[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 24 listopad 2019 - 14:08
Są dość długie. Skracanie/przedłużanie to jest opcja raczej dla osób które z jakiegoś powodu biorą nie swój rozmiar.
Dalej mam wątpliwości, bo co do wagi i wzrostu pasują M-ki, natomiast w/g tabeli Raso są przewidziane na nogę długości 83cm. Jak dodam te +3cm to wychodzi mniej więcej tyle ile ma moja noga (87cm). Czy jakiś posiadacz gaci Raso w rozmiarze M podzieli się swoimi wymiarami?
Edit:
Dobra doczytałem rzeczywiste wymiary M-ki na stronie zamówienia i pomierzyłem swoje gacie. Długość nogawki 27cm będzie ok.
Napisano 24 listopad 2019 - 15:11
Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć ale z uwagi że są to spodenki z lycry, +/- 3 cm można regulować na własną rękę podczas zakładania. Jak dodasz 3 cm materiału do spodenek sięgających do kolana to raczej nie będą się nadawały do użytku.
Plus kupienia za długich spodenek jest taki że można je odesłać i skrócić.
- Marcin321 lubi to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 24 listopad 2019 - 15:22
Gdyby się ktoś zastanawiał czym się różnią standardowe szelki od opcji "premium".
W skrócie standardowe: mniej się marszczą w praniu, nie żółkną i są tańsze. Premium lepiej wyglądają (przynajmniej do czasu założenia koszulki) i są trochę bardziej elastyczne.
- alterego, Gregory34 i Gregory92 lubią to
Napisano 24 listopad 2019 - 22:47
Nie musi. Ludzie jest prosty formularz, czego Wy tam nie rozumiecie ?
- jijx lubi to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 25 listopad 2019 - 00:07
W spodenkach "premium" ze strony Raso jest wkładka Elastic Interface, szelki z taśmy i szerokie ściągacze ale w zamówieniu indywidualnym można wybrać część rzeczy ze spodenek premium a część z classic - pełna dowolność.
- Gregory92 lubi to
Napisano 25 listopad 2019 - 07:24
Szelki nie będą miały w tym wypadku znaczenia, natomiast wkładka i szersze ściągacze już mogą. Jeśli chcesz to zapytam w poniedziałek.
Proszę zapytaj czy będą możliwe do zamówienia spodenki (szczególnie wersja damska), w których szwy są poprowadzone jak w modelu Navy Blue lub Premium. Na tym bardziej by mi zależało niż na szelkach Premium czy szerszych ściągaczach.
Napisano 25 listopad 2019 - 09:35
Jeśli możesz to jakiego rodzaju jest materiał ściągaczy w Premium ? coś jak lycra...taśma gumowa... a może coś jak taśma "szelkowa"...?
Ewidentnie różni się odcieniem czerni...
.. i nie wiem czy była mowa już o długości spodenek z tą taśmą... czy są przez nią nieco dłuższe?
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka