Nie są dłuższe. Materiał ściągacza nie występuje nigdzie indziej więc nie mam do czego go porównać. Jest znacznie mniej rozciągliwy niż lycra.
[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 25 listopad 2019 - 11:16
Pomoże ktoś z doborem rozmiaru?
Mam 175cm , waga 67kg. Waham się między S a M , spodenki z eroe mam w S i są ok, a w castelli zawsze brałem M'ki.
Patrząc na tabele rozmiarów to raczej wejdę w S ale może ktoś ma podobne parametry i ma jakieś doświadczenie z Raso?
Napisano 25 listopad 2019 - 12:02
Coś mi nie gra w tym podglądzie.
Nie wiem czy jest to kwestia tego wiśniowego, który jest jakby wypłowiały. (Jest szansa żeby go nieco ożywić?)
Czy może gradientu, który na klacie przechodzi w biały i wygląda trochę jak zbyt rozciągnięte, prześwitujące pończochy babci Genowefy. (No i widzicie? Trzeba było brać gradient skokowy…)
Czy to tylko kwestia podglądu i w realu nie będzie efektu "pończoch", albo przynajmniej się postaracie żeby nie było?
Rozumiem, że gradient na tych ich maszynach działa tak jak w grafice wektorowej i co się zapoda, to one są w stanie w miarę wiernie odwzorować, clue żeby właśnie ładne parametry gradientu zapodać. Tak?
Czy może możliwości maszyn są mocno ograniczone w porównaniu do tego jak ładnie jesteśmy w stanie to wyrysować w Inkscape'ach?
- vpablov lubi to
Napisano 25 listopad 2019 - 12:43
To jest przecież tylko poglądowe zdjęcie oryginalnego zestawy według którego będzie robiony ten z zamówienia:
https://www.endless....st-jersey-cliff
Dopiero teraz będzie robiony właściwy projekt przez Raso, wydruki próbne gradientu, itd. Jak w zeszłym roku.
- uraz lubi to
Napisano 25 listopad 2019 - 13:03
Czy wybierając ściągacze i szelki premium oraz wkładkę Elastic Interface otrzymamy spodenki Premium? [...]
Kluczowa jest wkładka Elastic interface. Bez niej spodenki będą uszyte tak jak wersja Classic ze strony Raso.
Innymi słowy:
Wkładka Elastic Interface -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Premium.
Wkłądka Dr Pad -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Classic/Race
- vpablov lubi to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 25 listopad 2019 - 13:08
@hubertgal
ok, dobra. Myślałem, że to podlinkowane przez uraza w pierwszym poście, to już wstępna wizualizacja zrobiona przez Raso,
a to tymczasem inne zdjęcie oryginalnego kompletu Endlessa z drobnym retuszem (logo, taśmy na nogawkach).
Niemniej te dwa wyglądają bardzo różnie. Ten pierwszy wypłowiały bordowy i jeszcze z prześwitującym białym na klacie; ten drugi bardziej magenta.
Pasowało by teraz – póki podejmujemy decyzję czy chcemy, czy nie i opłacamy – określić do którego z tych dwóch będzie dążyła ekipa realizacyjna.
P.S. Nie powiedziałbym, że kolorowe ściągacze są dopasowane do projektu. Pasują jak pięść do nosa. Gradient schodzi od góry stroju do dołu w czerń, a tu dup i taka niespodziewanka w postaci wyłamujących się żarówiastych ściągaczy.
Ja bym uszanował wyniki głosowania i zostawił czarne.
Wiem, że można sobie dopłacić do czarnych premium, ale chciałbym pozostawić sobie możliwość wyboru czy premium czy zwykłe niezaburzoną koniecznością brania premium, bo jako jedyne są czarne.
To takie luźne myśli. Nie chcę zbyt mącić, bo potem tradycyjnie stwierdzę, że mi się jednak projekt nie podoba i sam nie zamówię
- KLXN lubi to
Napisano 25 listopad 2019 - 13:40
Chyba trochę się spóźniłeś z uwagami bo jutro zamknięcie kramiku Tak że ten, teges......
Nie chcę zbyt mącić, bo potem tradycyjnie stwierdzę, że mi się jednak projekt nie podoba i sam nie zamówię
Dzięki że się o nas martwisz
- wierzba lubi to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 25 listopad 2019 - 14:43
Mam pytanie odnośnie bluzy:
Na stronie zakupowej jest opis wskazujący iż jest to lekko ocieplona koszulka, preferowana temperatura użytkowania 8-18 C (czyli coś jak Raso Classic). Natomiast link obok prowadzi do koszulki Raso Classic Light - temperatura 10-20, cienka, użytkowanie wiosna/lato.
O która bluzę tu chodzi?
Napisano 25 listopad 2019 - 14:51
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 25 listopad 2019 - 14:59
Uraz
Jeśli możesz to jakiego rodzaju jest materiał ściągaczy w Premium ? coś jak lycra...taśma gumowa... a może coś jak taśma "szelkowa"...?
Ewidentnie różni się odcieniem czerni...
Czekam na pytanie, czy będzie można wybrać odcień czerni i jaki to będzie odcień, taki mniej czarny czy bardziej czarny
Napisano 25 listopad 2019 - 15:22
Chyba trochę się spóźniłeś z uwagami bo jutro zamknięcie kramiku
Po ostatnich doświadczeniach gdzie niby wygrał piękny, stonowany granatowy wzór Gobika a ostatecznie wyszło z niego za sprawą demokracji żarówiaste CCC Sprandi Polkowice, stwierdziłem że się nie będę denerwował głosowaniami, tylko przyjdę na gotowe i ew. jak się nie spodoba, to nie zamówię.
Ale co Wam załatwiłem nieprzerabianie domu uraza w logistyczny sweatshop za 23zł/łeba to moje.
Napisano 25 listopad 2019 - 15:53
jak rozumiem w spodenkach premium, wkładka musi być Elastic Interface?
Nie musi. Ludzie jest prosty formularz, czego Wy tam nie rozumiecie ?
Kluczowa jest wkładka Elastic interface. Bez niej spodenki będą uszyte tak jak wersja Classic ze strony Raso.
Innymi słowy:
Wkładka Elastic Interface -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Premium.
Wkłądka Dr Pad -> szwy poprowadzone tak jak w spodenkach Classic/Race
a jednak musi być, czasami warto dopytać aby nie było niedomówień.