Macie klapę na żywo odnośnie tej obłudy:
https://www.bitchute...o/i6OTph0vCUWa/
Posted 09 February 2022 - 18:55
Posted 09 February 2022 - 19:10
Macie klapę na żywo odnośnie tej obłudy:
Niemiecki miałem kilkadziesiąt lat temu ale "demo gegen klimap*" to raczej kojarzę z klimatem a nie nie covid.
Edit: konkretnie "gegen klimapolitik".
Qwa nie dokonuj samozaorania wrzucając takie coś.
Nie warto.
Posted 09 February 2022 - 20:52
Jednak od razu zareagowaliście... Prowokacja się udała....
Odpowiecie mi łaskawie, ile testów robiło się się na grypę? Jeśli istnieją takie testy, to dlaczego nie robiono tak na szeroką skalę, przecież mnóstwo ludzi umiera (umierało) co roku !!!!!. Grypę można było bagatelizować a Srovit nie ?!
Posted 09 February 2022 - 20:58
Na grypę umiera mniej więcej tyle samo osób każdego roku. Aktualnego gigantycznego przyrostu liczby zgonów nie da się wyjaśnić grypą, przykro mi.
BTW czy to nie fascynujące? Rzekomo przestałeś śledzić temat, całkowitą ignorancją na płaszczyźnie merytorycznej wykazałeś się wielokrotnie, a mimo to drążysz dalej. Imponujące zaangażowanie jak na gościa, który jednocześnie cały czas zarzeka się, że jest ponad to.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 09 February 2022 - 21:19
Posted 09 February 2022 - 21:30
I czego to właściwie ma dowodzić poza tym, że masz ochotę poszukać problemu? Bo liczby zgonów nie wyjaśni na pewno, skoro jest ściśle powiązana z covidem i nawet gdyby założyć, że testów na grypę było zero, to grypa nie mogłaby być ich wyjaśnieniem?
BTW jakie to jest cudowne, że szukałeś i nie znalazłeś, a ja znalazłem w 10 sekund? http://wwwold.pzh.go...a/2020/2020.htmNawet jeżeli przyjąć, że każdy chory z podejrzeniem grypy miał grypę (co jest mocno na wyrost), ni w ząb nie wyjaśni to liczby "nadmiarowych" zgonów w Polsce w latach covidowych.
Posted 09 February 2022 - 21:43
Posted 09 February 2022 - 21:52
Przypadek n=1.
W roku 2006 była lekka panika w związku z ptasią grypą H5N1 (wybito stado łabędzi w Toruniu).
W pewnej klinice (prywatna raczej lepsza - z własnym laboratorium) wykonywano testy na grypę przy podejrzeniu.
Więc jest to dokładnie tak, że jeden lekarz między pacjentami rąk nie umyje a drugi zleci testy. YMMV.
Posted 10 February 2022 - 00:34
Akurat w temacie. A za moment któryś dorzuci, że poza ufoludkami i kłamstwem lądowania na księżycu oraz nieistniejącym koronawirusem WYBORCZA JEZD "BE".
15% Polaków twierdzi, że "koronawirus to mit stworzony przez potężne siły, a wirus tak naprawdę nie istnieje"
33% Polaków twierdzi, że "prawda na temat szkodliwości szczepionek jest celowo ukrywana przed opinią publiczną"
https://biqdata.wybo...uJc2kX65Hhl_DKc
Posted 10 February 2022 - 08:44
"Aktualnego gigantycznego przyrostu liczby zgonów nie da się wyjaśnić grypą, przykro mi."
Spójrz na to w inny sposób: gdyby tak "skrupulatnie" testowano osoby na grypę, to jak myślisz, jakie byłyby wtedy te dane? Ktoś napisał powyżej, że na podstawie objawów i ok. Ale na covidek mamy jakże podobne objawy...
Medycyna ma narzędzia do testowania grypy i nie zastosowano do szerszej skali testowania, pozwalając jednocześnie na umieralność ludzi co roku i tak od lat ? Coś mi tu nie pasuje...
Chcesz wyjaśnienia nadmiarowych zgonów: proste, polityka zamknęła ludzi w domach, sprowadziła wszystkie choroby do jednej słusznej, więc dziwisz się, że jest tyle zgonów. A będzie jeszcze więcej.
