Jump to content

Photo

Hide Park- Wpisy Poza Głównym Wątkiem Pierwotnego Tematu I Różne Pierdoły Nie Na Temat - Dyskutujesz Na Własne Ryzyko I Odpowiedzialność!

1268 replies to this topic

#141 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 14 October 2019 - 19:15

Żadnej agresji, tylko zdrowa rywalizacja  :P

#142 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 14 October 2019 - 19:16

😃

#143 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 14 October 2019 - 19:40

Żebym ja ciebie nie zweryfikował jak cię spotkam, bo będziesz szczękę z asfaltu zbierał

Groźba karalna. Kolejny punkt do kolekcji. Razem to już trzeci. Wynik: blokada pisania na forum przez 30 dni. Zapraszam 15 listopada.

• Arni likes this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#144 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 14 October 2019 - 21:15

Groźba karalna. Kolejny punkt do kolekcji. Razem to już trzeci. Wynik: blokada pisania na forum przez 30 dni. Zapraszam 15 listopada.

Aby groźba była karalna musi w potencjalnym pokrzywdzonym wzbudzić uzasadnione poczucie zagrożenia.  Ten tu ,,pokrzywdzony'' cieszy się z tej pseudo-groźby, więc żadnego poważnego zagrożenia nie ma. Pozor człowieku ile ty masz lat? Dwanaście? Piętnaście? Zamiast pogonić trola, który rozwala każdy temat, w którym się udziela i prowokuje innych userów, wykorzystujesz tego chłopaka dla jakiejś patologicznej satysfakcji. Kolejne wątki na FS osiągają dno dna, jak nigdy wcześniej. Gratulacje panie obiektywny userze -moderatorze. Co za żenada.

• beskidbike likes this

#145 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 14 October 2019 - 21:26

Widać katolicy mają zero luzu 😃 za mało treningu #TrainingEveryday

#146 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 14 October 2019 - 21:49

Aby groźba była karalna musi w potencjalnym pokrzywdzonym wzbudzić uzasadnione poczucie zagrożenia. Ten tu ,,pokrzywdzony'' cieszy się z tej pseudo-groźby, więc żadnego poważnego zagrożenia nie ma. Pozor człowieku ile ty masz lat? Dwanaście? Piętnaście? Zamiast pogonić trola, który rozwala każdy temat, w którym się udziela i prowokuje innych userów, wykorzystujesz tego chłopaka dla jakiejś patologicznej satysfakcji. Kolejne wątki na FS osiągają dno dna, jak nigdy wcześniej. Gratulacje panie obiektywny userze -moderatorze. Co za żenada.

Czy zaobserwowałeś jaki w tym dnie masz udział? Czy "to nie dotyczy?" :)

#147 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 14 October 2019 - 22:21

Aby groźba była karalna musi w potencjalnym pokrzywdzonym wzbudzić uzasadnione poczucie zagrożenia.  Ten tu ,,pokrzywdzony'' cieszy się z tej pseudo-groźby, więc żadnego poważnego zagrożenia nie ma. Pozor człowieku ile ty masz lat? Dwanaście? Piętnaście? Zamiast pogonić trola, który rozwala każdy temat, w którym się udziela i prowokuje innych userów, wykorzystujesz tego chłopaka dla jakiejś patologicznej satysfakcji. Kolejne wątki na FS osiągają dno dna, jak nigdy wcześniej. Gratulacje panie obiektywny userze -moderatorze. Co za żenada.

Żadna pseudo groźba. Beskidbike wielokrotnie balansował na krawędzi trolowania i obrażania użytkowników. Zwracanie się do mnie per "dziadku" może i zdzierżę, choć mam 52 lata i do dziadka mi daleko, ale rozpoczynanie bezsensownych przytyków wszędzie gdzie tyko się da i grożenie użytkownikom, że szczęki po asfalcie będą zbierać nie może zostać puszczone płazem. 

I nie obchodzi mnie, czy Twoim zdaniem poszkodowany cieszy się tą groźbą, czy nie. Nikt nie ma prawa grozić nikomu uszkodzeniem ciała. To zachowanie naganne i niedopuszczalne. Jako takie musiało spotkać się ze stanowczą reakcją. Nie podoba się? Trudno. Takie są zasady i ja zamierzam ich przestrzegać.

