Jump to content

Photo

[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

680 replies to this topic

#421 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 25 November 2019 - 10:25

Nie są dłuższe. Materiał ściągacza nie występuje nigdzie indziej więc nie mam do czego go porównać. Jest znacznie mniej rozciągliwy niż lycra. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#422 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 25 November 2019 - 10:37

Ok a co do jego grubości ?

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

#423 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 25 November 2019 - 11:04

Chyba nie mam narzędzi do mierzenia różnic w grubości ściągaczy :) Ogólnie rzecz biorąc: "premium" jest szerszy i mniej rozciągliwy nie polecam jak masz grube uda. 

#424 Łukasz L

Łukasz L
  • Użytkownik
  • 19 posts

Posted 25 November 2019 - 11:16

Pomoże ktoś z doborem rozmiaru?

Mam 175cm , waga 67kg. Waham się między S a M , spodenki z eroe mam w S i są ok, a w castelli zawsze brałem M'ki.

Patrząc na tabele rozmiarów to raczej wejdę w S ale może ktoś ma podobne parametry i ma jakieś doświadczenie z Raso?

#425 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 25 November 2019 - 11:34

175cm, 65kg i raczej chude uda...i dwa razy brałem spodenki M... jak mierzyłem kiedyś S to były na mnie za ciasne... jednak pamiętaj każdy ma inną budowę i preferencje...

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

#426 Łukasz L

Łukasz L
  • Użytkownik
  • 19 posts

Posted 25 November 2019 - 11:52

No to wszystko jasne, ja mam akurat dość grube uda jak na moją "sylwetkę" więc biore M'ki. Wielkie dzięki za pomoc.

#427 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 25 November 2019 - 12:02

Coś mi nie gra w tym podglądzie.

Nie wiem czy jest to kwestia tego wiśniowego, który jest jakby wypłowiały. (Jest szansa żeby go nieco ożywić?)

Czy może gradientu, który na klacie przechodzi w biały i wygląda trochę jak zbyt rozciągnięte, prześwitujące pończochy babci Genowefy. (No i widzicie? Trzeba było brać gradient skokowy…)
Czy to tylko kwestia podglądu i w realu nie będzie efektu "pończoch", albo przynajmniej się postaracie żeby nie było?

Rozumiem, że gradient na tych ich maszynach działa tak jak w grafice wektorowej i co się zapoda, to one są w stanie w miarę wiernie odwzorować, clue żeby właśnie ładne parametry gradientu zapodać. Tak?
Czy może możliwości maszyn są mocno ograniczone w porównaniu do tego jak ładnie jesteśmy w stanie to wyrysować w Inkscape'ach?

• vpablov likes this

#428 Krzysztof303

Krzysztof303
  • Użytkownik
  • 233 posts

Posted 25 November 2019 - 12:42

Ma ktoś koszulkę XL lub XXL w stylu CUT? Jeśli tak to przy jakim obwodzie w klatce i jakim wzrost?
  • biker1981 likes this

#429 hubertgal

hubertgal
  • Użytkownik
  • 119 posts
  • SkądWarszawa/Suchedniów

Posted 25 November 2019 - 12:43

To jest przecież tylko poglądowe zdjęcie oryginalnego zestawy według którego będzie robiony ten z zamówienia:

https://www.endless....st-jersey-cliff

Endless_Coast_Web_62_600x.jpg

Dopiero teraz będzie robiony właściwy projekt przez Raso, wydruki próbne gradientu, itd. Jak w zeszłym roku.

• uraz likes this

#430 biker1981

biker1981
  • Użytkownik
  • 88 posts

Posted 25 November 2019 - 12:55

Miary nie mam ale przy 196cm wzrostu mam cut XL i jest fajnie dopasowana😁

#431 jijx

jijx
  • Użytkownik
  • 218 posts

Posted 25 November 2019 - 12:59

Miary nie mam ale przy 196cm wzrostu mam cut XL i jest fajnie dopasowana😁

Ja to samo.

#432 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 25 November 2019 - 13:03

Czy wybierając ściągacze i szelki premium oraz wkładkę Elastic Interface otrzymamy spodenki Premium? [...]

Kluczowa jest wkładka Elastic interface. Bez niej spodenki będą uszyte tak jak wersja Classic ze strony Raso. 

Innymi słowy:

Wkładka Elastic Interface -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Premium.

Wkłądka Dr Pad -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Classic/Race

• vpablov likes this

#433 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 25 November 2019 - 13:08

@hubertgal
ok, dobra. Myślałem, że to podlinkowane przez uraza w pierwszym poście, to już wstępna wizualizacja zrobiona przez Raso,
a to tymczasem inne zdjęcie oryginalnego kompletu Endlessa z drobnym retuszem (logo, taśmy na nogawkach).