"BTW czy to nie fascynujące? Rzekomo przestałeś śledzić temat, całkowitą ignorancją na płaszczyźnie merytorycznej wykazałeś się wielokrotnie, a mimo to drążysz dalej. Imponujące zaangażowanie jak na gościa, który jednocześnie cały czas zarzeka się, że jest ponad to"
Tak, przestałem, ale od czasu do czasu trzeba wrócić, abym mieć jakiś wyrobiony pogląd, ewentualnie go zmienić, bo czasy się zmieniają. Jakoś wybrałem Was, bo na główne portale to nawet nie zajrzę, a tu też mamy osoby mające na wszystko odpowiedź .
arturoo3, obawiam się, że te sondaże to tak jak z wrzucaniem ludzi przeciwnych szczepieniom na covid, ale szczepią się na inne choroby, do jednego worka.
Posted 10 February 2022 - 08:54
Spójrz na to w inny sposób: gdyby tak "skrupulatnie" testowano osoby na grypę, to jak myślisz, jakie byłyby wtedy te dane?
Procedury są jasne i proste. Jeżeli rozprzestrzenienie się choroby przekracza krytyczne wartości, wdraża się procedury szczególnego nadzoru i szczegółowej diagnostyki.
W przypadku grypy od paru lat nie mieliśmy poważnych epidemii (a to m.in. dzięki szczepieniom w grupach ryzyka), a sama choroba ma dość ostry przebieg bez "cichego nosicielstwa", dlatego testy zwyczajnie nie były potrzebne do opanowania sytuacji epidemiologicznej. Natomiast możesz być pewny, że statystyki są prowadzone na bieżąco.
Poza tym diagnostyka ukierunkowana na konkretne schorzenie ma uzasadnienie tylko wtedy, kiedy istnieje realne prawdopodobieństwo jego wykrycia. Jeżeli idziesz do lekarza krwiakiem pod okiem, w pierwszej kolejności pyta, od kogo dostałeś, a nie zleca pakietu testów w poszukiwaniu nowotworu układu krwiotwórczego - rozumiesz analogię?
Ale na covidek mamy jakże podobne objawy..
Nieprawda, nie mamy. Diagnostyka różnicowa jest bardzo prosta.
Chcesz wyjaśnienia nadmiarowych zgonów: proste, polityka zamknęła ludzi w domach, sprowadziła wszystkie choroby do jednej słusznej, więc dziwisz się, że jest tyle zgonów. A będzie jeszcze więcej.
Czy to nie zabawne, że żądasz dowodów, a sam rzucasz takie ogólniki?
Posted 10 February 2022 - 10:09
teorie spiskowe.. sam ułożyłem jedną ostatnio, bo aż oczy przecierałem ze zdumienia co się na dzieje na olimpiadzie w tym dzikim kraju nietoperzojadów
jak się okazało testy są bardzo dobrym narzędziem żeby wykluczyć niewygodnego zawodnika z rywalizacji, a przynajmniej solidnie podminować go psychicznie przecież to co się działo z Maliszewską przez kilka poprzednich dni to nie były żadne procedury tylko cyrk i jeden głupi żart
Posted 10 February 2022 - 10:31
Posted 10 February 2022 - 10:58
"Procedury są jasne i proste. Jeżeli rozprzestrzenienie się choroby przekracza krytyczne wartości, wdraża się procedury szczególnego nadzoru i szczegółowej diagnostyki."
Zwłaszcza wtedy, gdy się zmienia definicje (przykład z WHO).
Czy to nie zabawne, że żądasz dowodów, a sam rzucasz takie ogólniki?
A jakie tu chcesz dowody?. Rozejrzyj się. Wciąż nie widzisz manipulacji na liczbach? Na podawaniu szerokich zakresów czasowych? A spróbuj podzielić te okresy na mniejsze przedziały. Ujrzysz całkiem co innego. Nawet to, że wzrasta liczba zgonów wśród zaszczepionych (oczywiście proporcjonalnie).
Sprawa olimpiady i zresztą nie tylko, dobitnie pokazuje, że testy te są zbyt czułe i tylko z tego powodu nie powinny być używane masowo. Wystarczy, że wzmocni się fragment genomu (czy jakoś tak) i mamy tę straszną chorobę.
Posted 10 February 2022 - 11:02
a to nie była czasem kolejna strona szurów? Obok niezaleznej itd? Pytam poważnie, bo nie pamiętam.