Pogonienie trolla jest najprostszym rozwiązaniem, ale pewno taki ktoś jak Ty byłby oburzony, że dokonano samosądu i wykopano biednego, bogu ducha winnego użytkownika forum, bo nadepnął na odcisk zakompleksionemu moderatorowi. 

Jeśli sobie przypomnisz, to może dotrze do Ciebie nauka o nastawianiu drugiego policzka. I dawaniu drugich szans dla każdego. Stąd od natychmiastowego bana stronię, zresztą jest to niezgodne z regulaminem forum. Musiałby być solidne podstawy, a takich nie widzę. Jeśli po zakończeniu okresu karencji jego zachowanie będzie takie samo, lub co gorsza nastąpi eskalacja agresywnego zachowania się, to faktycznie może zasłuży na banicję.

Ale to tylko i wyłącznie jego wybór. Jak widzę z tego co napisałeś, Ty byś takiego trolla od razu pogonił i byłbyś dumny ze swojego zachowania. To, że ktoś zachowuje się jak szczeniak i robi głupie wyskoki, dla Ciebie jest powodem wykonania natychmiastowego usunięcia jego konta. A jeśli moderator zachowuje się inaczej, niż Ty proponujesz (pomimo, że obliguje go do takiego, a nie innego zachowania regulamin forum), to jest to zachowanie wg Ciebie żałosne. Przykro mi, ale nie masz racji. 

• Arni likes this

#148 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 10:20

Żadna pseudo groźba. Beskidbike wielokrotnie balansował na krawędzi trolowania i obrażania użytkowników. Zwracanie się do mnie per "dziadku" może i zdzierżę, choć mam 52 lata i do dziadka mi daleko, ale rozpoczynanie bezsensownych przytyków wszędzie gdzie tyko się da i grożenie użytkownikom, że szczęki po asfalcie będą zbierać nie może zostać puszczone płazem. 

I nie obchodzi mnie, czy Twoim zdaniem poszkodowany cieszy się tą groźbą, czy nie. Nikt nie ma prawa grozić nikomu uszkodzeniem ciała. To zachowanie naganne i niedopuszczalne. Jako takie musiało spotkać się ze stanowczą reakcją. Nie podoba się? Trudno. Takie są zasady i ja zamierzam ich przestrzegać.

Pogonienie trolla jest najprostszym rozwiązaniem, ale pewno taki ktoś jak Ty byłby oburzony, że dokonano samosądu i wykopano biednego, bogu ducha winnego użytkownika forum, bo nadepnął na odcisk zakompleksionemu moderatorowi. 

Jeśli sobie przypomnisz, to może dotrze do Ciebie nauka o nastawianiu drugiego policzka. I dawaniu drugich szans dla każdego. Stąd od natychmiastowego bana stronię, zresztą jest to niezgodne z regulaminem forum. Musiałby być solidne podstawy, a takich nie widzę. Jeśli po zakończeniu okresu karencji jego zachowanie będzie takie samo, lub co gorsza nastąpi eskalacja agresywnego zachowania się, to faktycznie może zasłuży na banicję.

Ale to tylko i wyłącznie jego wybór. Jak widzę z tego co napisałeś, Ty byś takiego trolla od razu pogonił i byłbyś dumny ze swojego zachowania. To, że ktoś zachowuje się jak szczeniak i robi głupie wyskoki, dla Ciebie jest powodem wykonania natychmiastowego usunięcia jego konta. A jeśli moderator zachowuje się inaczej, niż Ty proponujesz (pomimo, że obliguje go do takiego, a nie innego zachowania regulamin forum), to jest to zachowanie wg Ciebie żałosne. Przykro mi, ale nie masz racji. 

Zalecam lekturę art. 190 k.k.:

Art. 190

§ 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego

Są różne formy gróźb, tak samo jak są różne formy określeń obraźliwych lub pomawiających. Twój problem ( a właściwie nasz problem jako uczestników FSz Tobą jako moderatorem ) polega na tym, że nie jesteś obiektywny - powtarzam to po raz kolejny, a Ty jak widzę jesteś mocno zaimpregnowany na jakiekolwiek argumenty. Przepisy regulaminu FS stosujesz wybiórczo - wobec tych których lubisz i z którymi wypowiedziami się zgadzasz - traktujesz łagodnie, a tych z którymi się nie zgadzasz - ostrzegasz i banujesz.

