prawdziwym killeram na mokrych zakrętach.. http://www.road-raci...i-road-racingpltu test Contiego 4000 s II.Przy okazji odwiedzin u nas na stronie zapraszam do przejrzenia innych testów. Za odwiedziny dziękuje.
- Marcin321 lubi to
Napisano 28 maj 2018 - 14:35
Velo Corsa vs Challenge Elite Pro vs Schwalbe One V-Guard???
Jedno co wiem, to Velo 25 to faktycznie 23. Velo na treningi pod ciężką d... na tylnym raczej szybko zniknie, One chyba jest w normie, ale Challenge? Technologia podobna do Velo, a trwałość i jakość?
Dodaj odpowiedź