Napisze kilka słów bo uważam że koła są tego warte;)
Koła kupiłem w tym roku na zimowej wyprzedaży i do tej pory mają przejechane ponad 2500km, wiec coś już można na ich temat powiedzieć.
Przede wszystkim koła są bardzo mocne, wytrzymują spokojnie moje 90kg i dziurawe drogi, do tej pory nie było żadnych problemów z rozcentrowaniem i naciągiem szprych. A powiem szczerze że trochę się tego obawiałem przy tak lekkim zestawie. Wysokość stożka to też był strzał w 10, przy wszechobecnych wiatrach koła spokojnie dają radę, a ja nie mam problemów z opanowaniem roweru. Szczerze to nawet nie czuję jakiejś wielkiej różnicy do moich poprzednich 25.
Sztywność też jest ok, choć tu mam problem z oceną bo to moje pierwsze koła karbonowe, ale nawet podczas mocnych sprintów nie odczuwam braku sztywności.
Kolejna sprawa to piasty, toczą się gładko a bębenek hałasuje tak jak powinien
Bazaltowa powierzchnia hamująca też daje radę, trochę obawiałem się siły hamowania, ale zupełnie niesłusznie, jest dobrze. Klocki dostarczone z kołami są na tyle dobre że rower hamuje naprawdę dobrze, kolejny plusik
Na koniec sprawa nie mniej ważna czyli wygląd kół, dla mnie rewelacja i uważam że ładnie pasują do roweru