Popękany Lakier - Nowy Propel
Posted 28 May 2019 - 11:00
Moim zdaniem jest to tylko lakier, niemniej jak ma cie to draznic, to reklamuj. Pytanie czy chcesz pozbyc sie roweru na zapewne dlugie tygodnie, czy np nie lepiej poczekac z reklamacja do konca sezonu.
Posted 28 May 2019 - 16:15
Czas jest określony na rozpatrzenie reklamacji. Termin na wykonanie świadczenia nie jest ustalony ustawowo (bo i w jaki sposób Twój sprzedawca ma Tobie sprowadzić ramę w 30 dni, kiedy sama podróż z Tajwanu trwa ok. 39 dni plus kilka dni na formalności?).
Lepsze wieści są takie, że z dużym prawdopodobieństwem będziesz mógł jeździć na rowerze aż do momentu wymiany. Dopiero po sprowadzeniu nowego egzemplarza możesz zostać poproszony o odstawienie roweru do serwisu na kilka dni.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 28 May 2019 - 16:44
Posted 28 May 2019 - 17:31
Posted 31 May 2019 - 07:21
W zeszłym roku na początku sierpnia oddawałem na gwarancje mojego Propela Advanced Pro 2 2017. Rama została odesłana do dystrybutora, po trochę ponad tygodniu przyszła decyzja, że wymienią mi ramę na nową. Niestety nie mieli podobnej ramy na miejscu, ściągali ją z Tajwanu. Była to rama z Propela Advanced Pro 0 2018, czekałem na nią 1,5 miesiąca czyli w sumie całość to 2 miesiące czekania na rower.
Gosc_Nikt Ważny_*
Posted 31 May 2019 - 09:16
@Sloan miałeś rower katalogowo na 2017 rok, więc zrozumiałe że w 2018 już nie mieli ram z 2017.
Pewnie robią podobnie jak Scott, że na wymianę magazynują jedynie ramy w malowaniu z najwyższej wersji, dlatego dali ramę z modelu 0.
Firmy rozwiązują to różnie. Nigdzie nie ma takiego zapisu, ze rama musi być taka sama pod względem wersji czy koloru. Jeśli np. reklamowana rama była pod hamulce obręczowe, a obecnie jest produkowana wyłącznie pod hamulce tarczowe, to producent właśnie taką ma prawo zaproponować i to bez obowiązku uzbrojenia jej w odpowiedni osprzęt. Może też zaproponować ramę od zupełnie innego (najczęściej wyższego) modelu. Znam przypadek, że np. Trek wymieniał cały rower, a osoba reklamująca Emondę, zdecydowała się na Domane.w wyższej wersji wyposażenia.