Pewnie, że nie należy komukolwiek sugerować użycia przemocy, tyle że w tym przypadku realnie nie ma możliwości, aby ta ,,groźba'' była spełniona, a sam rzekomy ,,pokrzywdzony'' wcale się tej groźby nie obawia. Wystarczało Beskidowi dać upomnienie, a nie od razu go banować. Nigdzie nie napisałem, aby całkowicie skasować trola, ale można by mu dać chwilę odpoczynku m.in. od dzielenia się z innymi swoimi przemyśleniami na temat zrobienia na szosie 40 km i wysiłku jaki w to wkłada, albo depresji która go dotyka danego dnia, ewentualnie żałosnych seksistowskich wtrętów na temat kobiet.

Sformułowanie ,,per dziadku'' jest wręcz pieszczotliwe w stosunku do określeń, jakie słyszałem od kilku userów pod moim adresem, z których wypowiedziami się utożsamiasz. Wtedy jakoś Twojej reakcji nie zauważyłem.

Mnie z kolei nie obchodzi jak sobie interpretujesz istniejące przepisy regulaminu FS i kodeksu karnego, ale przynajmniej przeczytaj te ostatnie zanim zaczniesz się do nich odwoływać - art. 190 k.k. wyraźnie wskazuje, kiedy groźba ma charakter karalny, a kiedy nie.

Strasznie bronisz trola, który po prostu rozwala wiele wątków FS. Owszem jestem za jego banowaniem, bo prowokuje ludzi do wypowiedzi, które bez tego nie miałyby miejsca i robią smród. Jeżeli ,,nie widzisz do tego solidnych podstaw'' to chyba jesteś ślepy, albo robisz sobie jaja. Tolerujesz te wypowiedzi i odnoszę wrażenie, że ten syf słowny sprawia Ci satysfakcję. Skoro tak Ci leży na sercu los trola, to może uwzględnisz ile osób już zrezygnowało albo niedługo zrezygnuje z udziału w dyskusji na FS?

Twoje przytyki do mojej wiary, pisanie o jakimś nastawianiu drugiego policzka, pozostawiam bez komentarza.Bardzo bym chciał, aby pojawił się kiedyś na FS normalny moderator, który nie będzie się angażował ze swoimi prywatnymi fobiami w dyskusje rowerowe, a zwyczajnie będzie się starał pobudzać dyskusję i tworzyć fajną atmosferę dla wymiany argumentów, eliminując z niej tych, którzy wchodzą na FS wyłącznie po to by prowokować innych, ,,pojeździć sobie'' po ich poglądach religijnych czy politycznych, tworzą wątki, które sami określają jako ,,forumowe bagno'', ,,klatka dla pawianów'' itp., chyba tylko po to, aby wyładować swoje frustracje.

• beskidbike likes this

#149 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 10:25

Ktoś mnie tu chyba delikatnie mówiąc nie uwielbia :) zaraz się popłaczę. :))

"od dzielenia się z innymi swoimi przemyśleniami na temat zrobienia na szosie 40 km i wysiłku jaki w to wkłada" a co to za komedia, mógłbyś zacytować?😃

Gdybym ja był modem tylko młode kobietki miałyby wstęp na forum i kilku userów np Mess Arni Dywyn Prozor, Arked i Puchatek a nawet Grzesiek32. No i Siara jeszcze. Reszta ban na tysiąc lat😃

#150 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 15 October 2019 - 10:52

No i modem nigdy raczej nie będziesz. No może na starość. Tak jak ja 👴😁.

Zalecam lekturę art. 190 k.k.:

Art. 190

§ 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Są różne formy gróźb, tak samo jak są różne formy określeń obraźliwych lub pomawiających. Twój problem ( a właściwie nasz problem jako uczestników FSz Tobą jako moderatorem ) polega na tym, że nie jesteś obiektywny - powtarzam to po raz kolejny, a Ty jak widzę jesteś mocno zaimpregnowany na jakiekolwiek argumenty. Przepisy regulaminu FS stosujesz wybiórczo - wobec tych których lubisz i z którymi wypowiedziami się zgadzasz - traktujesz łagodnie, a tych z którymi się nie zgadzasz - ostrzegasz i banujesz.

