Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czasówka na autostradzie

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 09 listopad 2010 - 18:23

Zapowiada się ciekawa impreza link . Ktoś się wybiera (jako kibic oczywiście) ?

#2 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 listopad 2010 - 18:40

Ktoś się wybiera (jako kibic oczywiście) ?

Ja z kolegami :-)

#3 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 listopad 2010 - 19:56

wyniki

#4 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopad 2010 - 20:52

Widać, że Bodnar już ma wakacje. :lol:

#5 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 20:59

Chciałem tylko zapytać tych co byli? To było pod wiatr? I czy dwoje ostatnich zawodników pchało rower z buta z taką średnią?

Miała być 100 super kolarzy - a mnie nie znając profili trasy wydaje się że spokojnie bym się na pierwszą dziesiątkę czy w najgorszym przypadku dwudziestkę załapał?

Proszę wziąć pod uwagę że nie znam realiów tego startu.... ale niecały miesiąc temu przejechałem 8km co prawda z lekko sprzyjającym wiatrem ale ze średnią 44-45km/h

#6 satan

satan
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • Skąd???

Napisano 11 listopad 2010 - 21:20

I czy dwoje ostatnich zawodników pchało rower z buta z taką średnią?

Jechali na handbike'ach.

#7 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 listopad 2010 - 21:30

Proszę wziąć pod uwagę że nie znam realiów tego startu.... ale niecały miesiąc temu przejechałem 8km co prawda z lekko sprzyjającym wiatrem ale ze średnią 44-45km/h

boski jesteś

#8 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 21:38

I czy dwoje ostatnich zawodników pchało rower z buta z taką średnią?

Jechali na handbike'ach.

fak - nie zawuażyłem - zwracam pełen honor!

krzy1976 dzięki za odpowiedź - właśnie o to pytałem i to chciałem usłyszeć...
konstruktywna dyskusja jak zawsze... i mierzenie każdego swoją miarą...

#9 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 listopad 2010 - 21:46

dzięki za odpowiedź - właśnie o to pytałem i to chciałem usłyszeć...
konstruktywna dyskusja jak zawsze... i mierzenie każdego swoją miarą...

sam napisałeś że nie znasz realiów startu, to jak chcesz konstruktywnie dyskutować na temat na który ani Ty ani ja nie mamy zielonego pojęcia ? porównujesz jakieś swoje wyniki uzyskane na innej trasie w innych warunkach, to chyba nie ma większego sensu ?

#10 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 21:54

Służyło to podkreśleniu mojego wielkiego jak czarna dupa zdziwienia że zawodowiec wykręcił średnią kiepskiego amatora takiego jak ja na takiej trasie?

Przecież to jasne, że pytam dlaczego?

Weźcie trochę ze swoją kulturą pohamujcie się ludziska... bez kąsania... trochę więcej zrozumienia...

#11 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 listopad 2010 - 22:01

Był boczny wiatr ok 20km/h bardziej sprzyjał w do nawrotu (wiecej pod górę). Zimno ok. 8 stopni. Trasa prowadziła ok 3km pod lekką górkę (do nawrotu) i 800m delikatny zjazd. Widać z resztą po międzyczasach :). Poza tym tylko J. Marycz "przyszpanował ;)" rowerem do jazdy na czas. Reszta (zawodowców) przyjechała z rowerami treningowymi. Chłopaki chyba nawet szczególnie się nie rozgrzewały. Dodam tylko, że starszy Bodnar przyjechał na kole Marycza (oszuścik jeden ^^). Impreza udana jednym słowem :). Co do amatorów to nie do końca wiesz o czym piszesz dowiedz się kim są choćby Krawczyk Zygmunt, Kwiecień Wojciech czy Szulc Piotr. Ignorant...
zdr. :)

#12 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 listopad 2010 - 22:07

Służyło to podkreśleniu mojego wielkiego jak czarna dupa zdziwienia że zawodowiec wykręcił średnią kiepskiego amatora takiego jak ja na takiej trasie?

Przecież to jasne, że pytam dlaczego?

Weźcie trochę ze swoją kulturą pohamujcie się ludziska... bez kąsania... trochę więcej zrozumienia...

rozumiem :-) najlepszym sposobem żeby porównać się do takich zawodników jest start razem z nimi w jakimś wyścigu. Inne sposoby "korespondencyjne" nie są za dobre bo można wpaść w złudną fikcję a co najgorsze później się można bardzo niemile obudzić.
Przypomniał mi się jeden z finiszy na tegorocznej Vuelcie, podana była prędkość z jaką finiszowali naprawdę mocni zawodnicy : 60km/h ! Nawet komentator nie wiedział czy jest to 60 czy 80 tak to mu się wydawało dziwne, bo finisz był na płaskim ! No i teraz jaki wniosek można wyciągnąć jak na niejednej ustawce szosowej u nas amatorzy mają 65-70 km/h jak ścigają się na kreskę :-)

#13 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 22:19

Co do amatorów to nie do końca wiesz o czym piszesz dowiedz się kim są choćby Krawczyk Zygmunt, Kwiecień Wojciech czy Szulc Piotr. Ignorant...
zdr. :)

Miałem na myśli swój wynik uzyskany miesiąc temu.

Dzięki bardzo - twoja odpowiedź super nakreśliła warunki na trasie - co do Bodzia i Marycza... spodziewałem się, że to zabawa...

#14 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 11 listopad 2010 - 22:59

Jedno jest pewne: ci co byli, mieli niepowtarzalną (i może jedyną) okazję pojeździć rowerem po autostradzie. Też bym chciał ;-)
Biorąc jednak pod uwagę tempo budowy polskich autostrad to kolejny wyścig nie prędko :-P

#15 Gosc_bula_*

Gosc_bula_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 23:40

jechałem 15 km autostradą, żadnej rewelacji :)

#16 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 12 listopad 2010 - 08:17

Widzę że nie ktorzy koledzy nie zabardzo kumają czym w Polsce jest Masters na szosie. nie bardzo kojarzą takie nazwioska szczególnie wperspektywnie jazdy na czas jak kolega Jaremko czy Pan Krawczyk.

Radzę trochę poczytać co to są Mastersi w Polsce i jak wysoki jest poziom.

Tompoz

Dodaj odpowiedź