Niemniej te dwa wyglądają bardzo różnie. Ten pierwszy wypłowiały bordowy i jeszcze z prześwitującym białym na klacie; ten drugi bardziej magenta.
Pasowało by teraz – póki podejmujemy decyzję czy chcemy, czy nie i opłacamy – określić do którego z tych dwóch będzie dążyła ekipa realizacyjna.

P.S. Nie powiedziałbym, że kolorowe ściągacze są dopasowane do projektu. Pasują jak pięść do nosa. Gradient schodzi od góry stroju do dołu w czerń, a tu dup i taka niespodziewanka w postaci wyłamujących się żarówiastych ściągaczy.
Ja bym uszanował wyniki głosowania i zostawił czarne.
Wiem, że można sobie dopłacić do czarnych premium, ale chciałbym pozostawić sobie możliwość wyboru czy premium czy zwykłe niezaburzoną koniecznością brania premium, bo jako jedyne są czarne.

To takie luźne myśli. Nie chcę zbyt mącić, bo potem tradycyjnie stwierdzę, że mi się jednak projekt nie podoba i sam nie zamówię :)

• KLXN likes this

#434 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 25 November 2019 - 13:40

Chyba trochę się spóźniłeś z uwagami bo jutro zamknięcie kramiku :) Tak że ten, teges......

Nie chcę zbyt mącić, bo potem tradycyjnie stwierdzę, że mi się jednak projekt nie podoba i sam nie zamówię 

Dzięki że się o nas martwisz :)

• wierzba likes this
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#435 marb

marb
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • Skądsouth

Posted 25 November 2019 - 14:43

Mam pytanie odnośnie bluzy:

Na stronie zakupowej jest opis wskazujący iż jest to lekko ocieplona koszulka, preferowana temperatura użytkowania 8-18 C (czyli coś jak Raso Classic). Natomiast link obok prowadzi do koszulki Raso Classic Light - temperatura 10-20, cienka, użytkowanie wiosna/lato.

O która bluzę tu chodzi?

#436 pksmudy

pksmudy
  • Użytkownik
  • 58 posts
  • SkądWwa

Posted 25 November 2019 - 14:51

mam bluzę z ubiegłego roku. Abstrahując od tego kto jeździ na krótko w jakiej temperaturze, to uważam ze ta bluza jest do założenia grubo poniżej 15st a nie przy 18tu czy 20tu. To nie koszulka tylko ciepła bluza (wez poprawkę ze dla mnie 12-13st to ciepło jest i można jechać na krótko o ile jazda będzie w lesie, a nie na szosie).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#437 roadturysta

roadturysta
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 25 November 2019 - 14:59

Uraz
Jeśli możesz to jakiego rodzaju jest materiał ściągaczy w Premium ? coś jak lycra...taśma gumowa... a może coś jak taśma "szelkowa"...?
Ewidentnie różni się odcieniem czerni...

Czekam na pytanie, czy będzie można wybrać odcień czerni i jaki to będzie odcień, taki mniej czarny czy bardziej czarny ;)

#438 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 posts

Posted 25 November 2019 - 15:22

Chyba trochę się spóźniłeś z uwagami bo jutro zamknięcie kramiku :)

Po ostatnich doświadczeniach gdzie niby wygrał piękny, stonowany granatowy wzór Gobika a ostatecznie wyszło z niego za sprawą demokracji żarówiaste CCC Sprandi Polkowice, stwierdziłem że się nie będę denerwował głosowaniami, tylko przyjdę na gotowe i ew. jak się nie spodoba, to nie zamówię. :)

Ale co Wam załatwiłem nieprzerabianie domu uraza w logistyczny sweatshop za 23zł/łeba to moje. :)

#439 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 25 November 2019 - 15:27

Ja bym dał jeden strój gratis.

#440 vpablov

vpablov
  • Użytkownik
  • 217 posts

Posted 25 November 2019 - 15:53

jak rozumiem w spodenkach premium, wkładka musi być Elastic Interface?

Nie musi. Ludzie jest prosty formularz, czego Wy tam nie rozumiecie ?

Kluczowa jest wkładka Elastic interface. Bez niej spodenki będą uszyte tak jak wersja Classic ze strony Raso. 

Innymi słowy:

Wkładka Elastic Interface -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Premium.

Wkłądka Dr Pad -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Classic/Race

a jednak musi być, czasami warto dopytać aby nie było niedomówień.

Reply to this topic