@Bullet. Po pierwsze - nigdy nie cytuj w całości jeśli piszesz pod postem na który odpowiadasz. Chyba po raz kolejny daję tego typu uwagę. Przynajmniej w #32 już pisałem i dalej nie chcesz się dostosować. Malik dawał od razu za takie coś 3 dniowe wakacje, ja przydzielam pierwszy punkt. To uwaga techniczna, ale również ostrzeżenie. Nie rób bałaganu na forum.

Po drugie - widać, że do Ciebie nie dochodzi, że jak ktoś komuś grozi, że będzie szczękę zbierał z asfaltu, to nie musi być to groźba karalna w sensie art. 190 k.k. (aczkolwiek równie dobrze może być to i w tym sensie) to nie będę czekał, aż ktoś się popłacze, albo wniesie sprawę do prokuratury. Zgodnie z 4.1 mam dbać o porządek i miłą atmosferę na forum. Czytanie gróźb do takich nie należy.

Gdybym banował od razu tych, z którymi się nie zgadzam, to siedziałbyś na wiecznym banie 🤔

Sformułowanie ,,per dziadku'' jest wręcz pieszczotliwe w stosunku do określeń, jakie słyszałem od kilku userów pod moim adresem, z których wypowiedziami się utożsamiasz. Wtedy jakoś Twojej reakcji nie zauważyłem.

Jakoś nie zauważyłem Twojego zgłoszenia na mało pieszczotliwe wpisy na Twój temat. Od tego jest przycisk "Zgłoś". Nie zgłaszasz, nie czujesz się urażony, a nie każdy musi czytać wszystkie wpisy (choć często staram się) i na dodatek oceniać czy Twoje ego zostało dopieszczone, czy wręcz przeciwnie. Sam zresztą pisałeś, że nawet na groźby powinny być zgłaszane:

Zalecam lekturę [...]

Tak więc sugeruję się również do tego dostosować. No chyba, że ktoś będzie chciał Ciebie pozbawić części ciała, to wtedy spotka się to z moim stanowczym sprzeciwem. Nawet bez Twojego zgłoszenia, chyba, że wyrazisz sprzeciw. To co innego. Chociaż chyba właśnie tak stwierdziłeś, prawda?

Wystarczało Beskidowi dać upomnienie, a nie od razu go banować. Nigdzie nie napisałem, aby całkowicie skasować trola, ale można by mu dać chwilę odpoczynku m.in. od dzielenia się z innymi swoimi przemyśleniami na temat zrobienia na szosie 40 km i wysiłku jaki w to wkłada, albo depresji która go dotyka danego dnia, ewentualnie żałosnych seksistowskich wtrętów na temat kobiet.

Dziękuję za sugestię postępowania z użytkownikami nieprzestrzegającymi prostego regulaminu forum. Widzę, że nie potrafisz zrozumieć, co to znaczy:

Dostał blokadę pisania na forum. Poczytać sobie może, takiej blokady nie dostał. Zbanowanie użytkownika oznacza całkowity szlaban na korzystanie z forum. Trafia do grupy: zbanowany. Nawet z możliwością zablokowania adresu IP, choć akurat korzysta on ze zmiennego więc raczej wejście anonimowe i tak by miał.

Nie wiem, czy jest w depresji czy nie i mało mnie to obchodzi, nie jestem ani psychiatrą, ani psychoterapeutą. Seksistowskie uwagi również należy zgłaszać. Nie czyniłeś tego, więc jesteś współwinny. Podobnie jak Twój brak reakcji na to, że ktoś komuś grozi pobiciem. Co to Ciebie obchodzi, niech ten komu grożą się skarży, prawda? A właśnie, że nie prawda.

Strasznie bronisz trola, który po prostu rozwala wiele wątków FS. Owszem jestem za jego banowaniem, bo prowokuje ludzi do wypowiedzi, które bez tego nie miałyby miejsca i robią smród. Jeżeli ,,nie widzisz do tego solidnych podstaw'' to chyba jesteś ślepy, albo robisz sobie jaja. Tolerujesz te wypowiedzi i odnoszę wrażenie, że ten syf słowny sprawia Ci satysfakcję. Skoro tak Ci leży na sercu los trola, to może uwzględnisz ile osób już zrezygnowało albo niedługo zrezygnuje z udziału w dyskusji na FS?

Hymmm... Dostaje bana (techniczne: zawieszenie) - nie dobrze. Nie dostaje - nie dobrze. Człowieku zdecyduj się. 

