Trasa
http://www.gpsies.co...cztpkzjtosvdibl
Tak jak pisałem wcześniej nie jest pełna i zawiera drobne błędy
Używałem Garmina Edge 305
�ysa Hora po śniegu
Started By
piatekan
, 15 Oct 2010 12:29
28 replies to this topic
Posted 26 October 2010 - 17:16
Posted 26 October 2010 - 20:00
Dzięki 
To niesamowite, ale z Lysą Horą mam osobiste wspomnienia bodaj z lutego 1981. Krótko mówiąc w czasie studenckiego obozu sekcji narciarskiej zapieprzałem na ten szczyt z nartami na plecach z Ostrawic, w nadzieji, że na wierzchołku będzie wyciąg. Wyciągu nie było, ale zjazd pamiętam do dzisiaj.
Historia jest dłuższa, momentami pikantna, do opowiedzenia przy browarku :-)
W każdym razie piszę się z Wami na powtórzenie tej trasy.
To niesamowite, ale z Lysą Horą mam osobiste wspomnienia bodaj z lutego 1981. Krótko mówiąc w czasie studenckiego obozu sekcji narciarskiej zapieprzałem na ten szczyt z nartami na plecach z Ostrawic, w nadzieji, że na wierzchołku będzie wyciąg. Wyciągu nie było, ale zjazd pamiętam do dzisiaj.
Historia jest dłuższa, momentami pikantna, do opowiedzenia przy browarku :-)
W każdym razie piszę się z Wami na powtórzenie tej trasy.
Posted 27 October 2010 - 07:48
Też, bym się wybrał. Nie wiem czy się jeszcze uda w tym roku, bo śnieg pojawił się w górach otaczających Bielsko, m.in. na Szyndzielni, Magurce. Ostatnim razem miałem jechać ale pojechałem gdzie indziej w większej grupie.
Posted 28 October 2010 - 15:43
Jutro wybieram się na krowiarki więc wam napiszę czy jest sens wybierać się na jakieś większe wysokości. Wczoraj śnieg nawet na poboczach na przegibku leżał
Posted 28 October 2010 - 16:43
Ja na weekend planuję Pętlę Beskidzką, ale nie mam informacji czy w górach jest śnieg. W Bielsku to na stokach północnych Szyndzielni i innych szczytów leży śnieg.
Posted 28 October 2010 - 21:20
Jeszcze w niedzielę żadnych śladów śniegu nie było na KrowiarkachJutro wybieram się na krowiarki więc wam napiszę czy jest sens wybierać się na jakieś większe wysokości. Wczoraj śnieg nawet na poboczach na przegibku leżał
Posted 29 October 2010 - 05:38
Na Krowiarkach na pewno będzie śnieg. Wczoraj znajomy jechał przez Salmopol i mowił że było biało.
Posted 31 October 2010 - 17:30
Byłem dzisiaj na Łysej, halny zrobił swoje i idzie dojechać :-) W kilku miejscach na drodze jest jeszcze śnieg, ale tyle idzie sie przejść ;-) pewnie do jutra większość stopnieje.
Jak będzie pogoda za tydzień, to może znowu pojedziemy?
Jak będzie pogoda za tydzień, to może znowu pojedziemy?
Posted 01 November 2010 - 06:57
Jestem całkowicie za, tylko musi być pogoda i trzeba jeszcze kilku ludzi.ak będzie pogoda za tydzień, to może znowu pojedziemy?

This topic is locked