Rozterki... Wahoo Elemnt Czy Garmin Varia Radar?
Posted 13 August 2018 - 22:49
Mogę jeszcze pomyśleć na o innych rozwiązaniach - kupić 520 plus lub ostatecznie 820, sprzedać 520 i dokupić radar ale nie wiem czy ten radar ma sens i czy nie lepiej dla oczu byłoby się skupić na jakości i czytelności ekranu bo już kilka wiosen mam na karku i wzrok nie ten.
PS. Miałem kiedyś zegarek Garmina 230 i wymieniłem go na coś zupełnie z innej bajki. Myślałem, że popełniam błąd. Zegarek mam nadal ale od 1,5 roku ani razu nie miałem na ręku czyli wiem, że można bez garmina żyć i tak naprawdę trochę mam chęć się z min rozstać na stałe.
Coś doradzacie?
Posted 16 August 2018 - 08:42
Ale jak chcesz poprawic sobie czytelnosc wyswietlacza, to bez wahania Wahoo. Pod tym wzgledem bije Garmina (wymienione modele) na glowe. Moze odniesienie sie do jakosci ekranu, przywolujac powiedzenie o roznicy pomiedzy dniem i noca moze byc nieco wyolbrzymione ale nie bedzie w tym zbyt wiele klamstwa
Czytelnosc, jakosc informacji w kazdych warunkach oswietleniowych jest w Wahoo na wyzszym poziomie.
Najlepiej to widac majac w reku wlaczone dwa urzadzenia Garmina i Wahoo (mam 820 i Bolta).
Posted 16 August 2018 - 09:54
Ja miałem podobne rozterki, jak autor wątku czyli wybór Garmin 520 plus vs Wahoo i wybrałem Garmina, bo za Wahoo nierowerowi koledzy wyśmiali by mnie, że to jakis ryżowy produkt ( nie znają się ).
Ale żarty żartami, w Garminie nie podoba mi się zbyt duży nacisk na przyciski, podejrzewam, że w ty Wahoo jest lepsze i mogła by być lepsza czytelność wyświetlacza w Garnku plus trochę szybciej działające całe urządzenie.
Na plus Garmina to bdb serwis, a z Wahoo to nie wiem.
Tyle !
Posted 16 August 2018 - 11:25
W kwestii czytelności to tylko tak zostawię mini porównanie https://imgur.com/PRk5dVH
W 820 się nie pchaj. Radar podobno fajny i użyteczny, ale mimo wszystko bajer i do tego drogi.
Posted 16 August 2018 - 15:14
Posted 16 August 2018 - 18:45
Jezdze malo na nawigacji, a jak to robie, to korzystam z tych samych opcji jakie mialem do dyspozycji w 820. Zlapalem sie pare razy, ze chcialem przesunac mapke w Bolcie i to tyle, jak dla mnie.
Posted 16 August 2018 - 20:17
Dla kogos kto sie nastawia na mapowe jezdzenie, szczegolnie po wiekszej siatce drog, nawet 820 bedzie lepszym wyborem niz Wahoo.
Zakladajac, ze Garmin bedzie dzialal
Posted 16 August 2018 - 20:59
Posted 16 August 2018 - 21:14
Równolegle moja lepsza połowa używa „spadkowego” G520 i jak mam coś jej ustawić, to nieustannie przyprawia mnie o ból zębów. W proownaniu z Wahoo to jak różne epoki/generacje (aktualizacje, planowanie tras, obsługa, czytelność). Do Garmina nie wrócę w przewidywalnej przyszłości.
- qzn likes this