Poproszę o ilość osób, które zrezygnowało lub niedługo zrezygnuje z udziału w dyskusji na FS z uwagi na niewykopanie na Twoje żądanie tego użytkownika? No chyba, że piszesz o sobie. To szczerze mówiąc strata żadna. Piszesz tylko w tematach absolutnie nie związanych z tematyką forum. 

Twoje przytyki do mojej wiary, pisanie o jakimś nastawianiu drugiego policzka, pozostawiam bez komentarza

IMHO raczej jesteś małej wiary, jeśli masz takie podejście do ludzi. 

Bardzo bym chciał, aby pojawił się kiedyś na FS normalny moderator, który nie będzie się angażował ze swoimi prywatnymi fobiami w dyskusje rowerowe, a zwyczajnie będzie się starał pobudzać dyskusję i tworzyć fajną atmosferę dla wymiany argumentów, eliminując z niej tych, którzy wchodzą na FS wyłącznie po to by prowokować innych, ,,pojeździć sobie'' po ich poglądach religijnych czy politycznych, tworzą wątki, które sami określają jako ,,forumowe bagno'', ,,klatka dla pawianów'' itp., chyba tylko po to, aby wyładować swoje frustracje.

Siara nie pasuje, ja nie pasuję... Nie dogodzisz takiemu....

Nie wiem czy zauważyłeś, ale mamy ładną pogodę, wsiądź na rower, pojeździj trochę, odpręż się. Posłuchaj szumu morza, zrelaksuj się i nie napinaj niepotrzebnie. Ciesz się życiem zamiast przyczepiać się do byle pierdoły. 

#151 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 11:28

Kula jest bardzo zajętym człowiekiem niemającym czasu na bzdury. Regularnie znajduje jednak czas na przekopanie forum i znalezienie wpisów do których może się przypierdzielić. :) I czas na znalezienie paragrafu też ma. Chyba że zna je na pamięć. Ma też czas pomarudzic na niski poziom treści w wątkach oraz na pisanie mało kulturalnie na czyjś temat, w trzeciej osobie.

#152 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 15 October 2019 - 11:46

Tylko dlaczego nie wzbogaca tych wątków treścią  adekwatną do tematu forum? Większość z tego co napisał po reaktywacji konta na początku czerwca bieżącego roku, to nic nie wnoszące wpisy pozarowerowe. Jakiś rodzynek od czasu do czasu gdzieś się może znajdzie, ale tak to nic nowego nie prezentuje od czasów zlikwidowanego konta "kugel". Co prawda miałem go w ignorowanych (a, tak!!!) bo już dawno nie mogłem czytać jego pisaniny, ale teraz niestety nie mogę dodać go do ignorowanych i mieć spokój z jego wpisami.

Wie ktoś może czemu jego konto zostało zlikwidowane? Administracyjne usunięcie, czy dobrowolny wniosek o usunięcie konta? Jeśli pierwsza przyczyna, to niestety kwalifikuje się do bana na forum. Jeśli drugie - no cóż, przynajmniej wie, jak można z udziału w forum zrezygnować.

#153 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 12:00

To niestabilność emocjonalna. Albo kryzys tożsamości. A tu bezpieczne miejsce do uzewnętrznienia stanów które prawdopodobnie są nietolerowane w najbliższym otoczeniu :)
Ja bym nie zwrócił uwagi na jego stan umysłu gdyby nie to że w słynnym ideologicznym wątku przesunął środek ciężkości z przedmiotu tego tematu na osoby się w nim udzielające.
Ta sama strategia miała i ma miejsce w innych tematach.

#154 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 15 October 2019 - 12:06

Możliwe, nie analizowałem, bo go ignorowałem. Teraz patrzę co mogło być przyczyną zamknięcia jednego konta i utworzenia drugiego.

Jeden z ostatnich wpisów był o jego Willerze: https://szosa.org/to...horus/?p=395261

z 5 czerwca bieżącego roku, a już 7 pisał z nowego konta: https://szosa.org/to...horus/?p=395366(w tym samym temacie). O dziwo pisał całkiem do rzeczy i w miarę sensownie (bez wdawania i czepiania się szczegółów) - przynajmniej w tym wątku. Zresztą widzę, że w większości starszych wpisów nie było u niego tej wiecznej pretensjonalności, czy kipienia negatywnym nastawieniem. Normalne wpisy i tyle. A teraz same pretensje... Szkoda. 

