Jump to content

Photo

Kolarski Black Friday

423 replies to this topic

#341 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 posts

Posted 03 August 2023 - 07:39

Odnośnie Castelli - wciąż mają tak zaniżony rozmiar? Na stronie mi pokazuje, że koszulka XS ma w klacie 86cm, a dla S są to 94cm. 

Ja mam jakieś 89cm

Kilka lat temu mierzyłem ich ciuchy i pasowała mi koszulka M, co według rozmiarówki ma 96cm. Większość ubrań mam z La passione i tam koszulki mam XS. 

I druga sprawa - które spodenki Castelli są warte kupienia? Czy te tańsze modele są również OK?

#342 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 September 2023 - 20:52

Trochę przecen na części, akcesoria, ciuchy i okulary na stronie Canyon. Mam przykładowo w koszyku karbonową kierownicę do MTB za 240zł.

• Bartek_S79 likes this

#343 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 posts

Posted 30 September 2023 - 16:02

Do 2 października przecena - 30% na męskie rzeczy w sklepie Questa, z kodem DzienChlopaka2023
  • marb, Holden Caulfield, bzx and 4 others like this

#344 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 01 October 2023 - 07:41

Do 2 października przecena - 30% na męskie rzeczy w sklepie Questa, z kodem DzienChlopaka2023

A które z tych spodenek są warte spróbowania? Nie lubię gdy wybór jest zbyt duży.

Wcześniej jeździłem w Eroe, ale one są za luźne, teraz latam w Asossach Mille gts i te spodenki bardzo lubię.

No i co z rozmiarówką w quest? Asoss mam M i są opięte, w Eroe Emki wisiały. Co zamówić z questa?

#345 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 posts

Posted 01 October 2023 - 07:47

Rozmiarówka wg mnie mają normalną, szukaj wg tabeli rozmiarowej i będzie ok.

https://questsport.s...le-rozmiarow/18

Ja osobiście jeżdżę w gaciach Endurance (mają tą samą wkładkę co eroe ale lepiej wszytą) i Endurance Light (inna wkładka i cieńszy materiał). Generalnie jakościowo to jest dla mnie top, znacznie lepiej wykończone rzeczy niż w takim Raso.

#346 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 01 October 2023 - 07:49

Władka w Eroe to też jest temat rzeka, miałem trzy pary o w każdej inaczej wszyta.

Ogólnie poza gaciami jestem wielkim fanem Eroe i mam wszystkie szpeje od nich, ale jednak NBŚ nie są najlepsze na świecie
  • lupus likes this

#347 bzx

bzx
  • Użytkownik
  • 210 posts

Posted 01 October 2023 - 07:59

Eroe M, Quest L. Mam endurance light (Elastic interface) i leżą idealnie. Wykonanie top. Polecam.
  • lukaszzsch likes this

#348 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1,027 posts

Posted 01 October 2023 - 08:23

Rozmiarówka wg mnie mają normalną, szukaj wg tabeli rozmiarowej i będzie ok.

A co jeśli jestem pomiędzy rozmiarami M/L?? Wagą jestem w L, a wzrostem w M. Zastanawiam się nad spodniami na jesień Manzolo. Nie będą za długie, za luźne w rozmiarze L?

#349 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 posts

Posted 01 October 2023 - 08:38

Na wagę nigdy nie zwracałem uwagi, bardziej na wymiary (obwód klatki i bioder).

Władka w Eroe to też jest temat rzeka, miałem trzy pary o w każdej inaczej wszyta.

Ogólnie poza gaciami jestem wielkim fanem Eroe i mam wszystkie szpeje od nich, ale jednak NBŚ nie są najlepsze na świecie

Ja z koszulkami od eroe bardzo się nie polubiłem. Natomiast nogawki, rękawki i potówki mają extra.
  • EmPe likes this

#350 perun

perun
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądKraków

Posted 01 October 2023 - 08:47

Mnie się gdzieś mignęło, że Eroe jest szyte przez Questa wiec jakość wykonania powinna być podobna, różnice będą pewnie w użytych materiałach.

Z Questa spodenek nie mam, mam sporo koszulek i rozmiar odpowiada wymiarom podawanym w ich tabelach więc myśę, że ze spodenkami będzie podobnie.