#155 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3,088 posts
  • SkądWLKP

Posted 15 October 2019 - 19:53

Nie wiem, Każdy ma tam jakieś swoje odczucia,u mnie było na pewno temp na minusie, wiatr, śnieg to też typowo górskie warunki i gdzies po 25 km już serdecznie dość, a co dopiero iść 80km , w pewnie gorszych warunkach

Jak dobrze pamiętam trek do BC pod K2, to ok. 160km. Zimą nikogo tam nie ma, temperatury średnio -10 za dnia i -30 w nocy, wysokość do 5km. Sam trek trwa ok. tydzień czasu. Sami wspinacze np. z polskiej wyprawy idą z całym tabunem szerpów, mają na trasie już rozbite namioty, jedzenie przygotowane itd. Szerpowie niosą im te całe tony sprzętu. Od BC jednak role się odmieniają, szerpowie wracają, pozostaje tylko kilku kucharzy. Wspinacze w ścianę idą sami i dopiero tam zaczynają się trudności, bo -20 to pikuś. Tam wieje nons stop po 60km/h i więcej, w nocy temp. potrafi spaść poniżej -40, wiatr w porywach przekracza 100km/h (gdy wieje 200, to nikt nosa z BC nie wychyla), a tlenu jest skromna ilość (na 8000 tylko 30% tego co na nizinach). Marsz 40km na nizinach nawet w lesie przy -15 to czysta przyjemność, biwak w namiocie przy -25 to buła z masłem przy tym, co trzeba zrobić na ośmiotysięczniku zimą, w ścianie pokrytej lodem. Powiem szczerze, ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić wspinacza, który po ataku zimowym na Broad Peak zszedł do czwórki po 24h aktywności. Nie przeżyłem jeszcze takiego wysiłku na rowerze, to nie jest porównywalne z nawet 80km u nas pod domem przy -30, to coś znacznie większego i gorszego, to jak ostatnie minuty życia człowieka, jak krzyżowanie Jezysa.

#156 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 20:33

Dlatego już dawno stwierdziłem kolarstwo to przy tym zabawa, a amatorstwo to żart
  • Arni likes this

#157 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 20:36

Co za brednie. BREDNIE i brak szacunku.
Nie każdy sport musi mieć cokolwiek z survivalu. Wrecz większość nie ma. Kolarstwo i tak odvywa sie na świeżym powietrzu i zawodnicy są narażeni na różne warunki.

Czy sprinty na hali to nie sport? Wszak wg Ciebie tylko wielotygodniowe marsze w mrozie przy niedoborze tlenu to sport. A tu 10-45 sekund wysiłku i po zawodach. A piłka nożna? 90 minut na boisku. Wg Twojej logiki to nie sport. Siatkówka koszykówka to też zabawa?

Kolarze o vo2max na granicy ludzkich możliwości(silniejsi i wydolniejsi niż himalaisci) scigajacy sie przez 21 dni po 5 goezin dziennie w tym również po wysokich gorach to nie sport?

Wiecej szacunku.

#158 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 20:38

Sport nie polega na survivalu(wlasnie głównie himalaizm na tym polega) a na porownywaniu np szybkosci siły. Kolarstwo i tsk pod tym wzgledem jest rozwiniete(warunki taktyka sprzęt ) zobacz trójbój czy sprint. Krotka pilka. Kto podniesie więcej przebiegnie szybciej. W sterylnych warunkach.

#159 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 21:22

Mnie zdarzyło się najwięcej 40km pieszo, po równinach, choć zimą i dla mnie był to cięzszy wysiłek niż np 180 km rowerem latem.A te 40 km przecie to jakies z 5% wysiłku alpinistów :P także wiesz...

#160 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 15 October 2019 - 21:24

Twoje porownania sa wyciagniete z ... I jedyne co pokazujesz to brak szacunku do sportowców. Kiedyś armwrestlerzy byli dla ciebie jedynymi prawdziwymi sportowcami teraz himalaiści. Oczywiście wszyscy inni to przebeirañcy. Szkoda strzepić ryja na komedianta.

180? A kto Ci bronił pomnozyc to przez 5 i pojechać 900 km naraz? Albo pojechać 100w mocniej całość? Albo zrobić po drodze 5 przeleczy i na każdym koma? Widzisz już ile twoje porownania maja sensu...

Reply to this topic