No i jak ktoś napisał, jakościowo dla mnie wyższa liga w porównaniu np. do Raso- nic nie pęka, napisy nie odpadają po praniu.

• EmPe likes this

#351 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 October 2023 - 17:06

Ja z koszulkami od eroe bardzo się nie polubiłem. Natomiast nogawki, rękawki i potówki mają extra.

Koszulki za długie

spodenki prześwitują i mają ohydny szew przez cały środek dupy. 

Rękawki i nogawki zajefajne

potówka - OK, ale po co płacić 150 zł za potówkę, skoro w decathlonie są równie dobre, a w sumie dla mnie chyba nawet lepsze za 50. Masz trzy za jedną. 

#352 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 posts

Posted 01 October 2023 - 17:28

Masz rację ta potowka van rysel jest bdb. Z Eroe kupowałem chyba za niecałe 100zł z kodem rabatowym, ale to było już jakiś czas temu.
  • bonobo likes this

#353 nonamed

nonamed
  • Użytkownik
  • 224 posts

Posted 01 October 2023 - 17:48

Masz rację ta potowka van rysel jest bdb. Z Eroe kupowałem chyba za niecałe 100zł z kodem rabatowym, ale to było już jakiś czas temu.

Możecie podlinkować o której dokładnie mówicie?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#354 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 posts

Posted 01 October 2023 - 17:51

Mi chodzi o tą
https://www.decathlo.../p/_/R-p-124385, niestety jest tylko jeden rozmiar, coś pomiędzy M i L. Ta tańsza za 59zł jest taka sobie.

#355 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 October 2023 - 18:46

Ja piszę o tej:

https://www.decathlo...8296143&c=Biały

jest rewelacyjna. Mam 6 sztuk. W tym roku cały rok jeździłem w potówkach, również latem w największych upałach.

Ja z kolei uważam, że ta z postu Matamana jest średnia. Rozciąga się z czasem i zyskuje z jeden rozmiar. Ja kupuję potówki, które są bardzo obcisłe. W moim przypadku zatem XS. 

#356 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 01 October 2023 - 18:52

Lubię obcisłe ciuchy i te potówki Eroe też mam siateczkowe. Mi pasują, żona ma się z czego śmiać Win-Win

Jutro podjadę do deca obczaić te co polecacie

#357 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 posts

Posted 01 October 2023 - 18:59

Ja piszę o tej:
https://www.decathlo...8296143&c=Biały

jest rewelacyjna. Mam 6 sztuk. W tym roku cały rok jeździłem w potówkach, również latem w największych upałach.

Ja z kolei uważam, że ta z postu Matamana jest średnia. Rozciąga się z czasem i zyskuje z jeden rozmiar. Ja kupuję potówki, które są bardzo obcisłe. W moim przypadku zatem XS.

Mam tą droższą. Nie wyobrażam sobie jeździć w niej powyżej 20°C
Idealnie sprawdza się w temeraturach 12-20°C jako ogrzewanie do letniej krótkiej koszulki. Oraz w mrozy poniżej -10°C żeby nie mieć mokrej skóry.
Może spróbuję tej za 59

#358 bzx

bzx
  • Użytkownik
  • 210 posts

Posted 01 October 2023 - 19:01

Lubię obcisłe ciuchy i te potówki Eroe też mam siateczkowe. Mi pasują, żona ma się z czego śmiać Win-Win

Jutro podjadę do deca obczaić te co polecacie

Kupiłem obie do obczajenia ;) (na obie jest obecnie -15%). PS. @lukaszzsch sprawdź proszę skrzynkę na forum.

#359 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 posts

Posted 01 October 2023 - 19:09

Ja niedawno kupiłem na próbę z Aliexpress https://www.aliexpre....554ef19cYlXmYdale w sierpniu była 3x tańsza, około 8 zł. Jakość taka sama jak ta z Decathlon za 60 (też ją mam i według mnie jest za ciepła przy temperaturach powyżej 18-20 stopni). Ta z Chin ma ładniejszy kolor, jest po kilku praniach i wciąż jest dużo bielsza niż ta z Deca.
  • Jaca911 likes this

#360 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 October 2023 - 19:21

Ta z decathlonu nie jest biała. To taki kolor off-white.

Reply to this topic